Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    Иста сум. :D

2. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    178.121
    Мислев дека сум единствен што брои. :D

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    Срам ми беше да кажам да не ме направат мрдната. :D
    Буквално се бројам. :D
    Штипки, плочки, скали, гранки, цветови, ако сецкам краставици, моркови, домати...

На Peco му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    178.121
    Еве ти нешто за занимација. :D

На marsilia, GirlLove и Anyshka им се допаѓа ова.
  5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.230
    Согледувам со разговор многу голема разлика меѓу милениалс и бумери, животот ги учел на сигурно и без ризик, додека на мала загуба од 3-5 посто го штити својот капитал додека ние милениалс со 60 посто загуба ни на крај памет не ни паѓа да заштитиме што е наше, на сето тоа не гледаат и ни даваат ум ко да сме со два iq.

Многу мразам кога некој ќе ми се обрати со да душо, така е душо. Значи толку ми се креват нервите и толку е дволично ваквото изразување немам збор.

На Космонаут, GirlLove, Cycloastra и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    Пишала "со синчето", а синчето 50 години. :?:

На Feminka22, DS10, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Јас таа

Јас таа Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2024
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    758
    За една работа што сум сигурна дека нема да ја правам кога ќе станам мајка е дека нема да дозволам децата да спијат со мене, со нас.

Да дете ќе ми биде и ќе го сакам најмногу на свет, и мило, и мало, и нежно. Повеќето од времето ќе ми биде посветено на него, но најголема грешка е децата да спијат со мајката. Во иста соба на друг кревет може, но после извесен период и во друга соба.

Некој ќе каже "така зборуваш додека не си мајка" ќе треба навечер да стануваш. Зошто само јас да станувам? Нема ли татко тоа дете?

Една од грешките е што од мали се навикнуваат децата да спијат со родител. На колешка детето пред една недела наполни 6 години и таа со гордост кажува дека детето спие со неа, а маж и си направил друга соба за него и немале односи од кога било родено детето. Па сестро не ти е тоа маж, цимер ти е. Ти немаш никаква емоционална поврзаност со тој човек, сама спиеш, сама одиш на одмор со детето, сама излегуваш, се правиш сама. И сето ова само поради тоа што сега не може да го одвикне детето да спие со нега. Ете ти проблем.

На Feminka22, christinnn, Anyshka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Boomer

Boomer Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    226
    Легни си вечер покасно поради жештинава, па стани си сабајле порано поради работава

На Космонаут, Bitter-Sweet, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.740
    @Boomer и на крај недоволно спиено.

На Mumoftwo30 и Boomer им се допаѓа ова.
  10. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    И затоа кога ќе се омажат/оженат ќе не можат да се одвојат од сукњата на мама.
    Нема само такви синови, има и такви ќерки, ќе се омажат и секој ден кај мама на ручек, па и ќе им направат за наредните денови да не им се мачат ќерките, и децата ќе им ги исчуваат, баба и дедо се да ги причуваат децата ако имате нешто работа, не и да ги исчуваат.
    Па не се женети/мажете тогаш.

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    14.721
    Многу мразам лигави луѓе у пм, како на нерви ми идат, не можам да ги поднесам. |(
    Принцови, принцези, лигајчари. :envy:

Плус додај на тоа ако се и снобчиња.. :@

На Feminka22, GirlLove, Касија и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Знаеш дека си остарел ко ќе си легнеш со кокошките и испушташ интересни фудбалски натпревари на ТВ.

Тоа е, стар човек , шо да прајш :D

@quattro , ми текна дека навиваш за Италија , маж ми пресреќен , јајце ќе снесе за голот на Италија.

Баш гледам кратки клипчиња каква била актмосферата и немам коментар, тоа треба у живо да се доживее.

Туку сакав да кажам дека од денес официјално почнуваат високите температури. Ц ц ц кој ќе ме трпи следниве месеци кај што пцујам оти не можам да трпам жешко. Уф ај да не почнам :bandit:

На quattro, Mumoftwo30 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  13. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.484
    Допаѓања:
    16.980
    Исто...или срцка моја, душичка, пиле... Итн.
    И ова и за блиска пријателка ми важи. Без разлика на тие глупите изрази, boomers, millenials etc.

Едноставно, ми е преувеличено, пренападно, прелигушко.

Се знае кој колку некој го сака на денешницава.

На Gosh, eliesaab, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    10.813
    Е од тие таквите да се пазите у животот, тие се најголеми преваранти!
    Само гледа да ти напакости, а демек многу те сака, со сите цуци-буци, а позади на сите нож у грб. Прва ќе те издаде.

На Gosh, Herrera, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.484
    Допаѓања:
    16.980
    Глупи сме или шо?

Народе, слободно предозирајте се со канабис.
    Screenshot_20240625_123948.jpg

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Gentlewoman!

Gentlewoman! Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2023
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    589
    Добро на овие од КАМ не им е срам клима да не пуштаат во маркетите на милионската заработувачка што ја имаат. Да си приумре човек внатре. Тешко на вработените...

На Mumoftwo30, GirlLove и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.957
    Допаѓања:
    24.049
    Гледајќи каде иде светов, се плашам утре ќерка да имам.
    Ние од нашава генерација се освестуваме за женски и други права ама полека проаѓаме и во другиот екстрем каде имаме едно безредие па све е бучкуруш од права, дискриминации, идентитети. И гледаме што се менува и се трудиме да не го впиеме тој менталитет.
    Ама не знам, да имам ќерка како ќе ја заштитам. И не (само) од мажи предатори. Туку од оние квази феминистки што нажалост се веќе стандардот како треба нормално либерален човек да размислува. Од инфлуенСерите што од пуста желба да бидат поразлични, запливуваат во опасни води. И све што не е како нив е -фоб и -ист. Па кутрото нема да може да види подалеку од она што ќе се презентира на големо.
    Замислувам да сака со спорт да се занимава. Прво квази фемката ќе ја убедува дека компетитивниот спорт е мултимилионски бизнис, дувло на перење пари, забава за богатите. Или ќе биде можда дека она нема мислење за спорт (читај - знам дека мажи и жени не идат во ист тим ама јбг, морам вака да зборам за да лапаме пари хехе знаете). Па некоја инфлуенсерка ќе ја убедува дека сигурно си го мрази телото чим сака да спортува и треба да се сака таква, макар и 100 кила имала, битно да не прави ништо за слабеење. Па после ако стигне да се натпреварува, истата квази фемка што до вчера ја бранеше, сега ѝ вика да биде толерантна према батецот Трајанка од 120 кила во оти се осеќал ко жена и само и тој сакал спорт. Па тој батец после со медаљата влегува во соблекувална и мавта мудата пред девојчиња ама Станка големата феминистка ти вика чим се (само)прогласил ко жена, нема да ти наштети, тоа може само цис маж, no worries.
    Па недајбоже ја пипне, прво за Станка ќе си трансфоб оти си пријавил, па после кога ќе згусти, ќе ѝ текне дека аа извинете, Трајанка не бил жена, се преправал, ее гледате ова цис мажите на што све се спремни, ц ц ц срамота. А од утре имате ново транс женче, нејзе ќе си ја прифатите и почитувате, дур не ве силува и ова. Ако ве силува ќе мислиме тогаш што ќе прајме.

Или решава да отвори салон за убавина и доаѓа Трајанка да му ги издепилира јајцата па го одбива па ете ти ја Станка те прави решето по социјални мрежи. Па си крка казна, линч по социјални мрежи и затворање на бизнисот.

Или може само ќе му се обрати со погрешна заменка, именка уатевр и тоа е доволно.
    Во меѓувреме, девојчиња уште ги мажат за дедовци, уште ги тепаат зашто не носеле марами и ги продаваат за 2 зрна ориз.

И така, некако не ми се има ич деца во универзумов.

Последна измена: 25 јуни 2024
    На MeowMeow, Космонаут, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.345
    Допаѓања:
    8.691
    Секогаш сум навивал за Германија, но поради "не разумните" и нон-шарлантни одлуки на Deutscher Fussball Bund DFB, од втората утакмица против Унгарија, престанав, со тешко срце, ама не можам, морав.. И од тој натпревар па се до крајов на ЕП за Италија :muscle:

Иначе италијанцивее се лудии, сношти полудеа од радост, тоа е Италија, во последните секунди, брависимо. Најзабавни со холанѓаните се на ова ЕП. Жал мие за наша Хрватска ама фудбалот е тој, спортот е спорт.

Италијанскава химна мие врв.
    На секој натпревар на Италија сега, тв-то на макс уклучено дур е химната :D Fratellii D'Italiaa

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    Jас вчера па смрзнав во КАМ. :D
    И една каса да работи и кога има редици, катастрофа.
    Ај сега одмори, ама вака е секогаш, па барем нека пуштат уште една каса кога има гужва, па потоа нека си редат роба.
    Не се виновни вработените, газдата си е, за една плата и на каса, и роба да реди, и магационери.
    И за климата може така им е наредено, вработените си знаат како издржуваат на ова топло.

На Mumoftwo30, Gentlewoman! и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.957
    Допаѓања:
    24.049
    У Камов кај мене па, тоа у несвес да паднеш колку јако ја имаат пуштено.:|

На Mumoftwo30 и Anyshka им се допаѓа ова.