Ми текнува на времето кога во основно имавме руинирани училници и оние "обични" клупи и столици па кога на курс за јазици ќе појдев и имавме за секое дете посебна масичка со столче...која среќа беше
Си забележав дека носам едни исти две-три маички. Изгледа дека не бараат пеглање. Пред излегување не сакам да пеглам и барам нешто за побрзо да се спремам. И ништо не можам да најдам, па нервози, и на крај ќе облечам нешто што не ми е по ќејф. А за тоа време ќе испеглав нешто. Или нека измислат мода што понеиспеглан тоа помодерен, или нека не се гужваат алиштава воопшто.
Имам една марама, драг поклон, со некој коцкест дизајн. Гледам денес-може да биде тумачена како антисемитизам. Имам омилени комбинации во јака црвена и зелена боја-истото. Шуќур што најчесто сум во плаво-тоа да ми ти било боја на Израел. На комбинација со плаво и жолто, исто омилена, можам да заборавам -одма сум украинско знаме. Сдк, има ли некоја боја што може да ја облечам и комбинирам ко што сакам, без да бидам политички памфлет?
Мостов убаво ќе го растерети сообраќајот, особено со директната врска кон скопската нас.Кисела Вода низ (од пред некој месец) новоотворената улица покрај тутунски комбинат. Драго ми е што е повторно пуштен во целосна употреба со сите ленти: https://plusinfo.mk/mostot-belasica...strukturni-oshtetuva-a-opasni-po-bezbednosta/
Се повеќе гледам финансиски друштва за брзи кредити кои се појавуваат како донатори, поддржувачи и помагатели на разно разни случувања, изгледа на тој начин пробуваат да си го обелат образот во народот од лихварството им ФЛЕКС КРЕДИТ И ОВАА ГОДИНА СЕ ЗАКИТИ СО СТАТУЕТКА ЗА ЗНАЧАЕН ПРИДОНЕС И ПОДДРШКА НА ДЕЦАТА ШТИТЕНИЦИ НА СОС ДЕТСКО СЕЛО
Не ми се верува по групиве колку постови видов со "На што ви личи ова?" и на сликата јајце фарбано црвено ама има мала флека на едно место каде што најверојатно го допрело дното од садот во кој се вапсувало и бојата на тоа место нерамномерно фатила. Или во вадење од бојата го допреле баш на тоа место и се познава како дамка. На магаре личи Славице (нешто друго ќе кажев, ама ај да не сум вулгарна у очи Велигден).
Трговци што покачуваат цени САМО сред празници, на лекови да дочекате да ги дадете, ви се плукнам тоа алчните. Тие што продаваа маски 50 денари сред пандемија се надевам веќе ги дале. Па јагнешко месо 600 и кусур денари кило. Ма и поскапо видов. Златни бе да не се тоа јагнињата? Говедско ќе земам, ем поевтино, ем полесно за готвење ем нема да рибам тави после 5 саати од лојот.
Сдк ФБ ме суспендира само не разбрав зошто,изгледа дека немам 1М слики.Па ми вика поднеси жалба, пиши тел бр, па направи видео од тебе... Wtf. Криво ми е за месинџерот за фб не ме гајле.
Една година од масакрот од ОУ В. Рибникар, една година помина и сеуште нема одговор на прашањето зошто... Само едно ќе речам, невини души почивајте во мир, испратете утеха од царството Божје на родителите, другарчињата, нека вашите ангелски крилја будно бдеат над секое едно дете кое се наоѓа во неволја, во опасност во моментиве... За убиецот, би рекла ѓаволот влегол во него, те молам Господе, ваква трагедија да не се повтори... 3-4 МАЈ да не се заборави!
Сеуште многу луѓе не ја разбираат тишината, нечија нереакција и молчењето. За жал. Ако ме навредиш и ако ќутам, не значи дека не разбирам и нема да ти вратам некогаш.
Поминаа четири години откако почина од тешка болест. Ти се лутев за работи што ни се случуваа итн, имавме многу несогласувања, до последниот момент ми умре на раце што ми е врежан во умот и секогаш само го потискам за да ми е полесно и да терам во животот. За 10 минути, ако беше жива мајко ќе ти беше роденденот...
Како беше она... sitting in your own house alone in peace, eating snacks and minding your business is fucking priceless. Patos со афион и чили, Dr. Pepper и Ozark ми е guilty pleasure-от вечерва.
@Stark скоро 11 кај мене. Наголемата (и единствена) поддршка ја добивав од нејзе. Една е мајка, излишно ќе биде што и да кажам друго.
Таа не беше толку добра, ама се до последниот момент ја гледав и се грижев за неа. Никој не ми е ја знае болката и тежината и мислите што ги имам и ми се во една наткасна во умот... Како и да е, нека почива во мир, јас пораснав во ок- момче (маж да речам че ги наполнам за два месеци 30).
Izlegov od starata rabota, chekam viza kje rabotam vo stranstvo, edvaj chekam..vo megjuvreme vlegov na druga pofleksibilna pozicija da ne sedam taka mesec dena dodeka ispadne vizata, da znaete samo vo kakva sredina se najdov so kakvi likovi opkruzhen, ne znam dali jas sum lud ili tie okolu? Posho neli ti si toj sho ne e normalen, nivnoto “normalno” .. Ne znam kako da se ponasham, me teraat idiot da bidam. Koga gi slusham mi teknuva chesto na edna scena od Prespav “tuka na balkan site shefovi”