Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.609
    Допаѓања:
    14.708
    @Feminka22

Не ја гасете. Не сме ја угасиле овие недели, само се намалува, и ако ја стаат на 27 и тоа навечер е обично, готово, одма ме фаќа нервозата од жешкото.
    Ама и ние бе заебаваме, клима со капацитет за 40 квадрати, да постига 90 и нешо квадрати? Епа не може бе.
    Појака била као демек од јачината, мало сутра тоа. Мора уше една. А еве бе мајката коа топли у грејна сезона ти викам, ок е, пријатно. Дали дека се навикнав па и реално неаме зими прави со години. Шо дека е ладно у купатило, ич не ми смета. Ќе се избањаш, облечеш, дури и по ладните соби сум се облакала и тврдам дека подобро е да се спие у поладна просторија.

И не, не им се смеам ја на тие ладно шо не трпеле, као една членка шо ми се испонаша, се шалев само без лоша намера, туку они нас не не разбираат.

Нервна бе.. Па и да си нервна, сеа е оправдано и се засилува тоа на вакви температури. Нека не зезаат.

Ај се испожаливме ко баби некои у пм ама тоа е вистината.

На Трагедијаупмм и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Ja ic nekam ladno
    Ne iskacam
    Ama zimava bese potopla. Kao pesacev navecer bez problem. Me nervira samo poso iam slaba cirkulacija, racete i stapalata ne mi funkcioniraat.
    I od oblacno dozd me faka depresija ama epten.
    Abe isti k i zima i leto
    Prolet esen najoptimalno.
    Najubavo zimi se. Aj za utre vikaat dozd moze ke isturi.
    Izvinete za poddrskata ama na mkd koa kucam brzo mi se koci tel nekad.
    ne mozam da se objasnam so moite za klimata. Nekad se praat ko od anticki vek da se..

На Mrs. right и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.341
    Допаѓања:
    8.683
    Моиве па сами ја палат.
    Кога е пладне најжешкото сонцето врти и грее баш дневна. Еднаш ја пуштиле си идам дома, воздух нема, сув не знам како издржале. Отварам апликација ја пуштиле на Dry. Викам абе шо сте напрајле, на cool треба. Абе вика па дува ладно, дува ама и суши.

Јас ја гаснам, тие ја пуштаат, обратно :D Мразам жешко особено на вечер, за спиење се шетам по спратови кај е поладно, некни во другата дневна долу на прв кај шо е другата клима и ај на 15мин итоа во мене свртена, вратот ми се укочи. А од другава цел ден шо дуваше и глава ме заболе, излези надвор пекол 40 степени а дома 23 под клима тотален шок, почнав да кивам и ја изгасив. После вечерта во 10 пак ја запалиле хахах.

Лошо е ова шо инвертер климиве не се гасат сами кога ладат, се гасат само кога топлат. За ладење сам мора да ја угасниш. Па оваа 5.5kW е во големава дневна на 23 мраз е не се стој, излези надвор 40, одма главата пука.

Колку арни толку и лоши се климиве.

Последна измена: 23 јули 2024
    На Anyshka, Трагедијаупмм и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Мене па ич не ми смета толку многу жешково, сум заспала пред некој вечерта, под прозор, покриена со чаршав и без клима, сонцето шо излегло цела ме имаше покриено, кренати ролетни јас немам гајле.
    И да сум на плажа да се печам на сонце нема ни да изгорам, одвај боја добивам.

На MeowMeow, Anyshka, Трагедијаупмм и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.952
    Допаѓања:
    24.018
    Со некоја ко мене што влегува само во 2-3 бутици и се одлучува за 15 минути што ќе земе, нема да ти е страв.:rofl:Стварно, мразам многу шантрање по продавници цел ден.
    А по забари што се вели цел живот сум, имам отрпнато скрос.
    После нападите од жучка, мислам дека секоја друга болка е веќе заебанција за мене:tmi:

На Amellie13, Billy Idol и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Од жучка бе хахаја
    И ти си луда

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.467
    Допаѓања:
    25.221
    После толку страв и трауми цел живот од болка на забар, сега веќе најголем страв од забар ми е колку ќе ме кошта. :whew::cash:

На staycalm, potatoface, Mr. Scratch и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Пари даваме секако, но барем кога плаќаш очекуваш да е направено како шо треба и кога му велам не сакам да боли барем тоа да се испочитува. Јас до сега последно не знаев дека имало различни видови анестезија и послаби и појаки, па мене за умник вадење со толкави корени ми стави слаба анестезија и ај тоа кога седнав, не сака да прекини, го фати забот, јас плачам и ме боли тој ми вика ништо нема, а душата ми излезе, вистина не се скрши или нешто си излезе како шо треба со многу напрегање, сепак осет да се има за болка.
    Има луѓе шо ги знам и никогаш не правеле со анестезија и си трпат, но јас сум осетлива на болка и прво се договараме дека не сакам да ме боли, па после да се чепка. И дупло ќе платам ама тоа да не го поминувам, пошто имам трауми од заболекари без осет.

9. halfasoul

halfasoul Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    285
    Умник неам приглуп сум изглеа ама еднашка бев уморен бајаги се имам успаноо :)

10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.952
    Допаѓања:
    24.018
    Језда не се дискутира за вкусови ама да сметаш дека Милчо Манчевски е некој вау режисер, ондак стварно немаш вкус.

Па и скоро сите наши режисери.
    Еден македонски филм нема без факинг традиција и голотија. Пренесете им дека постојат куп жанрови, и дека не мора секогаш филмот да прикажува типичен живот во земјата од која потекнува филмот.

Последна измена: 23 јули 2024
    На Selena01, Anyshka, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  11. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    726
    Платена пракса во Македонија?? Јас кога идев на пракса во една од јаките компании кај нас ми даваа само за автобуска карта и храна 1200ден за цел месец. А многу знам од тоа време што идеа и без пари по фирми-али ова е пред едно 10год јас сум над 30години сега.

На Selena01 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.352
    Најјаки се овие од странство што мислат дека ние што останавме во државата им љубомориме на тоа што живеат во странство. Мислам...:D:D спуштете се на земја малку, на сите не ни е животна желба да живееме во странство

На simoncelicius, quattro, Космонаут и 4 други им се допаѓа ова.
  13. SanMichel

SanMichel Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    487
    Зошто те погоди толку едно мислење од некој рандом член.
    Ако ти е убаво уживај.
    Ако не мењај.

На forumce и Adidas888 им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    27.792
    Членката се пожали од свекорот и свекрвата а на вас ви боде очи тоа шо е во странство.... браво бе.

На Anyshka, Gosh, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Па студентот ќе си одлучи дали ќе остане или не.Затоа им бегаат, нз што седеле порано во државава уште да не те плаќа.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    263
    Да де.Абе ќе се даде, ама треба и да порасне.Битно гна*ине лоповски лапнаа парите.Тие да ставаат алишта од сушара на нив.Гнаси

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.352
    Кај виде дека ми боди очи? Спомнав јас нешто за тоа дека живее во странство или таа прво се избаци дека она во странство живее?. Де молим те не ме коментирај ако не читаш како што треба.

Проблемот, ако можам така да кажам е дека и во реалноста има вакви што на секое се фалат дека они во странство живеат и гледат на нас како на сиротињи што немат пари. До вчера и они такви беа. Ама тоа не се важи.
    Денеска изгледа успех е ако одеш у Германија да живееш

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    27.792
    А шо треба, да те лаже дека живее во Мк за на тебе да ти биде поубаво? Не гледам ништо лошо шо пишала, баш вистина е тоа шо го пишала, дека во Мк луѓето се навикнати да ќутат оти некој ( свекрва и свекор) им дал спрат за живеење. Баш тоа и се спомнуваше во таа тема, дека чим живееш со нив, ќе си ќутиш и трпиш, и тоа од членки шо живеат во Мк.
    Зарем не е вистина ова?
    И ти одма ја нападна со странството.

На anuska_dzuli, Selena01, Anyshka и 5 други им се допаѓа ова.
  19. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.352
    :D:D:D
    Немам коментар. Се знаете да испревртете како вас ви одговара.

20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    27.792
    Па ајде, кажи тогаш, зошто ја нападна така?
    И после се љутите кога некој ќе ви каже дека сте љубоморни.

На Anyshka, SanMichel и Feminka22 им се допаѓа ова.