Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.740
    Значи од наш македонски народ, човек треба да бега најбрзо што може оти ќе пробаш како што доликува (ферски) да договориш нешто и они на крајот ем се прости, ем се безобразни. Како да кажам, а да не бидам премногу.. дрска!

Него, што ми излезе. Блазе ѝ, на таквите само така. Патем, прекрасна е.

На azelea, Anyshka, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.569
    Допаѓања:
    44.088
    Станување у 5 саат сабајле пред курс да пишуем домашно > да напишам домашно предходниот ден после курс, место да мерам улици со другарки.

На Munchmallow20, Касија, Purpleheart и 8 други им се допаѓа ова.
  3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.484
    Допаѓања:
    16.980
    Во минатата компанија имав колега, шо секогаш се лижеше, праеше лице и се упикуеше.

И донесов пластични лажички, реков нека стојат, ќе ни се најдат,само на една колешка и кажав, пошо ние двете бевме на смена.

И баш наредниот ден му беше роденден на еден колега, и ни едно ни две, ни да праша, чии се, дал можи да зеам. Не брате, си го собра цело пакување ( не ми е мене за 30 ден, сакам и купувам да ни се најдат, туку за постапката ми е), си ги стави таму со чинивчињата за торта.
    И му реков, културно, убаво, дека требаше да праша дал може да земи неколку.
    Леле ко ми се сипа :" Што ти е на тебе? Овде се оставени, што имам јас да прашам. Ти да не ги купи?"

"Да" , му реков, "јас ги земав" .

"Ее, ете таман мене сите ми се најдоа. За мене си биле. "

Се изнасмеа, око не му трепна, бе.
    Ни фала, ни ништо.
    . А, он никогаш ништо не зимал за во канцеларија.

На Stark и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.337
    Допаѓања:
    15.800
    Јас не знам како можам да бидам толку баксуз, на секои 3-4месеци сум на мајстор со колата. Или е до мене или до колата:drunk:
    Татко ми ме теши цело време со :"тоа е потрошен материјал, нормално е..."
    :sweat:

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.470
    Допаѓања:
    25.222
    Од малите нешта го издвојувам ветрето што утрово дуваше. Малце тешко ми беше да возам точак, ама толку многу ми пријаше, милина на пат до работа.

Туку, имаме ли тема за малите нешта? :wasntme:

На Trexane, Tinaaa, Polyincognito и 6 други им се допаѓа ова.
  6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.740
    @GirlLove типично, секој некаде сретнал ваква појава. И баш по вакви (за некои банални) работи се гледа (речиси) цел карактер. Леле, немој да се нервирам од сабајле на темава :D

На Трагедијаупмм, SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.288
    Допаѓања:
    57.890
    Мене некое време ми се врти идеја за тема во смисла “Кога животот се чувствува различно“. Некогаш ми излегуваат такви рилс на инста. И да пишуваме моменти на пример ете: свежо ветре наутро додека возиш точак, мирисот на земјата после дожд, враќање од школо на 10ти јуни кога си дете, првото утро во твојот нов дом, возење до аеродром пред да се раздени..
    Ама никогаш не најдов време да расчепкам по темите да не има слична, потоа заборавив. :tmi:

На quattro, Tinaaa, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    24.043
    Објавиле вест дека било удрено куче на автопат.

Коментарите:
    - "племе"
    - "вози полека бе морон"
    - "ѓавол да те земе"

Дај зимајте им возачка на идиотове оти изгледа не чуле дека автопат и возење полека не иде заедно, пред да отепаат некого на автопат.

На MeowMeow, quattro, Just.do.it и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    14.720
    Не сум плачка ич ама воопшто не, но како некоја песна знае да ме погоди емотивно тоа чудо е значи.
    Уште у секундата да почне да се тркала по некоја солза... ;( :u:
    Некогаш дури ќе ми дојде и онака убаво да си се испразнам.

На Bratot, quattro, Lazygirl33 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.336
    Ако може вака пријатно да е цело лето, фала многу, пријатно :inlove:

На INNERBEAUTY, theowndemon, marsilia и 10 други им се допаѓа ова.
  11. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.262
    Допаѓања:
    4.332
    Кловновите се жива напаст по моловите! Не им го разбирам концептот на менаџерите што ги ангажираат...

На Anyshka, eliesaab и Curious cat им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    24.043
    Дознав дека кај нас на Балкан сме имале значително помала застапеност на алергија на кикирики од светско ниво и Америка и тоа на што уствари се должело? (Најверојатно)
    Што популарни грицки тука се смоките што им се даваат нели често на мали деца. А докажано е дека воведувањето на чести алергени полека од мала возраст намалува ризик од алергии. Слично било и во други поединечни земји каде имаат некои познати грицки со кикирики.
    Интересно.

Последна измена: 3 јули 2024
    На Nausicaa, Hisha, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.569
    Допаѓања:
    44.088
    Последниот пат коа бев у Мк се движев пуно у тоа зградите близу Џевахир, и буквално у цел блок на секоја една зграда разделена не со уличка, туку ограда или зидче, има по една кладилница или коцкарница...

И измеѓу секоја една кладилница и коцкарница има по едно паркче со лулашки, а па во близина некоја градинка или школо... Од каде деца идат да пишат ливче со парите за ужинка...

Али не се криви они, крива е таа глупачата што со едногодишното бебе у десет саат навечер го чекаше тој дебилот и да излезе од коцкарница... Али нели, секогаш сиромаштијата е крива за се, оти ако си сиромашен одма по аутоматизам си без морални вредности и чувство за одговорност...

На *Amethyst*, Herrera, Anyshka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    5.230
    Сдк- гледав некој стари слики американски од 1960 некаде и можам да забележам дека нема ниеден човек проблем со тежина во тоа време и сите се фит. Единствена разлика од тоа време и денес е само достапноста на брза и џанки храна во маркетите и сендвичарите. Мислам дека може да се заклучи дека храната е здравјето, на некој не му одговара да биде убаво па за пусти пари се прави се па и се уништува човековото здравје. IMG_1794.jpeg IMG_1793.jpeg IMG_1792.jpeg

На daylight, Трагедијаупмм, Bratot и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    24.043
    За коментар само ќе си го цитирам мислењево од лани.

На Anyshka, Realist1 и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.568
    Зашто да се комплицираат работите кога може се да биде толку едноставно?! :wasntme::!:

На halfasoul и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    14.720
    Вие што имате цело шкафче полно залихи од најразноразни благи, чоколади, бонбони, десерти, како издржувате така да ви стојат со денови, недели недопрени? :?: Алал да ви е еј, капа доле навистина.
    Или она, ќе касне, ќе проба само по една до две ајде и три коцки нека се од чоколадо на пример. Wow.
    Камо така да можев ама не можам.

Ај вие што не сте по благото, да разберам, мада не разбирам ондак зашо толку благо чувате ако не сте, :^) а другиве што ем се љубители, ем се воздржани и имаат мерка. Е за нив браво ќе речам.:handshake:

Сигурно логично е дека чим имаш поголема количина дома, ќе ти остане и за поише дена ама кај нас еве дома ова правило поинаку функционира и е обратно пропорционално од она што се очекува. Значи што поише се има, толку побрзо ќе се изеде. (facepalm) Ненормална работа. Затоа си викам поарно е да не се купува ич, така барем раат сум и помирна. Еве денес немаааа. :party:

На Trexane, Nane2356, Касија и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.956
    Допаѓања:
    24.043
    Јас ова само кај баби имам видено:D
    И баба ми криеше така благи во едно шкафче и кај други баби што сум одела, обавезно во шкафчето во дневна под телевизорот имаат политанки и бонбони.

На Anyshka, Realist1, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.568
    И јас кај баба. Обавезно чуваше бајадера голема ако и дојдат гости. А она не јадеше.

На Anyshka и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    14.720
    И кај тетка ми. :$ Море шкаф поголем е тоа у пм. :D Нема шо нема. И баба ми на времето вака чуваше.
    Ја не можам да чувам, а сакам. :( Така наредени ко у продавница исто. :inlove:

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.