Истово го мислев и јас како тебе,но праксата поинаку покажа. Ние никогаш не сме спиеле во различна соба со маж ми освем кога едното дете е болно па да не го зарази и другото. Мали ни се децата и сметам дека ако веќе сум се одлучила да запливам во водите на родител дека дете барем до 4 годишна возраст е убаво да спие во иста соба со родителот. Нашите деца имаат сопствен кревет ама секогаш после 3h доаѓаат кај нас, барем едното. Потребата за родител во тоа време му дава мир,сигурност и љубов. Воопшто не ни пречи. И башка кој рече дека само во кревет се има интимни односи(досадно) и дека само од креветот зависи емотивната поврзаност. Мајка ми и татко ми никогаш не не оставале кај нив во кревет дури и таа ми сугерираше да не ги оставаме па разведени се.
Здрав разум не би сакал да има ништо со запад. Секој е либерален додека не дај боже на своето нешто му се случи. Гадна ми е самата помисла на настанот не па тоа дека не се во затвор. Ужас.
Коа ќе прочитам на официјален медиум Туркије наместо Турција не знам дали да се смеам или плачам. Само знам дека некој таму во основно имал кецови.
Па темава нели е полабава и за пишување се и свашта. Да се отвори посебна тема најубаво за случајов или во тема со таква тематика да се пишува. Вајда не е дека не ги осудуваат злосторнициве, не верувам дека на нормален асален чоек му е скроз сеедно и да не го допира ништо, поготово па ако живее во истата земја, мада глобален е нели проблемов и сегде се дешаваат вакви психопатски случки. Туку, реално што можат и прават поише луѓево освен да останат на коментарите со осуда од типот на: кастрација за ваквите изроди, бесилка и смрт, да им се исуши курот, да цркнат у тешки маки, бел ден да не видат... Што, да не некој "обичен" ќе се потруди да преземе колективна свест и одговорност и да се насочи кон коренот на проблемот? Ете да се врши јавен притисок, да се ревидираат законите во полза на жртвите, а да се крајно радикални и сурови за насилниците. Никој не се замара за жал, си тера своето. Одма се заборава се до нареден случај и така у круг. Само се тешат со зборовите "Не дај Боже да не снајде нас или некој наш близок" и тоа е тоа. Си викаат и онака нас кој не слуша, обичниот народ кој нема (скоро) никакво лоби и не се прашува за ништо. Си носат властите и останатите моќни фигури закони како што мислат, кои како што рековте се полни со дупки, за да на крај некој си истера "правда" за него, место да одговара и дебело да плати. За ова, да, малце ко да не размислуваат дека скроз апатично и индиферентно звучат вака, ко кур да не ги боли од страна делува, иако верувам дека секој би се потресол на некој начин, барем треба нели. Веројатно поради убедувањето дека се можеби тотално немоќни за да сменат нешто па вака реагираат. А, пренасочувањето кон други ствари, наместо за вистинскиот проблем да се дискутира, и тоа секако не чини но или толку знаат, или не се замараат или како што реков се помирени со се. Поединци што би напраиле и како, ако не се делува со здружени сили? Но за тоа треба бајаги посветеност и целосна вклученост до крај. Денешните луѓе баш и не се такви иако ваквите појави не тангираат сите нас и никој не е поштеден. Изгледа ако се деси лично па тогаш дури да се направат некои напори во насока да се смени нешто а, и тоа пак зависи до луѓето кој колку би бил мотивиран и би сакал да се вложи со цел да добие правда и нормално и другите во иднина да се повеќе заштитени.
Темава да не не е сакам да кажам? Двајца Авганистанци, ,,допирале,, 6 деца, од 9 до 14 години, во јавен базен во Австрија. Они не се сеќаваат, биле пијани. Источни вредности? Да бев на тешки дроги, вакво нешто не можам да измислам
Ne znam dali znaes ama tamy se skloni na pedofilija, bas izlegoa nekoi vesti neodamna. Duri i momcinja maloletni siluvaat.
Убаво напишано. Јас како поединец неможам ништо да сменам. А сакам. Сакам да ги нема овие дивјаците, сакам построги казни за силувачите. Не сакам да излегувам со страв од дома, во Мк излегував со нож и тука пак излегувам со нож. Шетам со помислата дека ако ме нападне некој, поарно да го убијам и да се спасам сама и секоја наредна жртва отколку да бидам силувана и оштетена за цел живот. Незнам многу за политиката во Германија, не пратам, незнам шо се дешава, ама знам дека на народот не му е сеедно. Излегуваа на протести против мигрантите пред неколку месеци, не само во Гер туку и во други европски земји. На народот му е насоберено до горе, само се чека да пукне. Јас како жена и поединец, неможам ништо значајно да напраам. Законите неможам да ги променам, државите неможам да ги променам. Насекаде се случува ова, силувања имало уште од почетокот на времето. И не, не оправдувам ништо со оваа реченица, туку како шо кажа ти, помирена сум со тоа. Се помирив. Шо треба да праам, да се трескам од земја, да кубам коса? На цел свет жал ќе му падне ако јас плачам или? Не. Пак ќе си продолжат. И да кажам уште нешто, силувања во Европа постоеле и пред мигрантите, ама откако они почнаа да доаѓаат, криминалот се зголеми. Погледнете ја Шведска на пример. Добро е шо на народот не му е сеедно, излегуваат на протести. Проблемот кај нас е шо сме израснати да го прифаќаме различното, да даваме подршка и таму кај шо не треба. А дивјаците доаѓаат полни со омраза, никаква желба за интегритет, и само со едно на ум " подели и владеј". Дај боже да избие војна. Никогаш не сум сакала војни, ама ако сакаме да се спасиме од џганот, тоа ќе мора да биде.
Чисто сумњам дека Ел Салвадор ( колку иронично "спасителот") ќе издржи ако ова воопшто е вистина. Во латинска Америка, прчија на уса, се е со атентат решавано. Банди, банди, мислам оттаму е мара салватруча или од Хондурас. Како и да е, една ластовица не прави пролет, плус сите се на рута на нарко картелите кон сад. Со среќа нека им е, секако. Малку вреди животот, скоро ич, во цела централна америка а не се поарни ни во јужна
@Adidas888 треба на дела да се покажеме и докажеме сите. Само со зборење напразно ништо не се постигнува, се е џабе. Гласни сите на социјални медиуми и толку. Што е постигнато и мрднато од мртва точка? Ништо. Ниту се намалува, не па да запира. Со пасивност не бива ништо. А, проблемот е и што другиот секогаш чека некој друг за да дејствува прв и се тапка во место. Викаш да се помириме, да, така е, глеаме дека колку и да не сакаме, помирени сме, постапките тоа го покажуваат, колку и да е поразително. Иначе за тие избеглиците, мигрантите реално кој е крив и ги прими па сеа да си прават што сакаат? Најголема грешка што го дозволија тоа и иди истерај ги да те видам. Ем ги знаеа каков ментален склоп имаат, ем лагано им ја отворија вратата, па сеа на глава се качуваат, уште и си користат ситуација како им одговара. Па нормално. Се потфрли, многу се потфрли, на своја штета, Западот, Европа го наеба највеќе.
Не реков јас да се помириме. Туку дека јас како и многу жени сме помирени со силувањата. Ти не си помирена? Да не беше помирена ќе излезеше ќе напраеше нешто. Ама шо ќе напрајш? Ќе се смени ли нешто? И да, државата и крива шо ги примаше. Ама нема да ја коментирам државата, оти тие шо седат во фотелји не се замараат за народот, гледат само како да украдат повеќе. Некој има полза од ова, и си знаат дека шо и да биде они први ќе избегат. А народот е оставен на милост и немилост. Исто е и во Мк, исто е и тука, исто е и насекаде. Затоа спасот јас не го гледам во државата. Нити ме интерисира кој е крив веќе, пошо бидна веќе работата. Сега мора народот да се сплоти и да дејствува. Кај мене да има протести, ќе излезам. Нема дома да седам.
Адидас ај земи си ваков ја ко бев обезбедување на врата носев а и за шетање е многу згоден и никој нема да примети шо е, многу е јак, само биди многу внимателна млазот шо го пушта е многу јак никогаш не го врти накај тебе или да си играш со него има домет 3-4 метра. Ако те фатат со нож може да ти праат проблем. Купи си една боца плус и пробај го еднаш на отворено у некој парк кај шо нема да има народ. https://www.amazon.com/ASP-Self-Def...tion/dp/B001EBXNOE?ref_=ast_sto_dp&th=1&psc=1
Не ми го отвара тоа, незнам шо е. Абе јас иам и солзавец. И ич гајле не ми е ако ме фатат и со нож и со тоа. Нека праат проблем, јас нема да престанам да ги носам.
Asp defender se vika imas na ebay imas na ebay ili na amazon. Profesionalen e ovoj ne e kako tie tubickite igracki
Исти сме сите џабе викаме дека не сме. Стварноста е таа. Си гледа секој него да му е ок. Да ама државата кој ја праи? Кој ги гласа тие што се на власт и коишто носат одлуки? Сами се поставуваат? Тие влијателните кои имаат моќ и власт ако не се битни, кој друг е? Државниот апарат тие го сочинуваат и го претставуваат. Затоа ти викаат дека не треба да се фаворизира системот, во случајов западниот, пошо глеаме јасно дека воопшто не е идеален туку напротив, за нигде е станат. Абеее, у денешно време само народот власт у свои раце да земе, е за тоа сум да ти кажам ама да имаше поише муда па покољ ако треба нека е ич не ми е гајле. Види со фино и мирно и политичка коректност еве до кај е светот, до нигде. Се у ред, се на место, се функционално, а во пракса се контра. Ова е одлично и вака треба. Должност на сите ни е. На друг цивилизиран и разумен начин не знам како би влијаеле. Барем да се обидеме да влијаеме. Како бе не дојдат кај вас тие од крајната десница па баш еве да видиме што би било. Нели редно е за промени веќе? Вака моментално еве не бива па можеби подобро би било тогаш. Само ќе се надеваш ако ништо друго. Не знам, на кого му чини ваква ситуација и поволно му влијае, освен на тие коишто директно имаат корист од ова.
Чекај, тепрво го усогласија актот за редистрибуција низ ЕУ, може на Таск ќе му се паднат, може на Орбан Пука све по шавови
Неам коментар. Неам. Бог да не чува. И после зошто си одиме од држвава.. https://skopjeinfo.mk/po-sinokjeshn...910AmIIRPKRexpbWiY_aem_n40ZJ--P6gVtrFUa7-6PCA