Прв пат си ја заборавивме годишнината и двајцата после неколку години. Тек денес ни текна после 2 недели. Искрено многу сум среќна за ова бидејќи покрај правиот човек не чувствувам притисок дека треба да следам дати, месеци и да бројам години. Секој момент заедно е многу повреден од славење на годишнина.
Е ова е тоа шо стално го дрвам: Немаш контрола врз тоа како некој те гледа. Немаш контрола врз тоа што некој мисли за тебе. Немаш контрола врз тоа што некој зборува. Немаш контрола врз тоа како некој се однесува. Имаш контрола врз тоа како ги прифаќаш туѓите мислења и зборови. Имаш контрола врз тоа дали ќе се осеќаш повреден или не. Имаш контрола врз тоа дали ќе се дистанцираш или не, и физички и ментално. Имаш контрола врз тоа да не се замараш. Имаш контрола врз тоа како ќе си го трошиш сопственото време и што ќе правиш во својот живот. Уште нешто шо дрвам постојано; бирај мудро што јадеш. Бидејќи храната страшно многу влијае како ќе се осеќаш, не само физички, туку ментално: https://open.spotify.com/episode/0qKMd0N54ildj7sqtv6szN?si=Fwwd8os-Rfa1dYeW6ijGMg Влијае и врз анксиозност, и врз депресија, и врз еден куп други работи. Стално го дрвам, 3те екстремно битни работи во животот се храна, физичка активност и доволно сон. Тоа се темелите, без добри темели тешко дека другото ќе биде ко шо треба. Никој не е совршен, ама секогаш, СЕКОГАШ работите на одржување квалитетно ниво на овие 3 работи.
Прави гнаси ми се луѓе што лагано јадат храна што нивното милениче ја лижело и јадело и допирало со шепи. Али за вас што сакате правете. Ама на гостин такво нешто ако му послужиш...ужас.
Јас памтам ни кажуваа во школо. Па лесно е, на испакнато 31, на вдлабнато 30. На крајот дупло броиш и за назад
Се заколнуваат на вечна љубов па се оставаат за пар месеци или години... Епа тоа мене ми е несфатливо. Зошто? Ако се верни и лојални, ако покажат почит меѓусебно, не гледам причини за оставачки...
"Лубеница, коктел, сонце... во рака книга, и збогум на секоја брига! Да сме боси, со таласи во коси, а ветерот ружните мисли нека ги носи"
Сдк оти ми се плаче. Абе секој трет ден ја средувам од нула дневната и пак се е растурено. Секој ден бришам. Како бе успевате вие со тодлери дома да ви биде чисто и средено? Абе бришам масата и комодите и за 2 саата повторно се цели со прсти. Бришам џамот од вратата од терасата - абе тоа за пола саат е пак како шо беше. Тресам прекривачи и перници и ги наместувам под конец - за 1 саат сите перници на земјата а прекривачите изгужвани и до пола обесени надоле. Телевизорот..... еее телевизорот да видите во каква состојба ми е, ќе мислите оти цела година не е бришан а го избришав утрово. Шо праите бе луѓе? Спас, чааре, бајачка, магија?? Или да си турам една ракија....
Да си туриш 2 ракии. Нема чаре реално, чистото трае краткотрајно. Знаеш како викаат, еден ден ќе ти фалат тие мали отисоци.
Еве сеа јадење спремам да јадеме, и ми се плаче, знам оти се ќе биде пак извалкано Ќе фалат, да, ама моментално многу се нервирам, кој и да дојде и да види во каков неред седиме..... којзнае шо ќе помисли
И јас цело време чистам затоа што сум kind of a clean freak ама со тек на време отрпнав хаха па не чистам толку многу, нема поента. Откако ќе го легнам да спие син ми, расчистуваме со сопругот и тогаш се релаксираме со филм/ серија и тоа е тоа. Ама нема чаре за ова, тодлери се како мали гремлинчиња, that we love so much колку можеш зачисти ама не се преоптеретувај и уживај додека ти е средено. Во тие кратки моменти
Нели? Раат глава од "паметни" па тоа доктори, па тоа магистри, за секоја тема имаат докторирано..вака не читаш и не се замараш со разно разни постови
Баш, ама и овие агресивните, ничим предизвикани ќе ти измислат дијагноза.. Свашта има пристап до форумот
Ехее, тие посебно се дежурни на форумов, кај и да отвориш пишале. Мене од обичен разговор, па ми го вртеле и на крај се расправаат со мене. А нај смешни ми се оние, ги изнервирало нешто/некој и доаѓа на фемина со цел е сеа ќе се расправам. И на прашање зошто врне денес, па што ти е тебе, што има да прашуваш дали врне, каде врне, глеј си кај тебе како е обично нај искомплексираните се нај гласни тука, ама по лесно е, се криеш позади ник и расправај се, навредувај, провоцирај..смешно
Како шо растам, сите што пробуваат да се наметнат, ми праат контра ефект, од орлите до транџите. Све комплет. И со напињање не праиме ништо. Шиптарите нѐ мрзат нас Македонците, ако им каеш нешо готово Црнците ги ругаат белците- ако им каеш нешо смак света ЛГБТ лицата се наметнуваат со шо не- и после не биле прифатени Тек ќе ми се отвараат очите