Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.325
    Допаѓања:
    15.770
    Кога некој ќе каже купил телефон викаш честито со здравје да го користиш само, не мора да кажеш зошто ти не купуваш скапи :D

На Sophitas, Gentlewoman! и SigmaMan им се допаѓа ова.
  2. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Ne ja obvinuvajte svalerkata, mazot da bil maz vistinski - nemalo ni da postoi.

На halfasoul и DS10 им се допаѓа ова.
  3. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    Не купил туку разгледуваше телефони на интернет за да купи :) .

Последна измена: 12 август 2024
    На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.244
    Џабе се расправате со нискоинтелигентни луѓе

Кои се знаците на ниската интелигенција и менталната ограниченост? (според руските психијатри Ганушкин и Токарски)

1. Личноста не се сомнева и не ги испитува нештата
    2. Нискоинтелигентната личност не разбира иронија.
    3. За нискоинтелигентен човек постојат нешта кои не смеат да се зборуваат и да се прават.
    4. Нискоинтелигентната личност, според психијатрите, не е морално созреана
    5. Нема критичко размислување.
    6. Нискоинтелигентната личност е со затворен ум и тесни хоризонти.

На SummerGirl, Sophitas, Feminka22 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.452
    Допаѓања:
    27.750
    Сдк дека маж ми е чудо од човек и дека и на мишот дупката може да ја најде несакајќи. :D
    Секогаш ама баш секогаш кога ќе се договорам со него да се најдеме некаде, обично пред некој маркет или трговски, одам јас и чекам тамо како забегана, му се јавувам "ајде бе кај си, јас сум тука веќе" и овој ми вика " епа ти кај си и јас сум тука". И се вртам јас уште толко, него го нема, се караме по телефон, а забеганиов отишол да ме чека на ЗАДНИОТ ВЛЕЗ. :rofl:
    Па побогу, кој чека на заден влез ебате, како ги наоѓаш тие задни влезови, јас и да барам неможам да ги најдам. :rofl:

На SummerGirl, Feminka22, Mahrisa и 4 други им се допаѓа ова.
  6. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.172
    Gi opisa 90 procenti od bitolcani hahahah

На eliesaab и Adidas888 им се допаѓа ова.
  7. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.617
    Допаѓања:
    43.295
    Да ти предложам помфрит, за кога ќе решиш да се почастиш барем да вреди - Levant, East Gate.
    :*::*::*::*::*:
    Само кога е помфрит во прашање сум стрвна, друго шо сакаш јади пред мене немам гајле.
    Кога сум гладна прво на помфрит помислувам.
    Ај и пица со четири сирења можи. :D

На Zioon, Feminka22, FridaodaMk и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    1.028
    Пренервозна сум.

Ај овој Меркур ретрограден нека заврши веќе еднаш!
    Денес дознав колешка пак ќе поднесувала оглас во фирмава, но директ ќе биде вработена, не преку посредник ...
    Ако е вистинита информација инстантно одам на место за подобра плата.
    После толку закачки и заебанции од нејзина страна срамота би било.
    Итно давам отказ ако е вистинита информацијава.
    Буквално ми го уништи денот во период кога конечно почнав да се прилагодувам и стекнувам искуство за long run.

Втора ситуација од такт што ме извади, а ми текна денес, храната во рестораните/баровите е со ужасен квалитет.

Вчера во Bella Vista нарачав панцерота и луѓе мои, тоа личеше на СЕ само на тоа не.
    Препржена ко мекица, и згора на тоа внатре филувана / нафукана со варена пилешка салама како онаа за 100 денари од кам, со жими млечен кашкавал, но без грам кечап, сол,
    ни оригано. :puke:

Само формата панцерота, другото факен одвратно.

Не знам каде има добра храна низ Скопје/Центар?
    Еве дајте предлози за нареден пат кога ќе седнеме да знам?

Soul Kitchen ги бива ли?
    Ако да, таму ќе седневме, но чистеа внатре, не беа достапни во моментот дека недела.

Последна измена: 12 август 2024
    На nextredstyle, eliesaab и Deus ex mahina им се допаѓа ова.
  9. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Пица се дешава, :Dпомфрит не обично, ама сега ми се јаде и помфрит. Фала ти за ова Патко. :D
    Кармички ти си крива ако утре јадам помфрит да знаеш. :wasntme:

На Трагедијаупмм и Ugly Duckling им се допаѓа ова.
  10. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.233
    Soul Kitchen и на кеј и во East Gate сум седнала којзнае колку пати, и на двете места секогаш сè што сме порачале било превкусно, е единствено еднаш еден бургер (во ресторанот на кеј) беше утнат, онака ок ама не е тоа тоа. Јас за ништо не ги менувам.

На Feminka22 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    5.162
    Моментално сум во оваа фаза од животот Maybe I don't know what my goal is, but I will achive it :)

Ми треба некаква победа во животов моментално, макар и ситна да е, ама победа да е

На Трагедијаупмм, christinnn, Hisha и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    43.927
    Три саати пред да излезам за на работа смислував рецепти што ќе вечерам на работа, за на крај да заборавам да јадам, али да не заборавам да испијам пола литро црно пиво со колегите...

Па тие уште и се чудат ништо не ми било. Алооо, работиме у кујна, се потам ко гуде, ем си го пијам со лезет, ем и вие сте Балканци, не ми се прајте поштени демек не знаете дека ни држи гзот...

Али ај, битно внесов калории и витамин Б... И убаво си поминав на работа. :D

На Gentlewoman!, senjorita-v, Трагедијаупмм и 7 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.232
    Допаѓања:
    176.118
    Второ кафе ( :music: Now he’s thinkin’ ’bout me every night, oh :music: Is it that sweet? I guess so :music: Say you can’t sleep, baby, I know :music: That’s that me espresso :music:) во 3 часа будна. Не би рекла нов рекорд ама цела вечер сум спиела прелесно, па станвав и се думав дали се успав. Поминало само 30 минути. И така. Наново, лесен сон, по 30 минути зашеметена се думам дали се успав и каснам. Ајде утре една обврска помалку ќе издишам еден ден. Ама само еден ден.

Интересно ми е дека често коментирам за all in or all out менталитет. А јас го имам. Или не прам ништо и се маринирам во досада. Или прам се и не можам да издишам. Кај е балансот girlie? Кај е добриот квалитет на живот girlie? Опрај се.

На senjorita-v, Angie1432, Трагедијаупмм и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Jana_♡

Jana_♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    455
    "ДАЈ БЕ У КОЈ ВЕК ЖИВЕЕМЕ!" Стана изговор за се и сешто, и за курвање и за изневерување и за пијанчење и за дрогирање. Све е отидено у три лепе.

На Trexane, Космонаут, Gentlewoman! и 16 други им се допаѓа ова.
  15. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
    ..а длабоко во себе сите бараат љубов наспрема тоа што немаат баш што да понудат. Доста трагично (за нив).

На Gentlewoman!, Feminka22, Трагедијаупмм и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Честитки :clap: , се наоѓаш на вистинкото место кај што сме собрани се нервозни на фемина :D

Некоја помалку, некоја се стега па во поблага форма изразува нервоза , а некоја со слаби живци ко мене, ни 5 ни 6 , гадна на зборови 100 % :D, нема лабаво.

Ја знаеш онаа, ко се нервира некој и ќе запали цигаре да смири живци.

Јас никогаш во животот не сум запалила цигара и сум СТРОГО против пушење, ми смета димот од цигари и одма главата почнува да ме боли.

Па тој критериум ДА НЕ ПУШИ ми беше еден од битните кога бирав маж за брак.

Чисто да се надоврзам на муабетот дека оние накурчените палат цигари, една по една, за да смират живци.

Е тоа го нема кај мене иако ЛЕСНО можам да се изнервирам и да почнам да пцујам и пак да се смирам. Нема шанси во себе да држам и да вријам, ма јок :emo:

На Oriental, Трагедијаупмм, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mięta

Mięta Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    8.085
    Сфатив дека е време за промени во мојот живот. Првите чекори преземени, ќе биде подобро. Самата одлука направи да се чувствувам подобро. Утре почнува процесот, ќе трае долгорочно. Сфатив дека заслужувам да се чувствувам подобро во врска со себе. Долго време бев заглавен. Време е да направам некој чекор напред. Да не бидам толку инертен. Ќе биде добро.

На Космонаут, Gosh, Tinaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Никако неможам да сфатам во кој филм се продавачките по бутици кога користат англиски зборчиња пример one size.. yess.. или sizes: S M L...боже сачувај па ви пишам од профил со македонско име и презиме, која е потребата?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.933
    Допаѓања:
    23.938
    Што е со луѓево, и онлајн и офлајн што на девојки во врска им кажуваат дека љубовта во врска е небитна, дека дур не живеете заедно и немате деца, ти си за него "некоја што ја легнал двапати", дека дур не ти ја држи раката при пороѓај, не може да осетиш што е поддршка, дека секоја може да ја ебе, ама една ќе ожени на крај. Дека утре да ми биде нешто, може и треба сосема нормално да тера во животот јер пак, само ме изебал трипати, не сум му била жена. Дека неверство во врска е сосема нормално зашто АГЕН, не сум му била жена.
    Стварно вака ги гледате врските??
    Грозно, исто како вас.

На Космонаут, LiquidLuna, Sophitas и 8 други им се допаѓа ова.
  20. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    692
    Стварно така ги гледаат врските, грозно, типично за безбожни или за "божни на хартија" жители на Планетата.

Прво да затруднела па после ќе ја земел господињот, за потоа крштевки и години фрлање кеш по икони...
    Всушност, врска и не е баш препорачлив чекор за брак или за семејство ама ај, кој како сака. Но, кога сме кај љубовта, да си кажам мое мислење, со извинување што тоа го пишувам како реплика:

Кај што има материјализам и алчност — нема љубов.

На Космонаут, eliesaab и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.