Како кој бизнис? Колку чинеа ковид вакцините, ај изгуглај… Редовна вакцинација за ковид нема, а и за мпокс. Не мешај тоа и ова. Тотално во друг контекс ти е одговорот.
Не зборувам за ковид или мпокс, туку за вакцини шо се примаат по редовен календар на вакцинација и тие коштаат пари, се купуваат, т.е. по твое се прави бизнис, ако гледаме така на работите. Добро ете, хипотетички да речеме дека е “вештачки” вирус, тоа не го оспорува фактот дека можи да предизвика инфекција со потенцијален смртен исход, а вакцина постои тоа да го спречи. Не знам како немате малку милост и срам да давате вакви искази, барем за тие фамилии чии членови починаа.
Не сум спомнал нигде редовни вакцини тотално надвор од контекст ми коментираш на постот. Какви искази давам? дека е бизнис ? Бизнис беше тоа не навредува никој а особено не тие шо ги наведуваш. Кој сака нека си прима ја ни за ковид ставив ни за ова ќе ставам.
Гледам колку "спречи" вакцината, не само што не спречи, туку и вакцинирани починаа. Сите што ги познавам се со последици, сепак ова е мое мислење и јас неможам некого да убедам да не се вакцинира, исто и обратно. Има соодветна тема за ова, нека ги преместат мислењата. Прочитај што пишав за татко ми во соодветната тема.
Сакам да кажам..... Среќен роденден Бубаче . Да знаеш дека ни фалиш на форумот и не сме те заборавиле Денес му е роденден и на внукот мој, полни 5 години, па одма ми текна дека и Бубаче од фемина слави на ист ден роденден. Е така, да си пуштам сега филм Минионс , расположение пред викенд
Оф... Одам по ТВОЈАТА логика дека производството на КОВИД вакцини било бизнис, во ред? Вакцинирање по редовен календар постои од памтивек, се вакцинира против инфекции кои одамна постојат, а се ендемски пред се благодарение на соодветната и навремена вакцинација. Вакцини за сите тие инфекции не се произвеле преку ноќ, нити им текнало да ги произведуваат по случаен избор, ТУКУ кога имало потреба - епидемии, пандемии и сл. Патем имавме ПАНДЕМИЈА, значи не им текна пр. на Фајзер од нигде-никаде да произведува вакцини за конкретниот вид на коронавирус, туку имаше РЕАЛНА потреба - пандемија. ОДНОСНО, и во минатото имало реални потреби, пандемии и епидемии за да се произведуваат тие вакцини од кои дел се денес влезени во редовниот календар за вакцинација, а дел се исфрлени оти не постои реална закана барем не во нашето географско подрачје, но ако потенцијално произлезе, пак ќе се воведат. ЗНАЧИ и во минатото имало "бизнис" со производство и пуштање во употреба на вакцини за заканувачки инфекции(дотогаш непознати), а и во сегашноста има "бизнис" со вакцините за коронавирус. Ме сфаќаш? Нема тука ништо фрапантно, ново или скандалозно.
аааааАААААААААААааааааа. Едни од најпознатите јутубери во Германија кои живееја во Франкфурт. поради високата кирија таму се селат погодете каде Во ЛАЈПЦИГ , кај менеееее.......аааааааааАААААААААА не ми се верува ooo Ќе можам да ги запознаам во живо, лелеле ќе дојдат тука во истиот град кај што сме ние, а нивен главен спонзор на Јутуб им се автомобилите КИА Значи како ме имаат расположено.....ааааааААААААААААААА Едвај чекам да ги начекам на улиците тука во Лајппциг, ептен се познати , мноооогу многу сакам да ги сретнам во живо,, веќе подолг период ги следам на Јутуб Лелелееее алал да им е што го одбрале баш овој град , ептен ми се пример за успешни Јутубери Ајде да го прикачиме и најновото клипче од нив
Која е онаа фирма во Прилеп каде што му ја однеле Калиопи за 20 годишнина? Алооо, на народот му требаат ПОВИСОКИ ПЛАТИ, бонуси награди. Дајте им права на работниците и слобода. Клими, светлина и воздух. А, не пици, сендвичи и пејачи.
Мислам дека слободно може државјанството да ми се одземе, два саати се вртам у кревет не можам да заспијам оти е 24 степени... Сеа ќе си пуштам вентилатор да заспијам, патка не ме заболе.
Кога си го фатив за дечко мм требаше уште на прв дејт да го прашам дали сака клима?!?!? Абе јас седам у дневна на 18ка пуштена ,нему ладно му било оди во спална на 50 степени .. Значи прашајте си ги уште на почеток за да не седите како нас одделно. *Ако седиме заедно ми ја гаси климата значи ќе полудамм
Treba i da gi prasate dali se banjat so ladna ili zeska voda,oti nie ne mozeme so mm da se razbereme.On se banja so bus ladna,jas so lava zeska. Zatoa banjanje zaedno vekje NE
Јас се бањам со ладна а мм бетер од бебе ,мора да биде топло не дај боже ќе настине Тие се многу битни прашања ,да си прашате обавезно. Прво за клима!!!!
Кај нас па обратно е. На мм секогаш му е топло, мене ладно. Ако пушти клима во дневна сега јас одам во спална.
99% од мажите се бањаат со млака/ладна, нема тука шо да прашуваш Едит: Мажите имаат повисока температура во екстремитетите, а пониска во торзото и затоа повеќе трпат ладно. Жените имаат повисока температура во торзото и фактички навикнати сме да ни е потопло па посензитивни сме на ладно.
Јас се бањам со потопла вода, мм со поладна. И кога полнам када со врела вода само се буни " леле претопла е, разлади ја". Спротивностите се привлекуваат. + и -.
Мажите се бањаат со ладна и можат да седат на поладно време без проблем оти трошат повеќе енергија и се загреваат повеќе од нас. Јас се иам тресено во зима од студ, рацете нонстоп ладни, а овој до мене ми се смее и ме прашува шо ми е