Епа климата на нашиве тука изгледа Немачка им останала. Пред малку се возев....се испеков таманка внатре.
Никој чоек не може да го трпи топлово. Меѓутоа Благодетите на летото вредат за сето потење и печење и потпарување. Изборот на храна. Шопска. Ладно узо. Грч пиво хитс дифрентли ин самр. Мароулсалата. Цацики. Јагоди. Цреши. Праски и нектарини. Пиперки. Бостан. Сливи. Круши. Малини. Смокви. Сладолед секој ден, ваков, таков, онаков. Коцки мраз у сè. Ладен нес. Ладна вода. Леден чај. Точак хитс дифрентли ин самр. Фризби. Рекети и топки од секаков вид. Чилање у парк. Чилање на тераса. Чилање у двор. Скара у двор. Чилање на кауч во климатизирана дневна дур надвор гори. Звукот на штурци. Чувството на ветре. Шорц и маичка. Папучи. Лабави фустанчиња. Ладен туш после прибирање од надвор. Спиење без прекривки. Долг ден. Едино што вистински од дното на душата што мразам се комарците. И други летала, ама комарците се копилињата скапани. Фак дем.
Јас обожавам лето, ама комарците и компанија (сите инсекти) не ги обожавам. Навечер во дворче седење, нешто најубаво, со мезенце и пивце, па и некое коктелче.
+ мирис на липи навечер и свежо пријатно ветренце, за пешачење нема поубаво баш сега си идев од на работа и го мислев ова. Ма нека е жешко колку сака, сите овие работи вредат за тоа. За жешкото има начин: под клима, пред вентилатор преку ден, сладолед, ладно кафе, езеро/море.. Ама сиве овие работи + жешко би ги избрала any day пред зими, темници и студенила. Life just hits different now.
Одете и не враќајте се Се десило некад во историјата 25 степени да биде, ама тоа пошто јас сум била таму, инаку не ќе преживеев. Во лето одиш на 3 дена со куфер од 13 кила јер не знаеш шо среќа ќе ти се погоди, а јакни и џемпери тежат.
Веруј, автобус и трамвај се едини места кај што има клима у Германија... Они се многу еколошки настроени и многу се штедливи и домаќини за клима да имаат . Да не речам еколошки РАстроени и се просераваат пуно оти не живеат на 40 степени ИСПОД СЕНКА, али ај...
Колку си асоцијален од 0 до @f off ? Се брзам, искачам од стан, искача и комшијата у исто време, се враќам назад пошто нејќам да сме заедно у лифт.
Зависи кој комшија Ако е тој од 8ми што е најгоре, кајшто единствено треба клима, а лифтот смрди од пот...некогаш ни во празен лифт не се влегува. Треба да измислат клима за лифтови
Баба и и рекла дека кога немаш што убаво да кажеш за некого , а условите бараат да изустиш комплимент, едноставно ќе му доделиш дека е / бил " добар ". Значи " добар " е ознака за безличност, небитност, немање став и карактер. И таа цел живот се труди да не го користи тој збор, а и своето однесување го прилагодува да не го заслужи случајно омразениот и епитет. А баба и можеби била обична лоша вештица, завидна на туѓата добрина. Важно успеала да си ги обележи оние зад себе, со една сосема обична реченица која неуморно и со потсмев ја повторувала. Баш треба да се внимава што се изговара пред децата.