Не се сите комшии за "добар ден" да им велиш, посебно па не оние што преку ограда кај тебе во двор фрлаат кутии од цигари, најлони, ситно ѓубре. Невоспитани, некултурни лигуши.
Vo stanot edna stara iam frla luspi od soncogled i izgleda od zajakot kakite i laj nas na rolwtnite se sobira ili na terasa, i nekni mi veli dobar den kako si, i velam ce bidam poaren ako prekinis da frlash gjibre..
Ми иде да прокоментирам некад кај живеам, али после ми текнува дека и не живеам веќе тука... Не дека тука е совршено, али у споредба со ова, премија е. Сите државата од уста не ја вадат, мамицата и ја расплакаа... Само никој да си чукне тоа глаата дека народот уствари ја прави државата.
Уште ли постојат луѓе со лажни и иронични насмевки, лижења и кажување мили зборови како : срцка моја, лепото најубава, пиле мое и сл. Ја немом да глумам нешто што не сум, не па лажно да се смеам и подлизуркувам за да оставам впечаток на позитивна личност.
Нешто убаво ми е...ме фати меракот да испробувам различни стилови на живеење. Еве сега нешто данскиот стил ме привлекува. Убаво е кога работите природно си доаѓаат. Се тече, се сѐ менува... А, во стилот на живеење спаѓа и изборот на храна. И еден дечко да си фатам...
Денес многу работи ми се врат низ глава ама ете ќе споделам една што прилично ме нервира и не ми е јасна. Пред некое време другарка моја качи температура, ништо озбилно само што она си е така малку хипохондрик и отиде кај матичната. И матичната ни помалку ни повеќе, и препиша антибиотици ПРЕВЕНТИВНО! Не можев да си поверувам искрено, на кој основ и зошто побогу некој би препишал антибиотици за покачена температура. И зошто некој би пиел антибиотици без претходно да проба други начини и полесни апчиња. Јас сум многу против антибиотици освен ако ептен не се решава со ништо друго. Мислам апсурдно е да си уништуваш организмот со разни апчиња постојано, а да не пробаш да смениш нешто во начинот на живот. Ако телото не може да се избори со обична температура, тогаш самиот лекар треба најпрво да предложи и да посочи кон подобар и поздрав начин на живот, а не да препишува антибиотици превентивно. Превентивно еј уште не ми се верува.. антибиотици.. превентивно..
СДК дека понекогаш сеуште посакуваме да добиваме чоколадо кога ќе ни дојдат гости, иако одамна не ни носат.
Еден убав текст... Превземен. Неблагодарноста која доаѓа од оние на кои си им помогнал е едно од главните оружја на ѓаволот против твојата волја да вршиш милосрдие. Прости и продолжи со вршење уште повеќе добри дела, зашто ап.Павле вели дека ако не се измориме и откажеме, наскоро ќе ја примиме нашата награда во целост... И неблагодарните нивната.
Jа сум видел у малта на плажа со краставица, ама еднаш само у мојот живот ваљда беше хај за сите пари, се возев у автобус и го видов тоа. Иначе за другото си до некаде управо.
Деновите поминуваат, менувам расположение де тажен де среќен де осамен ама ќе пројде. Овие липите многу ми годи мирисот ама алергијата ме сотре скроз. Едвај чекам да се издржи докај август после ќе биде друго.
Па Монарх де, оти и он е нели Монарх... И ова не е заебанција со зубиве, некое 17то колено од Гроф Дракула е, си иде на годишен у Трансилванија чоекот... Truth is stranger than fiction...
Никако да се разубедиме со овие од Хербалајф, дека работам 8 саати на ден, само втора смена и немам време за одење по семинари, продавање вештачки работи и лажење. Не знам во кој Универзум живеат и дали некогаш работеле друга работа освен фамозниот Хербалајф. Државно работи кутрата, ме убедува дека имам време за се во животот... Маки.
Ако почнам сите вакви со име и презиме да ги евидентирам, ќе искочи работата на Дзс им ја зимам, попис сум напрајла
Јас сепак мислам дека интернет ја заеба работата, не е тоа човеково право, треба некој тест да се полага пред да се конектира било каде Абе златно време на Нова Македонија и Вечер...