Абе гајле ми е мене споредби, вие до утре можете да се тешите дека во Мк е поарно а во западот е полошо, ама вистината е таа, затоа сите бегаат од Мк.
Тие шо се враќаат, се враќаат оти не им се работи, или од шо сакаат по цел ден по кафичи да дремат. Или да оговараат. Или клати врата, зимај плата.
И? Што ако е подобар од МК? Треба да ќутиме и да величиме пресуди каде што на силувачи не им се дава затвор, а ако ги навредиш одговараш повеќе од нив? Без врска ти е муабетов и споредбава што ја правиш со МК.
Не треба да величиме туку да ги осудуваме. Мене ми забоде очи, тоа шо на секој твој таков пост, мора да спомнеш "западна цивилизација или западни вредности". Ама тоа е балканскиот менталитет, не гледа во својот двор шо има грмушки до бога, туку гледа во на комшијата дали му е искосена тревата.
Па, ќе гледа кога тие западњаците нас нè критикуваат, а они ги имаат истите проблеми. Твоево со дворот и на нив може да се аплицира. Прво нека си го средат својот двор, потоа да коментираат за туѓиот.
Не беше постот за гастарбајтерство во Германија. Туку една земја баш како Германија каде треба со умот да се малку понапред, се одлучуваат на ваков скандал, да пуштаат силувачи на условно, згора судат девојка која му ги повредила чувствата на силувачот Што се тригерна толку, ко чиниш Германија совршена е. Имам прилика често да ја посетувам, такви сурати од цел свет што се имаат напикано, никат не би сакала да се шетам слободно покрај нив. Можда била некат најдобра за живеење, сега е оставена на немилост на мигранти од трети земји.
Па кој вредности да ги спомнувам? Ние целиме кон тој Запад. Нашите закони се донесуваат под западно влијание, да се усогласат со ЕУ. Западни амбасадори се овде да ни помогнат да го оправиме нашиот систем. Под нивна директива менуваме закони, позиции, воведуваме новини во устав, здравство, судство, образование. Пола држава ни е иселена таму, секоја фамилија има по некој на Запад. За кои работи да се грижиме, коментираме и зборуваме? Да не треба за Уганда и Зимбабве да ни е гајле ко што пиша @Stark ?
I Исто како јас да сум пишела пред 6 години хахахаххахаха. Нема врска таткото со тоа, маж ми и ги презаспива и ги заспива и станува со мив. Колку и да ги редам во кревет после 3 по полноќ сами си доаѓаат кај нас и WE LOVE IT! Ништо неможе да го замени чувството дека на мало ангелче си му најсигурност и се
Да ве коригирам Може да навредиш бел маж силувач, не и транс жена, арап, црн, кутар мигрант силувач. Само тие злобните белите цис мажи силуваат, другите се жртви, шонее јасно. https://www.rt.com/news/528745-austria-feminists-protest-media-rape/amp/ Еве ви сличен случај од Австрија.
Кој не критикува нас ма Ред? Едно парче исушено земја сме, не ни знаат оти постоиме, сите мислат дека сме и ние албанци.
Епа убаво кажа. Заради тие сурати од дивјачките земји е таква. Другиве арни се. Сто пати иам пишувано дека само од арапишта сум следена и вознемирувана, од бел наш европски човек тука сум немала таква мака. Ама ме направија расист, националист. Треба да се угледуваме на добрите ствари. На здравството, образованието, платите итн итн.... а ова твоево излегува баш тоа " ќути, имало и полошо". Од ќутење нонстоп, затоа сме на ова дереџе.
Твоето е школски пример за "ќути имало и полошо" со тоа што ја спореди Германија со МК, а не кажа ниту збор за системот што ги пуштил 8/9 силувачи иако имало докази и Вацап логови. Темава не е здравство, економија, туку е закони и правен систем кој утре треба да ја штити мојата ќерка, твојата ќерка, сестра, мајка, баба... Наместо да го критикуваш тоа, ти прво критиката ја насочи кон мене што сум ја споделил веста, па после кон мојот извор демек не бил вистинит, па после кога виде дека е вистина и цитирани се германски извори, смени друга реторика дека МК нечини. Нечинат кај нас многу работи, ама какво тоа влијание има што во Германија силувачи се пуштаат на слобода при докази, а жртви одговараат со затвор што ги вреѓале? Ќе им смени ли на луѓето таму дека во некоја земја како МК или Зимбабве е полошо? Во таков ли систем да растиме деца?
Иам комшика алкос, се кара и урла по цели денови. Се спремам да ѝ викнам полиција некој ден да се отрезни малце не моеш да се предозираш од трева. Треба енормно многу да испушиш.
Добро или никотинско труење Збориме од марихуана, треба над кило да испушиш. Ако успее некој толку у ден да испуши, ја ќе му купам уште кг
A што пишала? Од што толку ги повредила чувствата на силувачите, дајте просветлете ме. Што може да тежи повеќе од самото силување, баш ме интересира.