И ние не сакавме свадба ама запнаа, јас од моја страна сама си го правев списокот, сите ми беа блиски, луѓе што ги познавам, за разлика од на мм страната имаше што не ги ни познава, кога го прашав кои се, ми дигаше раменици. Ама нема врска тоа ако старите плаќаат канат тие кои што сакаат, има случаи каде и младите ја плаќале свадбата, па старите си канат кого сакаат. Ако е за така воопшто нека не ја плаќаат свадбата, или во нивно време не смееле да писнат, па сега главни сакаат да се.
Точно е дека не е сè во парите и дека ти требаат луѓе во животот. Само внимавај да не се фатиш на оро со погрешни. Краток и тап маалски муабет на каса во маркет и прошетка во шума ти се подобра опција од движење во околина со змии и хиени. Ако веќе мора да имаш змии и хиени во животот бидејќи и ти имаш таков потенцијал , барем одбери ги внимателно. Да се станати такви поради неправдите настанати од суровоста на животот. Не поради потфрлањето на нивните родители.
Ко ќе се сетам дека сама организирав свадба, сами си ја плативме, сами распоредот на гости го праевме (вклучително и братучеди на наши родители, кои сме ги виделе 3 пати во живот, ама мерак да им напраиш мерак на родители)... па си викам, тоа е чудо- колку ментална и физичка енергија сме имале. Затоа се викаат младоженци- јер на старост, се нема толку сила
Па исти со исти се наоѓаат. Само, ако се змии, да не дојде ден па да си се испокасаат и отрујат едни со други? Не знам какви видови змии се, отровни или не. Ама сеедно, змија си е змија.
Па ваљда ништо. Не ќе да сме арни. Фалични сме. Пс. стварно некогаш се чудам на некои предрасуди што ги имате за останатите.
Мене не ми е јасна наездата на членови на форумов у последно време, шо за се нешто серат, али немој случајно да просереш ти нешто против она што они зборат. Али ако се согласуваш, немај гајле. Па немој да ме цитираш, па полиција, па кланови, па средно школо друга година, па ми бранат да пишувам, па бриши мислењево, па бриши темава, па пријавувај мислење, бу ху, све бе со посебни потреби... Прво не знаат да кажат тоа шо мислат, па и да потрефат, а им каеш не се согласуем, одма лигавења никој не ме разбира шо сакам да кажам, одма ме напаѓате... Па и она фамозното се пронашле у моето мислење. Па шо кур го пишуеш ако не сакаш некој да се пронајде? Па уште и кажуе членки, форуми, користи смајлиња шо гледаат кон постот нагоре... Али не, ќе не фаќаат на патетики, еј ќе те гаслајтуваат на мочан форум... Абе, коа кажуваш нешто, стој позади тоа. А ако немаш муда, ќути си. Или иди у СДК без цитирање пишувај... И немојте да се пронаоѓате у постов, не се однесува на форумов, ова општо зборам.
@Gosh уживај бе, провокации се дел од мислењата ко да не знаеш. Друг дел па имаш намерно пишани се за играње курташак, а шо била фората, игрички некои се играле и кој изгуби ќе мора ретардиран пост да пише небитно која тема и така. Колку да биде интересно. Трет дел имаш баш буквално упатени кон некого со посебна посвета па бујрум нека се пронајдат, нели тоа и целта е. Мистерија останува што е што и за кого ама јбг, нека му ја мозгаат и кој како сфати - сфати, негово си е. Паметни се верувам па правилно ќе протумачат. А кланови, мора да постојат, нели треба да се групираме и социјализираме. Дрим тим или што? У сакам да кажам без цитирање не е интересно. Нема драми нема сензација па затоа тука. Се мора, нема друг избор. На крај ќе речам дека не треба толку здраво за готово да се сфаќаат постовите тука и да си кулираме пред се. Или прај се намерно дека те тригернува нешто, збуни го непријателот, нека пукне, кој го врти. Спојлер НЕ СЕ ПРОНАЈДОВ, НЕМОЈТЕ НИ ВИЕ!
Е, тие скроз истите ќе се изедат меѓу себе еден ден дека немаат противтежа. Потребен е баланс со различни карактери. Во нешто послаби, а во друго појаки. Во умерени граници за да се надополнуваат добро.
Затопли времето, гледам идеи како да ја средам терасата. Нешто у ваков стил каде преовладува зелена боја сакам.
Неќу свадба, неќу гости,неќу традиции. Па тоа кршење стомни, па бричење на зетот, па снаата овоа да напраи, она свекрвата... Па ајде дарување. Ајде пресметки, ние на кумот толку му дадовме, па оној што го поканивме толку. Па муабети од гостите, уба свадба, убо се ама јадењето не чинеше. Па нз што.. Па ајдее гости од 400 луѓе. Па, некој да одлучува за моја свадба, наша... Хахха. Не, фала. Само јас и тој, регистрација со најблиските и тоа е тоа.
Ние вакви адети немавме, ни стомни , ни бричење, ни дарување, освен на кум, старосват, девер, пари им дадовме. Немаше ни одење по невеста, јас не сакав.
Значи, во серијата дневни потсетници "how tо human": Во кујна се готви(надежно здраво). Во бања се тушира. Сам со себе, односно на психолог/јатар се решаваат лични ствари и тригери. Потоа, се иде меѓу луѓе. Потоа, се љуби, меѓу другото и во спална. Потоа се гугла право на(различно) мислење. Односно се иде на форум, и се дискутира, надежно стање нације. По тој редослед. И идеме даље у бољи живот, односно Ерата на Водолијата. #worldpeace