Искрено и јас мислам дека е до то со бирањето тим. Иако во моето "интервјуирање" никој не го рече то експлицитно.
Може мислиш дека ти е потребна подобра организација во животот, а всушност не ти се потребни толку многу нешта. Поедностави си го животот, минимализирај сè што можеш. Помалце работи = помалце грижи.
Ако жените се лоши возачи мажите се големи идиоти. Понеделникот одев да си земам пасош на семафорот баш пред мртв мене зелено еден вол 50-60 г и уште две машки деца тинејџери би рекла стоеа на црвено за пешаци виде волов дека сум женско и стапна на пешачки божем ќе поминува и уште се зеленее (смее ) ех да можев тука ќе застанев да те затепам. Демек ти порасна дека ме сецна ??
После сум на гинеколог и одеднаш ми текна на еден пост од темава за некоја што си ги заборавила гаќите кај гинекологот. И сега ме мава некоја чудна паника оти и јас ќе ги заборавам и после од резил нема да можам да се појавам пак
Од друга страна без гаќи не можам па, ко гола да сум се осеќам. Додуша затоа и тешко би заборавила гаќи негде, одма осеќам оти не се тука
Имав другарка шо забораваше гаќи да си облече . Идеше и викаше леле сега ми текна оти немам гаќи А како, појма немам
Срам ми е што тек сега дознавам за жениве ама од мене поклон до земја. А кои се овие? Првата е Боби Гиб. Во 1966, на Бостонскиот маратон, Боби како жена не смеела да учествува на маратонот оти се верувало дека жена не е способна да истрча маратон. И немала ни стартен број. Па земала си се пикнала меѓу учесниците и го истрчала маратонот преправена како маж, ама пошто не била официјален учесник, не ѝ бил признаен финишот. Ама пак не дале жени да учествуваат Е следеча година, оваа втората Кетрин Свицер, исто сакала да трча ама за да ѝ дозволат учество, се пишала како маж, со машко име. И на денот на трката, она си почнала и по некое време еден од организаторите дошле со автобус и пробал насила да ја оттргне. Дечко ѝ исто трчал и му акнал една на батето и го избацува настрана. Кетрин продолжува и успешно го завршува маратонот. Од тогаш официјално се дозволува учество на жени во маратони. 50 години покасно, Кетрин повторно ја поминува финиш линијата со истиот број. Сите шо трчате и учествувате на трки едно фала да им кажете на овие.
Јас пробувам на спиење и некогаш стварно поубаво ми е ама инака на пантолони или сукна не би можела плус имаш бело прање ваму таму ,ко мочана ли ќе шетам
Spoiler не знам у детали зашто, веројатно со материјалите е поврзано и просто поголем проток на воздух но слична беше статијата со листава од спојлеров и беше напишана од гинеколог светски еминентен. најјако е што скроз ќе ти се намали белото прање, ја неам од кога престанав да носам.
Листава можеби се однесува во домашни услови (језда и дома не верувам да е доволно стерилно) или евентуално за спиење. А и пола и повеќе од стварите на листава немаат врска со хигиена и здравје. Пошо ко ќе седнеш на нешто, сè што ја дели интимата и тоа нешто, е едно парче ткаенина, на тој начин мора да се далеку поголеми шансите така да закачиш бактерија. Башка шо и тоа парче ткаенина природно ќе се "извалка". Во принцип најдобро е да се внимава на изборот на долна облека и добро да се суши пределот. И нормално нема да ја спомињам хигиената, основна логика е.
повеќето од листата е поврзано со здравје така да најбитното е опфатено и едно е теорија друго искуство, јас веќе имам подолго позитивно искуство со неносење отколку со носење а и мислам доктор е покомпетемнтен од мене да каже како е подобро.