Брат сеа на ова жешко, литро домашна смедеревка без ништо во неа природна со 250 швепс и 250 кисела вода полна со лимон портокал и малку мраз. Некоја похована даска за мезе и во планина право во шатор да се фрлиш од кога ќе се залулаш ти е мераци
I screwed (myself) up. (Се) Зае*е/некого/нешто Fu*ck(/oneself/somene/something) up Интересно секој јазик си има поврзан израз и се поврзано со се*суална конотација. Зошто ли? Fu*k you/fu*k you/fu*k you/myself up Четири различни значења. Се тоа со тенка линија измеѓу. This rabbithole is getting real deep real quick, in psycho-physical/sociological, linguistic and perhaps even philosopical sense.
Излегувам вчера вечер да прошетам и седнувам на летниковец. И дур си седам, одеднаш доаѓаат неколку деца, околу 8-9 години беа и ме пцујат на англиски. Fuck you, asshole, bitch, па пичко ми викаат па се качуваат на масичката од летниковецот и ми висат на глава. Едно од децата, девојче иста возраст им вика абе не е убаво така, срамота е. Идат родителиве и децава пред нив пак ми викаат исто. Девојчето вика мамо види ја пцујат. Мајкава на едново Мама, ајде дојди. Родителите седнаа на клупи одма до летниковецов, децава дојдоа кај мене и пак продолжија. Едно извини не добив. Станав, ги гледав директно во очи, таткото на еден се упрпа оти зјапав ко неарна па си отидов И копитава од родители деца растат.
Сакам море како и секој друг, ама искрено и одморов дома ми прија ептен, малава по цел ден се шлапа со разни реквизити на тераса, а ја само мењам ладни пијачки дур читам книга.
Ау, па како би се изнервирал јас тука. Да бидам искрен во последно време се почести се вакви случки. Демек, дете е тоа, и ти треба да не се лутиш. Минатата недела во супермаркет, трчаат деца како на игралиште. Родителите не знам каде им беа искрено... едно од децава го бутна другото у производите и испопаѓаа долу сите. И никому ништо, си оставија така и си продолжија да трчаат...
Не ми е јасно како може да ми студи во стапалата на времево и да ми требаат чорапи, додека во меѓувреме се гушам од жештина И тоа ова после вежбање, ете раздвижена демек. Изгледа си имаат посебен термостат, тоа е...
Зашо најголемите клошари се увек најголеми морални громади по женски прашања? Сидаши, трипераши, наркомани, коцкари, со 5 бивши жени и 17 деца, и најголем проблем им било оти жените не сакале деца да имаат? Идите бе у манастир едно два месеци, нека ве ранат со леб и вода и да ве маваат со прачки ко волови у купус, па да имате лице децата у очи да си ги опулите, ако уопште сакаат... А не се жалат оти жените чалам мавале и не сакале деца да имаат, у превод пичка не им дале. Tale as old as time. Промашени животи.
На толку луѓе сиромашни, на толку деца во светот па и во Македонија сиромашни, да земеш да фрлиш алишта за бебе вака во контејнер, што душа треба да имаш.. Па дај ги на некој што нема, толку ли е тоа тешко?