Јас само кажав за мажите околу мене , а не праев муабет што да бирам јас и како да бирам. Фала за советот.
Само зошто нешто ти жестоко од се срце посакуваш нешто да е така, не значи и дека е така. Исто така илјада пати повторена лага не станува вистина. И илјада пати избришана вистина лага. За ништо ама баш ништо не е потребна твоја валидација, ни перцепција за да постои, нити ќе постои ако речеш/умислиш/сакаш да постои. Колку и само тоа да го имаш на располагање. И понекогаш можда проблемот си ти, слеш твоето недоволно сфаќање. Tоа e oна што некои не можат никако да го сфатат. Deal with it, or whatever. Како и да е.
Е јес ја напнаа со апокалиптичниве прогнози за Соларнава Еклипса на 8ми. https://www.dailymail.co.uk/science...ccelerator-smash-particles-solar-eclipse.html
Дали вистина, Тик ток предизвик е причина за сообраќајката кај Кичево? Предизвиков- да возат во спротивна лента и да се снимаат. Не знам што сакам да кажам
Многу сакам кога авангардни твитераши бројат колку луѓе имало појдени на концертот на Северина. Па тоа болки, плачови, тоа лелеци, па затоа не не бивало, во еу не сме биле.
Колку побргу се освестиме за некои работи толку подобро. Родителите се плашат за нас немој да си останеме несозреани. Што побргу се освестиме толку подобро за нас ќе биде да ја воочиме вистината. Што ќе биде ако со останеме со истиот памет цел живот? И мене како прва и повозрасна сестра ме замислуваат како поодговорни и не ме пуштаат сама со друштво никаде. За спиење вечер некаде сама надвор од дома не сакаат да чујат.
Така се зборува, па колку е точно, кој ќе каже... Тик ток или не, возење во спротивна насока и тоа со преголема брзина... Со кој памет, не ми е јасно...
Пред некој месец еден постар човек возеше во спротивна насока, односно во мојата, па не верувам дека го правеше тоа за предизвик. Не знам што феномен е ова со возењево во спротивна насока, би рекла само огромно невнимание и сообраќајна неписменост.
Ме изнасмеа со описиве Инаку, од каде знаеш дека тие 3 проценти, не се 97 и обратно? Примероков воопшто не ти е репрезентативен. Особено ако „маживе“ што ги знаеш се слични меѓу себе, или ги гледаш само на одредени места, или се во иста “мрежа“. Дополнително, „групната психологија“ не мора да го потврди индивидуеалното поведение... Едните може да се силат со други, да покажат дека „припаѓаат на групата и ги задоволуваат критериумите за машкост (колку и да е тоа глупаво)“ (Замисли, аналогно „жени“ што си докажуваат имплицитно , меѓу себе, колку им е успешен „бракот“ или колку им се „паметни“ децата, колку ги сака дечкото, или колку имаат успешна кариера... Но, што РЕАЛНО мислат и како РЕАЛНО се однесуваат е сосема друга „приказна“... Плус, ги гледаш само „видливите“ примероци и имаш confirmation bias. Ги бараш само „примероците“ кои САМО ќе ти го потврдат веќе воспоставеното мислење за тоа какви се „мажите“. Тоа што си „работела со мажи“, ама воопшто ништо не потврдува... Ти препорачувам Бајесова статистика, за да имаш пообјективна престава за тоа какви се „мажите“, веќе ако те интересираат проценти и статистики. Се разбира, ти требаат и разни „извори“ и разни групи на „,мажи“ (кои и да се тие) https://www.coursera.org/learn/bayesian-statistics
Па, нели треба и јас да си фатам дечко? Не можам цел живот да им бидам сопственост на мајка ми и на татко ми! Сакам малку да се осамосталам. Нема ништо лошо во тоа што сакам малку да бидам самостална. Како ќе чувам деца, што ќе ги воспитуваме? Да седат само со мене ли?
Да се надеваме дека е ова иначе.. @Alizée10 кој дупли профил си? Да погодам, ова ти е еден од десетината шо ги имаш? Ќе те откриеме ај, ти ветувам. Иначе бар коа веќе праат стотици дупли малце да се потрудат да се прикажат у друго светло, не вака лесно да се издваат кој се и шо се. А си мислев ја дека ако праиш нови автоматски те откриваат по ИП адреса и те банираат ама не било така.. Што значи кој сака може да си се заебава пошо му се може.
Битно е од Куманово прочитај полека и свати го дијалектот.што е друго битното пази од љубоморни другарки дечко неможам да си фатам wtf
Од Куманово викаш е а? Не можам да проценам од кај е, пошо е сакам кажам, не знам речам, не ја ни разбирам шо сака да каже. Ти ја разбираш ли?