... „Losa, losa si po mene po mene i po moje vene kad nema te, u njima mesto krvi teku otrovi.... “ Не бре, досада е.
Сакам да кажам дека многу сакам да се чувствувам релаксирано, онака како што се чувствувам на 5 минути, еднаш до двапати годишно.
Проблемот со глупиот мозок е што не сфаќа дека не се сите глупи ко него. И дека постои цел свет со сопствени правила, изнад оквирите на неговиот глуп мозок за кој он не е свесен. Затоа што е глуп. Е во тој свет, живототот е многу, многу прекрасен, и интересен! А он тој свет никогаш нема да го осознае. Затоа што е глуп.
Иначе, да, непишано правило. "Нискоинтелигентната и ограничена личност е многу често зла." Значи ако досега не сфативте, наравоучение ваљда, понастрана од глупи луѓе, буквално никакво фајде од нив.
Никогаш не разбрав зошто оглас за работа во МК треба да биде на англиски. А се повеќе ги има такви. Ако ти треба кандидатот да говори англиски, наведи во барањето. Што е поентата да го составиш цел оглас на странски јазик?!
Ја на вакви огласи на интервју им кажувам европско интервју европска плата, се гледа дека некој ради реда пушта интервју. Иритира и фактот шо има повеќе работна сила од побарувачка па кога ќе стигнеш до интервју те прават будала и измислуваат топла вода…. Ама тоа е живи здрави
Докторка брутално силувана и убиена од повеќе мажи во болница во Индија. Девојката била ноќна смена кога ја нападнале. Се шпекулира дека се обидуваат да го прекријат случајот. Илјадници доктори и луѓе излегоа на улиците на протести. # Not All Men, But Always Men.
Недела , 8 саат сабајле ..... Шо прајте толку рано ? Еве бе кафе пиеме Ам недела е, поспијте си подолго Јок, последните 3 - 4 дена беше умирачка со ненормално високи температури Па еве моментално 21 степен , да се вратиме у нормала А како се враќате у нормала ? Па за почеток со Наратриптан апче за мигрена Па ќе видиме до крајот на денот дали ќе фати дожд
Многу ми е мило што го прочитав ова, затоа што јас мислев дека проблемот е во мене и дека стварно сум creepy што во главата ми остануваат сите ситни информации што некој некогаш ми ги кажал. Нов мајндсет: нека не ми дрдорат другите ако не сакаат да запамтам.
Во кој свет живете вие и кога више (би да) зајебавате вие бе? Нема више време за ова драги! Светот еволуираше понатаму, keep up со еволуцијата, или тргнете се настрана, идеме даље, не запираме само зошто вие не сте способни да разберете. Кога насилник би да се претставува како жртва, и да ја користи картата женска солидарност, и (квази) феминистички активизам. И за малку да и пројдеше, баш од ваков феминистички делириум, за малку ама... https://forum.femina.mk/threads/Судењето-на-Џони-Деп-и-Амбер-Херд.33779/
Замисли, се будиш сабајле и имаш главоболка. Отвараш фемина и скролаш, и велиш ајде да најдам денес на кој да му се закачам. Ок може. А причина? Паа, и не мора.... Феминнава наша дојде ко чичко фб. Само шо таму се мааааалку попростички тетките во коментари. Добро утро.
Самиот факт што првиот инстинкт им е да речат „ама не сите мажи, не генерализирајте“ наместо да ги осудат, зборува многу. Наместо да се згрозат од тоа тие стануваат дефанзивни и се обидуваат да ни докажат дека not all men. Факт е дека преку 90% од насилниците се мажи, дури и кога жртвата е маж пак најголем број од насилниците се мажи. Не се сеќавам да имам чуено маж да осудил силување, наместо да докажувал дека не сите мажи. Едноставно е факт на кој не смееме да се правиме слепи, колку и да имаме блиски мажи за кои знаеме дека не би го сториле тоа.
Ќе звучам можда безосетно ама луѓе кои возеле брзо од чалам, се лупнале во бандера/дрво или летнале во провалија и загинале, не ги жалам. Оти место бандерата/провалијата можел да удри во друга кола или пешак ни криви ни должни и нечив живот зацрнет засекогаш. Вака си возел брзо и ете колата на друг начин запрела пред да удри во некој друг.
Бебе Реџа се шиптаросувала на аеродром во Германија и кога ја опоменале плачови и лелеци, па уште се снимила "вознемирена" од однесувањето на персоналот на аеродром.
Јао сега видов. Како смеш Бе ти на шиптар така бе хеј Нарцисоидна будала, за неа цела истрага да се отворела брееј колку се делузиони нарцисиве страшно нешто. Која си ма ти сељанка од Урвич.