Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    На страна цел муабет за оваа која стана актуелна на социјалните мрежи пред некоја година, и тоа затоа што во тоа време излезе информацијата дека ќе ги мереле патниците пред да влезат во авион.

Ама по алчни за пари од авио компаниите нема. Ѓубриња најголеми. Ќе најдат секаков начин за само да зголемат профит.

Ете, еден начин им беше и тој, крајно не хуман, да мерат патници.
    А за седиштата, не ми се ни зборува колку се неудобни и лошо дизајнирани, нозе да не можеш да пуштиш и да се рашириш.

Да можат и на глава да не стават да седиме, и тоа ќе го направат. За седење "в скут" веќе тестираат...

Златни 70-те, кога економската класа изгледала како луксуз. Да седниш, и да потонеш во седиштето.

На eliesaab, Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.678
    Како тоа ќе ги мереле патниците? :D
    Колку подебел си толку повеќе ќе платиш ли?
    Ќе треба да слабееме и пред да се качиме на авион ебаго. Авион диета :rofl:

На Feminka22, Трагедијаупмм и Anyshka им се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Иста, само без експериментиориум. :D
    Досега сум била фарбана само потемна со полутрајна фарба.
    (и ставано камилици, и медови, и ку*ци палци за природно осветлување, ама тоа е тек подубочка тема...) :D
    И си реков истово.
    Само шо сеа не морам а сакам да се фарбам посветла, а баш поради тоа одржавање и не сакам да почнам.
    Друга ствар што имам природен плав пигмент и златни влакна што маваат на златно природно и не знам дали ќе ја знам разликата, и знам за сигурно кога ќе морам.
    Епа тоа е мојата приказна, фала ви шо ме сослушавте. :D

Последна измена: 27 мај 2024
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Кибела, сестрата на Дивела. :rofl:

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Да.

Почнати се веќе некои компании да ги мерат. Причината им е демек да не ја надминат носивоста на авионот.
    Нели, до сега мереа багаж, отсега и тебе те мерат. :D

На Feminka22, eliesaab, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.678
    Чиста дискриминација. Јас сум висока, мене коските ми тежат. Зошто некој кинез да плати помалку од мене. :rofl:

На Mnik, Kasiopaja221, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.063
    Допаѓања:
    5.162
    Читав еден интересен факт пред некое време за ова за профитот вака нешто беше: околу 70 тите години некоја компанија американска мислам беше на секоја порачана порција храна следувало на пример по три маслинки во порцијата, и типовите за да заштедат го намалуваат тоа на по две маслинки во секоја порција. Мислам дека заштедиле годишно 2-3 милиони само на тоа. Страшна работа е парата и ненаситноста од истата.

На Billy Idol и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.678
    Ем таа една маслинка шо си ја имат однесено дома, ем и тие два три милиони ги имат лапнато :D. Браво.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    43.677
    @Billy Idol, без навреда, онака ти кажувам, повеќе пати те имам приметено како кликбејт наслови ги ставаш како факти, без да изгуглаш што уствари е поентата.

Па дури и линкот што си го ставил да си го прочитал, ќе приметиш дека нема врска со тоа што го збориш.

Едит : А тоа што некои компании сакаат конзерви со сардини да возат, додека има овци, ќе има и волна.
    Ако некој смета дека може да стои за кратка релација, без да му е гајле за безбедноста, па да скрши врат при турбуленции, јеби га.
    Природна селекција.

На Feminka22 и theowndemon им се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.678
    Де бе Гош, преправај се и ти како нас дека веруваш во тоа :rofl:. Били е ист како маж ми, верува во се шо ќе прочита на интернет. :D

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Што не е поврзано со тоа што го зборев?

Повели, дел од линкот за кој што зборев.

Why is Finnair weighing passengers?

Central to the whole scheme is each aircraft’s ‘maximum takeoff mass’, the weight at which it can safely leave the ground.

But weight is also a major factor in working out how much fuel a plane should carry and in calculating its range and potential emergency landing sites.

Имам работено на софтвери за авио индустрии, знам што зборам.

Ова ќе дојде норма за некое време и сите авио компании ќе почнат да го применуваат. На овој начин ќе заштедат гориво, ќе можат полесно да испланираат рути, а секако тука во позадина се крие и продавањето на податоци до трети компании.

На Feminka22 и eliesaab им се допаѓа ова.
  12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Исто и јас, не знам дали е генетика, ама и од на мајка ми и од на татко ми страната почнале со бели влакна над 50+, и тоа неколку само, едниот дедо на 80+ имаше бели влакна само кај ушите, бабите исто на 70-80 им беа како шатирани, сивкасти им беа.

Едната внука од најстарата братучетка на 18 години имаше бели влакна, имаат и татко и (зет ми), и дедо и, скрос се бели.
    Јас почнав да се фарбам од средно од бес :D, па си ја вратив природната боја на коса, сега пак ја шатирам, исто од бес. :D
    Ни мм нема бели влакна.

На Mnik и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    Шопохолик сум, ама за намирници. Нема ден да не влезам у маркет да земам нешто. Као, морам барем да видам што има по рафтови, нешто да не е намалено или да не донеле некој нов производ. Ко терапија ми е.

На staycalm и Srckata28 им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    Дечките од "How to make it in America" имаат подкаст. Нормално, се вика "We (almost) made it". Ќе споделуваат детали за серијата, едвај чекам да слушнам што ќе споделат.

На Касија му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    13.240
    Сабајлево поминуваат две жени и зборуваат како порано раѓале и чувале по три деца уште од 15 години, а сега дури на 40 раѓаат.

И благоречено ми се згади од муабетот, особено што доаѓа од млади жени.
    Колку треба да си несреќен и незадоволен од сопствениот живот за уште од рано сабајле да осудуваш туѓи животи и одлуки, да немаш емпатија, да нормализираш дете да раѓа дете, а да не ти е нормално возрасна зрела жена да стане мајка.
    После ова, се повеќе верувам дека жените највеќе се опресирани од жени.

На hermosa, KateKane, potatoface и 18 други им се допаѓа ова.
  16. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    726
    Тоа се тие простоќи од жени и секако неедуцирани.

На eliesaab и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.123
    Допаѓања:
    9.434
    Мажи на женски форум е невиденва лакрдија. Напукани со фрустрации се улетуваат како пингвини у вода.

На Feminka22, Anyshka, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.440
    Допаѓања:
    22.193
    Naredniov mesec imam za cel do pred rodendeno da stasam da namestam (so baba mi pola pola, alal da i e kolku e domajcinka i kolku se grizi za mene, te sakam najmnogu na svet) PVC dograma niz cel stan i da se molerisa cel stan. Potoa doma kaj sto momentalno sedam da se raskrenam molerisam i ako moze mal upgrade da smenime neshto po doma, pa zdravje gospo da vlezam vo 30kata ao ubaj raboti. :)

На eliesaab, sino.o.oka, Ugly Duckling и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ajdeee
    Lapaj sii
    Ide cancer season :muscle: (mooning) Sa sa saaaa :party::party::party:

На eliesaab, SummerGirl, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.241
    Допаѓања:
    7.867
    Мислењево ми личи на преувеличено. Дури во време на баба ми не раѓале на 15 години. Особено 3 деца. Што значи дека почнале од 13 години. Има тука нечива баба што на 13 години раѓала? Уште помалку ми личи на веродостојно, млада жена да размислува за раѓање на 15 години. Факт е дека кога си помлад, полесно се справуваш со предизвиците со децата. Не зборувам за малолетно лице. Туку во 20тите години. Не е тоа за навреда, туку еве и јас како мајка, повеќе енергија и сила имав пред 10 години, него сега. Телото старее, што е уште еден факт. Настрана помала можност за репродукција, туку физичките сили не се исти како пред 20 години. Затоа и сметам дека нема ништо лошо во нечива опсервација дека полесно е да имаш деца порано, него покасно. Што е мое мислење после согледување на реална ситуација. А понатака секој за себе си одлучува и има своја причина кога, зошто раѓа или не раѓа.

Факт е дека во денешно време е поместена границата. Што може и да се отвори тема за тоа. Зошто семејствата одлучуваат за потомство се почесто во 30тите години, а не порано.