Што е со 90% од сирењава по маркети ко од сперма праени? Па кога го сечеш и јадеш џоа локум, некоја грда гумена текстура. И ни вкус ни бутур има. Се знае, сирење е средно солено, се распаѓа кога го сечеш и пецка малку на јазик, баш ко онакво домашно селско сирење. И само Кораб Трница е вакво. Другите може да му се фатат само. Можда дека јас сум порасната со домашно овчо сирење што беше нешто најубаво во живот што сум јадела па сум ваква де.
Иначе, почнав да ги сакам летните утра повеќе од летните ноќи. Ок нема ни да прашам дали е ова старост, официјално ќе констатирам старост. Дoбро Утро!
Дај вие што толку напињате дека лето е најубаво годишно време, кажете што да правам меѓу 10 и 5 саат кога не сум на одмор.
Замислете наместо да ги прашуваме луѓето дали се добро, да ги прашуваме дали се стабилни, и уште побитно, дали вистински и активно работат на одржување на својата стабилност? Дали светот би бил поинаков? Исто така, дали има тема за емоционална интелигенција?
Можда обратно треба да е, не да намалуваме со женската солидарност овде, туку да ја зголемиме во реалноста. И ништо нема да биде фејк тогаш, ниту пак мизерија.
На некои луѓе едноставно не можеш да им објасниш дека НЕ ИЗЛЕГУВАШ ОД ДОМА ВО ПЕРИОД ОД 11 ДО 19Ч. Боже.... Јас нз со кој ум да се излегува на кафе само да стајш слика на стори... Ко деца од 20 години однесување....
Од работно искуство можам да ти кажам дека го правиме со млеко во прав, не се остава да дозрее најмалку три месеци туку дирекно се пакова и се дистрибуира а ако е некој измрдан технолог џоа мене на расипно млеко 20 тона че му стае 100 кг сода бикарбона и тоа е, шо да ти кажам и ја неќам ама газдите за пусти пари
Значи како се нервирам со овие огласите за вработување кај нас тоа е страшна работа. Овие едните пред пет месеци шо бев на интервју уште им врте оглас за скопје 30 000 даваат за технолог, ало бре чистачка у истгејт 28 зима со прва втора смена и еден ден слободен вие на технолог со три смени 30 давате. Сеа најново шо е гледам бараат технолог да работи како комерцијалист пет страни барања шо треба да исполнува и кој обврски ќе ги има а плата никаде не пишува. Е како бе да не гледаш да си одиш ај
Знаев дека нешто има сумљиво ама Мислам барем да не го плаќаме 300 и кусур денари коа не е тоа сирење туку само стврдната повраќаница.
Ја не јадам освен ако не е домашно. Обично купувавме млеко околу ѓурѓовден и правевме по 10-15 кг за преку годината ама оваа година ништо. Мајка ми купила некое српско пред некој ден оставено на пола ни фета ни право сирење земав им го фрлив. Незнам шо да ти кажам обое домашно шо продаваат по 500че малку претераа, нема ред тоа е Ех па урда ако ти кажам како прајме само со палмина маст…
И јас би јадела само домашно, баш на село правено. Моите со години порано земаа сирење од пријател што чуваше овци на село и мислам ниедно сирење не може да ми го надмине неговото. Сега освен на Кораб и тук понам некое рандом што ќе погодам, другите све ми се ко гума да јадам. А (убаво) сирење повеќе од себе сакам