Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    7.815
    Самата се буниш за работничките права, а од друга страна ти смета некој што се буни што не сака да работи за викенд. Не е нормално да работиш за викенд, освен ако тоа е по желба и се исплаќа додадок согласно закон.

Луѓето во фабрика избрале да работат во фабрика, што има наставникот со тоа? Да сакале да работат за време на викенд, ќе работеле во фабрика. Толку е едноставно.

И погрешно го имаш разбрано вработувањето со партишка книшка. Вадат, затоа што друг начин за вработување, а си наставник, ретко и да постои. Тука ќе го кривиш системот, а не оној што се бори за парче леб и се снаоѓа како знае и умее.

На MeowMeow, M.B., Космонаут и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    23.666
    Лосос риба ај дека е здрава, е, ама како на вкус ви е убава бе?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.114
    Во наредните 2 недели одмор си зацртав 2 задачи; да го исчистам секој милиметар дома као добрата домаќинка што сум, и да ги прочитам 2те книги што ги земав од библиотека. Ќе се фокусирам на чилање, на ништо не мислам, на ништо не внимавам, само спонтано.

На Космонаут, Gosh, exceptional и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.306
    Допаѓања:
    189.926
    Повкусна ни е од било која риба. Уствари друга риба не ни е вкусна.
    И сега?
    :D
    Ко ќе ми текне какви риби со коски праеше баба ми,па и мајка ми, па тоа дури исчистиш ти поминал и мерак за јадење, и вкус, и све(facepalm)

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    23.666
    Пастрмка is the best:P
    Крап исто.

Лосос ко мрсул да јадам ми е.:?::rofl:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.807
    Имам речено дека сонојте сакам да ги гледам и интерпретирам како други (паралелни) светови во кои сум се погодила да сум жива. И најчеста тема ми се апокалипсите (неколку пати годишно, фино напишани во белешки одма од ко ќе станам), иако има и други. Обожавам сонови. Како Нетфликс ама ти си режисер и не го плаќаш туку баш се одмараш. И вечерва се запознавме и на сон. Сега си во животот на уште бар една јас. :inlove: А чим се запознавте - нема промарш на хемијата. Сигурно не на секоја, една за факт знам дека е со бившиот и беше апокалипса па никогаш нема да можи да те запознај. Ама ете, бар уште една јас ќе биди среќна како мене. :inlove:

Последна измена: 20 април 2024
    На NoirSerpentine, christinnn, Tinaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  7. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.875
    Од секогаш сум се прашувала што дијагноза имаат овие што ставаат икони на фб...

На Космонаут, Gosh, potatoface и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    23.666
    Да ви се сневиди на сите што на деца и млади што прошле низ пекол ради развод на родители да им велите да не зборат на таа тема зашто немале деца.
    Не, ти Стојно знаеш што значи развод само оти дете си извадила од долната.

Значи имаш дете што иде од дисфункционално семејство, конечно некако психички доаѓа на себе после години трауми и се наоѓа некоја женетина што најголем проблем во животот ѝ е што свекрвата ја прашала колку плата зима на истото тоа дете да му кажува дека абер нема од животот и тек допрва ќе види. И да не кажува на други оти неговите биле разведени.
    Не се дечки само насилниците и пијаниците мажи и тие што идат по швалерки проблемот. И вие сте.
    И све дур си правите gatekeeping на вакви проблеми дека се проблеми само на тие зрелите, возрасните, нема никогаш да нормализираме ни развод ни да збориш отворено за развод и слични фамилијарни срања.

Последна измена: 20 април 2024
    На Космонаут и Gosh им се допаѓа ова.
  9. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    733
    Мислам дека на психолог одат луѓе кои страдаат од оние кои навистина треба да одат, но не одат. :worried:

На flower30, Anyshka, st-el и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Geronimo

Geronimo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    132
    Вчера запознав еден лик, седиме в кафана.. Ме посматра и ми вика:
    "Само продолжи ти вака ко што си тргнал, за 5-6 години гарант има да те лупни инфаркт ко мене и после чашињата за ракија само ќе си ги гледаш на полица ко играчките од кога си бил мал!":?::rofl:

На Космонаут, Tinaaa, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.065
    Како би реагирале ако родителот само други личности фали цело време значи другите се поарно подобри (facepalm)ние домашните за ништо не не бива, значи ептем е напорен.

На potatoface му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.430
    Почни да му зборуваш како другите родители се подобри од него.

На Anyshka, Космонаут, potatoface и 3 други им се допаѓа ова.
  13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.445
    Допаѓања:
    35.060
    И под секој тој пост; АМИН! (facepalm)

На Anyshka, SummerGirl, potatoface и 2 други им се допаѓа ова.
  14. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    3.065
    Почнав да зборам одма мења тема или се прави дека не те слуша, значи овај муабет го тепа од кога знам за себе почна и на психа да ми делува.

15. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.430
    Смени му и ти тема кога ќе почне да зборува така. Или кога ќе почне да зборува прашај го што правиш сега? Или ќе се збуни или ќе си продолжи по негово. Како и да е тој е незадоволен сам со себе па се обидува тоа да го наметне врз другите за да си ја прикрие болката.

На Anyshka, potatoface и LUCI 99 им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.406
    Допаѓања:
    16.800
    Па не е морално да бидеш наставник.
    Има боље начини да се снајдеш. Ама очигледно некому така му одговара.
    Што системот?
    Кој го прави? Ние или политичките партии што ги гласаме?

На Anyshka и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    7.815
    Не е морално и ти да бидеш тоа што си, па пак си. Каков е тој аргумент:D Некој сака по професија да предава во училиште. Некој се пронаоѓа во предавање биологија, некој во англиски, некој во хемија, ти се пронаоѓаш во нешто друго. Јас во нешто сосема трето. Бидејќи некој се пронашол во нешто, според твојот неиздржан аргумент треба да прифаќа се што првично не е договорено во нивниот работен опис и задачи?

Ако не е морално да си наставник, децата не се едуцираат на youtube и google, што мора во училиште да одат.

Системот те тера да вадиш партиска книшка. Ако не извадиш, се знае и каков инаков пат треба да одиш, а тоа сигурно не е поштено аплицирање за работа. Пројде тоа време кога можеше еден наставник да се вработи без горенаведеното. Додуша сега може и без тоа, бидејќи ако продолжат со ова темпо на масовна емиграција, може и овци ќе им останат на владава да предаваат на деца, наместо квалитетен кадар.

А системот го правиш ти, јас, другарка ти, моите, сите. Затоа што за секое прашање што не афектира, го пикаме под тепих и дозволуваме да биде таков каков што е.

Тебе ништо не ти менува некој ако се буни дека не сака да одработи во сабота. Зошто да одработи? Ти што ќар имаш од тоа или па што тебе те погодува? За изборите ли ќе одработуваат? Па кој ги прави изборите во среда? И за што, да се насади некој на фотеља за да прави она што претходниот го правеше, читај ништо позитивно и полезно.

Џабе се објаснувам.

На MeowMeow, Космонаут, Anie93 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    733
    Ги почитувам сите религии подеднакво. Да не бидам погрешно сфатена НО...

после 22 часот во споредна темна улица ми излезе пред мене жена во црна бурка, со мрежа со се и трчав до дома додека нозете ме држеа.

Знам, лош потег од моја страна. Но, почувствував несигурност и страв. Можеби бидејќи не гледам често во мојата населба.

Имам грижа на совест.

На Anyshka, christinnn, Miss666 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    На Dust, SummerGirl, Tinaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    15.433
    Зошто има луѓе на кои што се им смета?....

На minne992, flower30, Sophitas и 3 други им се допаѓа ова.