Размисли си добро бејб. @Gosh Ако не планот за во Хрватска, односно Јужна Америка останува како план Б. Можда па и се најдеме таму кој знае. На крај како решила судбината така нека биде...
@INNERBEAUTY, ја мужена, немужена, пак ќе си акнам на вода негде. Така ми е пишано у наталната. @Biljarkata ццц, леле што си тиии...
И уште ова.. Не ги разбирам луѓево кои читај СЕКОГАШ коа ќе им ѕвониш, не креваат. И се јавуваат по 1000 саати. Ова го имам забележано кај една другарка. И искрено, ја дружам ама полека почнав да ја избегавам. Сеа јас на работа, по 8 саати, таа едвај 4 ги оди и никако нема време.... А, да....
Членови што ми фалат на форумов, од кои некои мислиш два месеци ги нема, а тоа години да ти било... @Bender Rodriguez @+++ @Mr. Right @Dabria @Polyincognito @Црна Ружа @Yipman2...
Проштално. Копнеев и се борев за едно мало и силно нешто ЉУБОВ. Верував и знаев дека ја има и дека може да промени и тек на вулкан. Се надевав дека нејзините придружници Почит и Грижа можат да и помогнат да те држи исправен. Знаев - така ме научија , воспитаа . Дека едно без друго неможе. И мислев дека јас го имам тоа во себе . Да верувам во љубовта, да се надевам на подобро утре. Мислев дека можам да направам подобро утре. Мислев и правев и се борев. А што направив??? Заборавив да бидам свесна за последиците. Последиците врз моите сакани, најмили. И не не се простувам со верата, надежта и љубовта. Се простувам од себе и сопствената борба. Се простувам од моето его и неможноста да си докажам себе дека животот е само мој. Јас денес дишам уште за два животи, кои јас ги создадов. Затоа прости, неможам да бидам само твоја.....
На интернет, нема нешто покорисно за менталното здравје од нарцисоидност и ароганција. Шибај „смешни“ досетки, омаловажувај, зборувај во метафори што ни ти сам не можеш да ги дешифрираш и така постојано тапкај си се по рамо колку се глупи сите и не можат да држат чекор со тебе. Греота.
Да си во пик на мензис, дискутираш за смислата на постоењето, потоа и читаш и гледаш прекрасни слики за Аутрорите воедно и истовремено со мир во срцето, е next level емоција, и ако се осмелам да речам просветленост.
Животот не е фер, на некој луѓе им се раѓаат здрави деца а на некој со многу тешки болести и коморбидитети, како да некој деца се раѓаат на овој свет само за да се мачат.. Не знаат колку се среќни оние луѓе на кој децата им се здрави, и немаат никаков проблем..
Ќути, врие од несамосвесни, и (на) празни лапрдачи и проектори. И шо е најлошо не се ни свесни дека не се свесни. Сачувај Боже(буквално). Тоа ме потсети. #дапокревамесвестзасамосвест
"Македонци се пишале Роми за да земат стипендија" Вие златни кажете зашто има стипендии за Роми прво. Имаат ли барем услов да земаат во поглед просек? Земав и јас дур студирав ама ми рекоа просек ќе одржуваш и толку и толку предмети мора да ти се положени. И учев, положував. Дм го одбија за стипендија за студенти од еднородителски фамилии. Оти глупиве ни закони рачунаат самохран родител само ако другиот родител е починат, непознат или нема право на старателство. Сум да има стипендии за успех, за студенти без родители, од еднородителски фамилии, студенти со ментални или физички пречки, без разлика на националност. Ама тоа што си Ром никако не те попречува да студираш и работиш ти или фамилијата твоја. Лошо било дискриминација ама позитивна дискриминација на некои што вечито се жртви може. За рамковен такоџе истово мислење.