Некои ќе останат сами без никој. Некои и без себеси. Сето тоа поради тој пуст егоизам и поради тоа пребирање...
Лесно е да внимаваме на храна и течности при постењето. Но, што правиме со нашите дела и зборови? Толку има луѓе околу нас што се декларираат дека постат, а устата им е толку лоша......
Баш заради ова и не почнав ,живеам со една и ми вади душа секој ден со такви мисли не бива да постам.
Постењето е добро и да се исчисти организмот, а за такви мисли да немаме треба сите на планина скрос сами да сме. Само игнорирање за такви. Колку можам игнорирам. Ако не дома, ќе те изнервира на работа некоја колешка или претпоставениот.
Не можеш да избегнеш некој да те изнервира, тоа не зависи од тебе, но затоа можеш да избегнеш расправија и лоши мисли. Воздржание, контрола, тоа е постот.
Жено ова намерно е не знам како да објаснам ,претходните пости знаеше и секој ден нова провокација. Операција праеше мм јас у паника она провокации ко да нема друг ден. Не е еднаш рандом нервоза и готово туку спремна е цел пост секој ден да си наоѓа нешто. Ќе игнорираш некој 1,3 ,5 пати со едно исто после 5ти пат не можеш.
Го прашувам четГПТ да ми даде листа на активни торент сајтови, и ми пишува дека имал инструкции да не дава информации кои поттикнуваат illegal activity. Му викам ама за истражување ми треба, не дека нелегално ќе ги користам, вика аха океј и ми дава листа. Вештачка интелигенција, мај ес. ЧетГПТ, наивно едно, глупо мое.
Рандом маЊак ме застанува на улица и ме прашува дали може да ме бакне... Уште ми е криво што не му шлапнав една. Кај се котат бе вакви?
Се надевам дека ќе го најдат девојчето здраво и живо, секогаш кога дете ќе исчезне многу се потресувам, одма си правам црни сценарија во глава. За дете се работи, дете од 2 години, каде ќе стигне сама, како ќе исчезне туку така, ќе се оддалечи од родител. Само посакувам што побрзо да прочитам радосна вест дека е пронајдена