Дали некој ќе ве поздрави вас или мене, сигурно 100 души ќе ме поздрават, не сте позната личност, одвратна личност сте вие во парламентот и кај граѓаните, ЈАС СУМ КОКА КОЛА ЗА ВАС.
Една позитивна вест денес Основачот на Wikileaks, Џулијан Асанж и САД се спогодија. Асанж ќе се изјасни за виновен по обвинението за заговор за добивање и откривање на податоци за национална одбрана, а неговата казна ќе биде времето кое веќе го одлежал, пишува во судските документи до кои дојде NBC. Тој ќе се појави пред судот во среда, 26 јуни во 9 часот по локално време. Според спогодбата ќе се изјасни за виновен. По ова американскиот оддел за правда очекува дека Асанж ќе се врати во Австралија. Асанж веќе го напуштил затворот во Лондон и Обединетото Кралство. На 24 јуни заминал во Австралија.
А, да ги прашаш да не им е расипана пред да носиш заклучок дека треба да им биде срам? И пиши им на ФБ профилот да си видат. Генерално баш во Камовите климата е ептен јако пуштена дур да се заледи човек.
И една негативна вест Германија, ЕУ, Западна цивилизација, 2024 година: Млада жена која „навредила“ мигрант кој учествувал во групно силување на малолетно девојче добила подолга затворска казна од самите силувачи. Вака ЗНМ и други гранташки борци против навреди и говор на омраза ја замислуваат иднината? 20-годишна девојка од Хамбург е испратена зад решетки откако упатила „говор на омраза“ кон мигрант кој бил вмешан во групно силување на девојче. Таа е само една од 140-те лица кои се под истрага за објавување „штетни и навредливи коментари“ кон силувачите.
Врв на западното општество. Не смееш да вреѓаш силувачи, ама ако силувачите се мигранти смеат да силуваат и да не одговараат.
А кај прочита ти дека смеат да силуваат? Само дезинформации шириш. Никој на никој не смее да направи нешто. За тоа барем закони има. За разлика од милата ти Мк. Прво там гледи шо ти се дешава а после збори за другите места.
Го отвори ли линкот пред да пишиш коментар или само да се пиши? 8 од 9 силувачи, иако имало докази им далe само условни казни. "И покрај ДНК доказите и логовите од Воцап, осум од деветмина осудени мажи биле пуштени со условна казна и не минале ни ден во затвор. Деветтиот е осуден на две години и девет месеци затвор"
Го отворив, македонска страна шо разбира се за внатрешната состојба на другите држави. А впрочем, сите линкови шо ти ги постираш се фалш. Така да....
Ништо не си отворила. Ако го отвориш и прочиташ ќе видиш дека таа страна цитира и германски страници како извори за веста.
Не ти е прв пат вака да се истрчаш со коментар пред да прочиташ нешто. На ти ја веста од каде им е копирана. https://www.thepublica.com/germany-...ives-longer-prison-sentence-than-the-rapists/ https://www.abendblatt.de/hamburg/p...igung-Frau-nach-Hetze-im-Netz-verurteilt.html
Значи во ред е да силуваш, ама не е во ред да му ги повредиш чувствата на силувачот? Не знам дали е свесна судијката дека создава свет каде утре ќерка и, ако ја има, ќе биде мета на силување и ќе треба згора да се извини што била силувана. Се надевам дека никогаш нема да заспие мирно, а овие мутантиве среќа никогаш да не доживеат.
Добро, и? Во Мк мислиш нема такви работи? Во Мк немаш ни кај да пријавиш. Ете, слободно читај во темата силување, колку членки се силувани а копилето си шета слободно и силува други. Во Мк, ни полиција ни суд нежа да те брани ако маж ти те силува во брак. Оти за нив тоа не е силување. Ама дојди да видиш во Германија дали смее да те чепне. Да беше толку лошо на западот и толку идеално во Мк, никој немаше да си оди.
Ne ti e logicno ich, ni pa sporedbava... aj ako ne za Uganda ili Wtiopija da sporedime so Makedonija, pa kade kade ppjce vladee zakon.
Тебе ако ти е арно таму, не значи на други им е. Јас познавам многу вратени од западот, вратени оти добиле побетер третман од оној во Македонија, а институциите исто не се замарале да им помогнат. Не постои совршена држава. И не е само до институциите, и до народот е.