Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.022
    Понекогаш, додека чекаш нешто убаво да ти се деси, сам ќе си го направиш.

На Трагедијаупмм, eliesaab, Purpleheart и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Реално ретко кој газда ќе вработи некој у склад со место и ќе го обучи за истотот. Повеќето експлоатираат млади деца, на кој им е до заебанција, оговарење, смешкање и све остало.

Ај тоа се ок, работиник, имало дешавки коа ни менито не си го знаат, глупости носат, па звонат на газда, на просто прашање не ни знаат да одговорат. Толку им е пропаѓаат.

На doll.a, Scott Weiland и st-el им се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.213
    Допаѓања:
    175.970
    За темата запросување. Мене како чин мислам дека 1) не треба да е изненадување и 2) да е само формалност како романтичен гест. Шо мислам под ова е ✨разговор✨. Ова е животна одлука. Не можи само едниот да одлучи дека е време. Мора да се збора и двата да одлучат. Да одлучат за живеалиште, распределба за финансии, деца. Не е само оп прстен, ред солзи и свадба. Поголем, посериозен чекор е од запросвање. После запросвањето можи да е чин шо ќе се случи од ко ќе двете страни одлучија дека е време за брак. Како романтичен гест. Кој смета дека е време ја начнува темата. Не сфаќам боцкање и не директно зборање за нешто толку сериозно како нашата иднина. Зависно дали и колку е некој (не)спремен можи да е и deal breaker - како примерите кои ги спомнавте со врски од 10+ години. А некој можи и е ок да продолжи ко до сега - па ќе продолжи.

На злоба, Космонаут, Buttterfly и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.423
    Допаѓања:
    190.680
    Е ова(y).
    Као, јас имам животна мисија да бидам сопруга, па едвај чекам некој да ме запроси? Па уште после 2 месеци врска на пример? Мислам дај, јас 2 месеци бирам чевли, за толку брзо некој да ме ,,запроси,, ќе се чудам шо проблем има.
    Значи возрасни луѓе, возрасно размислување, возрасни одлуки.

На Космонаут, MacenceEna, Трагедијаупмм и 4 други им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.076
    Допаѓања:
    131.237
    И да те влече неколку години, и да те запроси после кратко време во врска, се црвени знамиња. :D

На MacenceEna, Трагедијаупмм и Adidas888 им се допаѓа ова.
  6. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.121
    Допаѓања:
    17.516
    Најдобро ич ^_^

На potatoface и Biljarkata им се допаѓа ова.
  7. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    487
    Тоа боцкањето е многу мизерно. Совет што го добила од другарка “ Однеси го во златара” како дај му идеја да му светне сијалицата.
    Познавам пар што одеа 13 години и сега се зедоа, но типот редовно си има Тиндер, како таа знае и тоа и е во ред. Ако се лажеме, бидејќи остана бремена се зедоа мораше така.
    Како таа веќе знаела и покрај тоа го прифатила каков е.
    А познавам пар кој ред солзи на тастатура ќе напише дечкото и таа се заљубува уште повеќе,слики чуда и многу efforts прави за него а тој не мрднува со прст. Ништо од ова, нула.
    На крајот може да заклучиме дека свесно правиме животни грешки со надеж(која последна умира)ќе се промени.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.213
    Допаѓања:
    175.970
    Нели. Никогаш не сфаќав запросвање без муабет претходно. Буквално на едниот "му е време" или е "презаљубен". Одбира романтична јавна локација. Ја става другата страна во позиција да прифати дел ради јавноста, дел ради еуфоријата од ситуацијата, дел оти е "презаљубена". Не можам да замислам реалност каде ќе ме запроси некој и ќе речам "да" ако претходно не расчистиме како ја гледаме иднината и дали двата то го сакаме.

Утре дечко ми да ми клекни - "не" ќе му речам. Не дека од Февруар сме заедно туку оти никогаш темата не се отвори и не знам каква му е замислата за иднината со мене и воедно мене ми е рано. Како возрасни и побрзо се движиме со темите оти и веќе знајме шо сакаме и шо неќиме. Младите врски се дефинитивно поразлични ама то не значи дека разговорот треба да се скокни. Само некои теми идат покасно. Еве да ми речи дете дека неќи - deal breaker би било за мене и среќа ќе си барам кај некој шо би ми всадил фетус. Ама прво да ме запроси и јас да речам "ај вади кондом" и тогаш да речи дека не е сигурен дека воопшто сака дете - шо к*р?

На MacenceEna, Трагедијаупмм, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.776
    Допаѓања:
    38.652

Тоа е знак дека треба да бара друг. На тој не му е до брак. Да идеш со некој 12 години и да не се земете, значи дека нешто не е во ред. Јас не ги сфаќам долгите врски. На мене ќе ми биде досадно да имам толку долга врска. Знам за врски со сличен случај... Има време за земање, другата година, работа да најдам, и разни други изговори. А времето си тече.

10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    43.778
    Од секогаш ме фасцинирало на форумов како од прост пример у две реченици, се патува и во паралелни универзуми, само да се испадне у право, иако нема благе везе со темата...

Али ај.

На Космонаут, Angie1432, Nausicaa и 9 други им се допаѓа ова.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.454
    Допаѓања:
    16.932
    Ах... Животни одлуки... Тешки животни одлуки

На Herrera, SanMichel, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Следна фаза : вегетаријанство...

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.226
    Допаѓања:
    5.096
    Сакале ми се лутеле или не морам да ви го кажам ова: Скопјани се многу дигнати. Сега гледам на канал 5 еден вика: ,,Дошле во Скопје од провинција и сакаат да возат во голем град". Па ја колку што знам ја, од Скопјани полоши возачи нема. Да ги ставиш пред кружен ток не знаат што да прават. Секој викенд ко ќе одат за Охрид, Кичево магистралата хаос ја прават. Ни жмигавци ни ништо. Уште ако возиш поспоро ти свират, мавтаат, пцујат (особено тие со бевмвиња).

На christinnn, Трагедијаупмм, Јас таа и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Mart1na

Mart1na Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    94
    Sekoj den imaat soobrakajki vo sk dosta e toa da se znae

На Sweetymk, halfasoul и DS10 им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.454
    Допаѓања:
    16.932
    Прашај ги само од каде потекнуваат нивните баби и дедовци и две колена уназад после нив и се ќе е јасно.

Мислам дека само во ова балканштинава наша се делат луѓето на "граѓани" и "провинцијалци".
    Пред се треба да си човек.

Не знам, пример, дали парижани се замараат уопште со ова.
    Ако веќе Скопје го споредуваме со Париз :D
    Жално звучи, знам. :D

Нит колата, нит темните очила не те прават "граѓанин" или "провинцијалец", туку однесувањето, манирите и емоционалната интелигенција.

На christinnn, Трагедијаупмм, st-el и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    27.699
    Полудеа луѓето од балканот бе.
    11 годишното девојче од Грција шо исчезна, го пронашле мртво, била убиена од чичко и/ вујко и.
    Катастрофа народ сме.

На SummerGirl, DS10, st-el и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Ќе мора нов мобилен да си купам, моторолава не вади убави слики а сакав да ви доловам дека градов е во знакот на фудбалот.

Полно е со навивачи, со туристи, со студенти од секаде. Во петок после работа ќе излезам и ќе сликам низ град.

Еве уз пат 2 слики.

На NoirSerpentine, halfasoul, st-el и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    43.778
    Моторола?! :|

На Petar Pan 085 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Знаеш што е најтрагично у сето ова освен убиството?
    Убиецот веќе еднаш бил осуден 9 години за силување, но бил ослободен под услов да се пријавува 2 пати месечно у полиција..

На christinnn, Tinaaa, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    27.699
    Јебем ти фудбалот јебем ти, се слушаат до кај мене како се дерат од стадионот, во воз неможеш да влезеш од нив.

На halfasoul му/ѝ се допаѓа ова.