Ја, како и секое машко врска немав од овие козметички третмани до скоро, додека немав како клиент еден козметички салон кој ги правеше процедуриве. И, како секогаш кога работам со клиент, сакам да видам за што точно му е бизнисот, што сервиси нуди, како, зошто, за да можам да пружам подобра услуга. И еден од сервисиве беше баш ова, Microneedling. Скапа процедура, многу третмани бара, ама демек ветуваат дека ако имаш акни на лицето (face microneedling), ќе го решат засекогаш. Исто така ако имаш некои лузни на кожата, стрии, пигментации разни, брчки, овисната кожа и такви работи дека успеваат да го решат. И знам нудеа на лице и на тело. Под тело знаев дека е гз, ама не знаев дека е и на путки. Страшно. Воглавно, огромна пара се врти во бизнисов. Во муриките нема кој не прави вакви третмани... За колку се ефикасни не знам, ама знам дека се соленки.
Зацртав цел. Секоја пречка ќе ја срушам пред мене! Секој кој ќе ми попречи, ќе го "изгазам". Не е свесен шо ќе му се случи НЕГО! Поим нема шо му имам смислено. Ех, тие плави очи, за брзо ќе се мои!
Ау, од кај оваа храброст во тебе волку доцно? Браво, бе! Може и ќе ви тргне убаво, па веќе во темава нема да бидеш позната како дежурна мрчаторка. Ај, па да те ставиме во категоријата најзаљубена.
Знам што е процесов, неам ништо против, па и да нема резултати... Али НА ВГИНАТА, е тоа просеравање у 21 век, не ми е јасно...
После многу години за 2 недели ќе имам reunion со моја другарка која прв пат доаѓа овде и не знам како да ја изненадам на аеродром. Предлог некој што би можела да направам? Нешто DIY...?
Инспирирана од настанатата дискусија во тема Вашите нокти, па потоа и забелешките во тема Македонски јавни личности, каде еднаш се дискутираше и за едно бело влакно на Спенџарска, па башка тоа за нечија килажа, сакам само да кажам - олабавете. Од жена постојано се очекува да задоволи некои стандарди, треба да е висока, витка, да има добро тело, да е средена, скоцкана, во секое време уредна и што уште не. Дајте, жени сме, да не си правиме сами на себе вакви работи. Не мора да сме совршени. И не мора ние жените да исмеваме други жени и да бараме најмала несовршеност само за да навредиме некоја. Зошто? И онака доволен притисок имаме од сите страни, не мора и за нечиј целулит да се зборува. Или подрастена нефарбана коса. Мажи толку забелешки не упатуваат за жени колку жени за жени. А па маж за маж ајде слушни да каже нешто лошо. Сами си правиме.
Јас пишав во сдк без цитирање. Како што жена на жена може да биде најголем непријател никој не може. "Види ја оваа каква, види ја онаа, ноктите и се никакви, косата никаква, види како е облечена...", и многу се замараат со јавните личности, а не си го гледаат својот двор.
Сакам да им го имам безгрижниот живот со сите проблеми решени на мајките кои по фејсбук групите бараат сликички за менување од албумот на Биби и Боби.
Во животот доаѓаат ситуации каде ќе видиш дека најдобрите, најпаметните, најталентираните не победуваат секогаш, до душа многу ретко ваквите победуваат. Ама не ми е муабетот тоа. За зрел и успешен човек се смета оној кој знае да се сноси со поразот, да се воздржи и да не се демотивира кога нема да успее, кога ќе изгуби нешто. Но, и да не се вообрази после успех. Што и да е, во ред е. Што и да се случи ќе помине, и успехот и неуспехот.
Пуштено ми е Сител ТВ онлајн и гледам платена политичка реклама. Она што ми падна у очи е, сите што се рекламираат спомнуваат МАКЕДОНИЈА ,,,,,,, еј го сменија името на државата во СЕВЕРНА и сега во рекламите пред избори сите МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНИЈА Па шо кур го менувате името идиоти посрани , гадови , кловнови , па сега ќе ми глумат патриоти Македонија вака, Македонија онака. Па ко ќе ми текне дека има и такви кои ги гласаат баш тие кои го сменија името во Северна Како беше онаа додека има овци за стрижење .....
Најпозитивна тема на форумов моментално ми е 30 - дневниот музички предизвик Покрај тоа што можеш да се изразиш преку музика, откриваш нови песни, и преку нив некако се зближуваш. Музиката е дефинитивно прозорец кон душата. За мене е и додатна мотивација секој ден да се вклучам на форумов. Еве, скоро 60 дена по ред.