Кажи, баш така.... Плус, секогаш некои поќе ги интересира твојот живот, од сопствениот.. Ако јас сега се оптеретувам зошто скоро сите другарки ми се мажени, со по две деца а јас сум сама... За кај сум? Или па да земам да љубоморам, зашо Крстана има кола, петкана има хеликоптер, а јас одам пешки. Од каде да знаам, каков бил нивниот животен пат? Или од каде знаат мене како ми е. Секогаш мислиме дека на другиот му е порано од нас и посреќен е и се. Затоа реков, поарно една асолен човек отколку 10000 лажни.
Сите што сте опнати блиску тротоарот на прометна улица сте глѕпаци. Што ве кошта да не сте на самиот раб?
Со мене работата е, или збор не можиш да ми извајш. Или сум како касета да сум голтнала. Ретко коментирам било каква политика особено војни пошто избегнувам и да читам пошто ме повредва. Ама уништвање на бегалски и заштитнички кампој, обезглавување деца и бебиња не е нешто шо се преќутва. Не можам и неќам да сфатам луѓе шо не можат (или неќат) да идентификуваат геноцид кога гледаат. Ама ова шо се случва е страшно, подло и најлошото нешто шо човештвото можи да го понуди. Ми излезе пред некој ден, пред геноцидов толкав замав да фати, дека студенти наши и еден универзитет дека официјално застанват против геноцид. Како универзитетите во цел нормален свет. Ама хехенцата во коментари под објавите ми седат rent free в гла. Од кога религија и националност се пред човечност? Нема да ги ставам сликите кои кружат. Големи сте. Видете ги. И ако имате пак лице да речите дека "тое" или "заслужиле", или "ама на Израел вака му беше" - засрамете се. То многу збора за вас. Не можиме од тука ништо да напрајме сем да бараме да се преќини огнот и геноцидот оти поголеми сили од нас се во прашање. Ама најмалку шо можи да напрајме е да не сме смрдени гомна шо ќе речат дека е океј или дека така требало да биди. Толку од мене за денес. Се враќам на моите trad wife cottagecore обврски за да се дестимулирам.
Целиов мој живот носев гнев во себе, од нејаснотија зашто луѓето прават некои работи, па и ќе чуев други велат демек монструми биле, ѓаоли... И ми помина. Ми помина од кога сватив дека тоа уствари не прави ЛУЃЕ! Ние сме луѓе, поради сите одвратни работи кои ги правиме, и кои не одвојуваат од секој организам на планетава, па дури и од паразити. Ние сме апекс паразити, толку напредни, што сме научиле сами себе се лечиме, да си го продолжиме и животниот век. Толку напредни паразити шо најверојатно и сексуално задоволство сме развиле за да продолжиме да се котиме. Све што сме фатиле, и ќе фатиме - ќе уништиме. Идеме против природата, и си мислиме Господ за муда сме го фатиле. Само доцна ќе биде кога ќе сватиме дека времето не поминува, туку само ние и нашите безвредни животи. Ќе одиме и на Месечината, и у курац, и у на мајка ни путката, и таму ќе усереме се, оти паразитството е појако од нас. Нека го заколат Евреите за прв пат после 2000 години совршеното црвено теле, без ниедно влакно у друга боја, како најава за Господовото повторно враќање оваа пролет, нека објават трета Светска војна, па да се сотреме сите меѓусебно со атомки, и да одиме лепо у курац. Да не му тежиме на Веков.
Не може додека постои и добрина на светов. Многу покајанија, благодарности, молитви....многу ситни и не така ситни добри дела и љубов меѓу добри луѓе. Само што зливе се гласни, многу, многу....треба да се објавуваат што повеќе добри вести и да се слават и прераскажуваат поединечни дела на добрина, љубов и вистина...сеуште за среќа постојат.
Јас сум пооптимиста. И гледам посветло. Генерално луѓето прават лоши работи бидејќи се глупи и се водат по емоции. Имаме некои дефекти во психата и грешки во дизајнот. Такви сме...но се трудиме. Мене сегашноста ми изгледа убава не е рај ама е доста удобно и лесно да се живее. Дури и прелесно. Затоа понекогаш се трудам да си го отежнам животот зошто станувам без мотивација. Имаме се со многу малку труд. Затоа сакам работи кои тешко се добиваат не поради тоа што ми требаат толку туку за да бидам во готовност и да ми даде цел на постоењето. А ако те мрзи и сакаш да си паразит е многу лесно да бидеш тоа. Проблемот е во смислата...бесмислен живот и уживање е лесно дури и опасно лесно. Повеќе ме загрижува дека иднината може да е прелесна па да стане бесмислена.
Калиопи има нова песна, пред 3 часа е прикачено видеото на Јутуб и од прво слушање некако ич не ми се свиѓа песната. Оти не знаат нашиве пеачи да направат асална песна ? Ај мож од второ, трето слушање ќе сменам мислење. А у меѓувреме да се префрлам кај матурантите од Битола, позз @Bratot јаки пичиња шетаат у твој град За повеќе слики , има на порталот бабабитола https://babambitola.mk/групни-матур...OUtl3wAfX8K9hHakJ6rm_DPBpvATi&mibextid=xfxF2i
Ќе се надоврзам за муабетот поопширно, здравје,... како и да е добар муабет, и во Боме добро време. Инфлација иначе нели. Ќе ја барате вие Арабела со нејзините практични совети ај, ај, , дури и толк-шоуа ќе и бидат нудени само да дојде право време. @ArabellaStarfall Само едно нешто шо ми падна во око. Од каде ова? Како кој знаел? Порано кај имало ВЕРА, мек доналдси, сендвичари, пицерии, достави, ку*ци палци на секој чекор? Што/како се јадело/готвело?
И пошто многу лаам како од дното на душата мразам неодговорни газди на кучиња... Да кажам и свака част на тие што ги социјализираат на време и правилно па кучето единствено сака да си игра со непознати и веројатноста да нападне е сведена на минимум. Колку пати наидувам на мили кучиња што ќе ми рече газдата Аа, слободно гали го, он едвај чека да се гали. Па ова душа иде од човек на човек да се гали. Свака им част и што при чувањето куче, приоритет им е безбедноста на другите луѓе него евентуално на свој дом и што кучето им е баш член на фамилија, а не секјурити.
Јас сакам да прашам- како ќе му објасниш на чоек од генерација алфа, шо значи- касета си голтнал? Ова од нерешени прашања, друго све е решено, одамна
Гледам сториња од конференциски хали во Хилтон и Мериот и ми фали работата по семинари кога одев. Гуд тајмс, нетворкинг енд шит.
Која си па ти да судиш за вкусови? Ако за тебе не е природен и со адитиви за други е највкусен. Башка мене ме протерува, иначе не одам во в-ц пет дена, и што сега?