Какооооо? Која е тајната? Изгледа до крвта е сепак. Не може у иста куќа, некој е лом, некој не, кај мене конкретно и стварно не е фер тоа. Блазе си ти што да кажам. Џабе и мачкање, не помага ништо и се откажав, нека касаат. Аха, нема.. Лом сум, лом. Секој ден нови и тоа по неколку. И после тоа си стојат подолго време така како флеки..
Како од едно видео каде што ништо паметно и ништо посебно не (по)кажа стана светски позната, чудно време дојде. "The Hawk Tuah Girl".
Еве без преувеличување, синоќа надвор 15 пати ме убодеа комарци, нозете ми изгледаат ко да се на крек. Која е поентата што постојат уопште? И мувите имаат поента и се корисни, комарците шо праат за светот?? Туку, сакав да кажам дека малце ме нервира ко ќе ми кажат "слаба си беше ти и пред бременост, затоа и сега си". Ко демек по дифолт некаков, магично, ете таква сум. А фактот е дека вложувам премногу труд за да бидам таква каква што сум, размислувам на апсолутно сè што правам, свесно селектирам и правам избори. Не е магија, труд е. Смислен план. Превземање мал милион чекори. Јас ги контролирам нештата. Не се оставам туку таква без да се замарам.
Избегале од Пеколот за да замараат на Земјата. Моја теорија за комарцитеНајмногу ги мразев летата во Мк поради нив. Не живеам веќе таму ама секако каде и да сум - ме наоѓаат. Единствено ова лето, барем сега за сега, не ме каснал ниеден. Што е вистинско чудо. А во Македонија во лето, не не не, не доаѓам
Комарците најмногу ја сакаат крвна група нулта, тоа веќе е истражено. Инаку ги привлекуваат и луѓето што се крупни, се потат, и пијат алкохол.
Ако не постоеше Тито и комунизам, дали 90 посто и јаче некој од нашиве родители куќа на свое име ќе имаше?
Знам вакви луѓе што воопшто си немаат проблем со комарци. Среќници Во мојов случај ќе да е мојата крвна група
Најдобро се учи на своја кожа.Од свое искуство.Потребно е време, ама битно ќе се научи лекцијата за цел живот и ќе остави трага на нас.
@Feminka22 Пробај нанеси паста од сода бикарбона (измешај сода со ладна вода колку ти е потребно). И јас сум магнет за комарци и тоа најмногу ми помага. Сум мачкала синопен, ракија и сл и само дополнително ме чеша. А со содата ќе нанесам и за неколку минути исто како убод да немам, не го чувствувам чешањето, ем кожата ми е чиста и сува
@Feminka22 ќе шетаме надвор ко наркомани и тоа е тоа. Слатка и вкусна крв имаме. Се навикнав веќе. А кога чешаат и да полудиш те тераат, а не можам да не се чешам. Да се оптеретувам дека сум со црвенила толкави и да се срамам, не. Или па шорцеви кратки да не носам на пеколов ради ова, нема шанси. Оправдано ни е.