Несекојдневниот настан се случил неодамна за време на дежурство во ноќните часови. Цело семејство од браќа, сестри, баби, дедовци, стрини и чичковци буквално влетале во Ургентниот центар. И покрај гужвата која е вообичаена за установата, почнале да викаат – итно, итно мора да го примите, човекот има удар, едната страна од лицето му се искриви. Иако вработените се обиделе да ги смират дека се ќе биде во ред, роднините инсистирале на итен прием. Кога требало лекарот да го види болниот, него никаде го немало. Роднините почнале меѓу себе да се прашуваат каде е, за на крај да сватат дека го заборавиле дома и тоа сам. Сите брзале за навреме да стигнат до болница, но не го донеле пациентот на кого му требала лекарска помош. На крајот се се завршило како што треба, но вработените кои таа ноќ дежурале уште долго ќе го паметат овој несекојдневен настан. Велат често имаат притисоци од роднини за итен прием и тоа за банални работи, но не им се случило некој да го заборави пациентот дома @CameliaMiller
Абе толку немате шо да праите во животот што туѓа несреќа толку многу ви ја потпалува потребата за трачарење? Лабаво си дрндате ко за турска серија да станува збор, па да отплеткувате главни заплети и да одгатнувате што ќе им се деси на ликовите во следната епизода. Стајте прст на глава малце како се понашате, пробајте да созреете.
Ме начекува поранешен другар, близок ко брат што го гледав, со книшка во рака шо како зошто, и нормално ќе му поткажиш. Братот на цел град кажа ме разбра што и како ми е ... па толку ли немаат други муабети на кафе само трачарење..
Нити на пластикарија сум помислил а не оа да се зацапам нити, прости ми те молам, ти се обратив тебе. Прости ми. На девојката ѝ се обратив.
Братучед ми, кој го сметав за троа посериозен... Пред 5 години раскина врска, идеа поќе од 10 години... Коа почна да гледа по женски, жени и пази млади девојки - 15 од него... Кога рече ау види ја оваа колку е расна, какви ци*ки, га*ови, види устата каква и е, има, таа дете за него он има 38, а таа 20. Она распрдено детиште.. Тоа слики со градите извадени, напрчени муцлаци, гз, се познава дека е без мозок. Он е станат ко некој манијак, оваа, онаа, дај запознај ме со оваа.... Работев со мажи, кои женети кои неженети. 95% од мажите, да не речам 98% гледаа по баш такви некои недозреани малоумници и кажуваа што би и правеле. Истакнуваа, нели за оние малоумници, како биле ку**и. Постарите женети, над 30,му сугерираа на помладите да му пишат баш на таквите, да ги искористат, најјаки биле. Да не биле женети тие, уште многу жени ќе из*****. И кажуваа, на времето, колку тие имале изе*ено и откако се ожениле се зацрниле и немало ништо настрана и дека после женење ништо не било интересно. Особено, ЖЕНЕТИТЕ не сте свесни колкави манијаци се.
Па избери некој од тие 3%. Бегај подалеку од тие 95%. Што оволку, не знам... Има, шупливи во главите знаеме. Бегај од нив, избери од тие дисциплинираните.