Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Ма, би се отселила и ОхриТ, кајче да возим бесплатно :rofl:
    Само да не седвим в канцеларија,поќе. Стресови аман.
    :rofl:

2. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Еве јас те спречувам, немој ти велам. Немој да правиш нешто за шо ќе се каеш за 5,10 години. Не дозволувај една грашка да ги го сврти цел живот во погрешен правец. Немој да дозволиш моментални задоволства да ти направат трајни последици.

Осе, halfasoul, Anie93 and 3 others like this.
  3. quattro

quattro Популарен член

Ликот и делото на Влад Цепеш е извитоперено, Дракула е додадено име, измислено од филмската индустрија и би требало да значи ѓавол.
    Да точно е дека се смета за еден од најголемите бранители на христијанството против Турците. Ако прашаш попови или други, ќе ти потврдат дека бил голем верник.

Е сега во што е проблемот. Турците едноствно имале страв само од него кога требало да војуваат, зошто бил многу суров и користел сурови методи за одмазда. Ги набивал на дрвен колец и ги измачувал или оставал така да умрат. А тоа дека им ја цедел крвта и организирач вечери - тие грешен факт, едино ако си ги поврзуваш сцените со филмот. Бил суров да, ама такво нешто не. Кога беа моиве во Јаши на Св. Петка, Букурешт и палатата на Дракула, свештени лица им го кажале тоа и има записи во самата палата. Бил суров и ги набивал на колец.

Филмот нема допирна точка со ликот на Влад Цепеш, татко му Мирче итн. Филмот нема ни една сцена од Романија, цел филм е снимен некаде во Италија на повеќе локации и во студија во САД и Холандија. А Дракула е земено и додадено тоа со крвта, некој си ја поврзал суровоста на Влад Цепеш и направил филм. А иначе бил многу сакан од народот - а страв и трепет за турците

Благодарение на филмслата индустрија, туризмот во Романија баш е развиен поради ликот и делото на Влад Цепеш или по филмот Дракула а нема допирна точка.
    Бил голем човек иначе, маси, столици, врати премногу големи правени со поголеми димензии

Иначе и Тито правел внатрешни чистки, колку македонци биле испратени на Голи Оток, ама ако ги прашаш постариве ќе ти го величат Тито.

Last edited: Aug 20, 2024
    Stark and Adidas888 like this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ахахајј. Нема зошто :D

Anyshka likes this.
  5. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Да, пример и многу педофили и силувачи снимаат филмчиња и песнички, уметнички душички бе. :hug::inlove::l:

6. quattro

quattro Популарен член

Тие се посебен случај.
    За тоа си има посебни мерки и не знам зошто ги спомна и го поврза во ова, не знам зошто ми ги спомнуваш мене, може сакаш да го направиш во контекст дека е нормално во однос на моето погоре напишано па да го поклопиш дека поддржувам, ѓабе, кога јас сум најголем противник и сум премногу екстремно радикален и за педофилија и за силувања, не сум јас левичар и не се бавам со левичарски демократски права и слободи за тешки кривични дела ниту ги поддржувам, треба да е порадикално малце во однос на законите за овие тешки дела :) А не песни да снимаат во овај лажен демократски свет.

И пак, само ти знаеш која ти беше поентата да го поврзиш тоа со ова.. Ниту Хитлер, Сталин, Мао, Дракула, Тито поддржувале такво нешто.

Last edited: Aug 20, 2024
  7. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Нема зошто друг да те спречува во нешто, самата треба да си поставиш граница. Ако знаеш дека ќе има последици од нешто, не го прави.

8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Искрено, не знам ни зашо очекуев нешо поише...

tinkerbell22 likes this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Не знаев дека ко ќе купиш куќа или стан, треба да се сликаш со клучевите и на адвокат кај што потпишуваш документи и да споделиш по социјалниве мрежи.

Ето, стара сум изгледа јас, не следам трендови.

10. нина122

нина122 Популарен член

Ништо не е важно ако ти не си среќна.

hermosa, mizantrop, Осе and 2 others like this.
  11. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Најубавото чувство е кога ќе си ја признаеш грешката што си ја направил.Пробуваш нови начини, друг некој те учи дека си згрешил и тој е тој начин...Светов е место каде се што може да се случи во дел од момент.:D:?:

Осе likes this.
  12. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Точно,ама не секој има муда да признае дека згрешил 8)

halfasoul and sino.o.oka like this.
  13. Stefan18

Stefan18 Истакнат член

Его имаме сите.Дали сме свесни да го контролираме само...:(

Осе and Ivicka_1993 like this.
  14. Ivicka_1993

Ivicka_1993 Активен член

Форумов е супер решение за тие шо имаат инсомниа,како мене.
    Наместо да се вртат у кревет, ке си скролаат овде 8)

Manako2, Anaroz1, Осе and 2 others like this.
  15. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Социјалните мрежи се рак на општеството.

Глупи сме ко точак. Чмаеме со пластичен уред во рака, зјапајќи во него со саати, додека светот продолжува да врти и пропуштаме уште еден ден да правиме разни нешта.
    Сами се правиме зависници од краток момент на допамин, нема логика, ама веќе толку ни е вкоренето во нас, што не знам дали може да се излечиме.

Сум забележала лично за себе дека дури и кога се трудам и успевам помалце да користам мобилен, пак се насобира бајаги време. Само да сликнам ова, да и' пишам нешто на другаркава, само да проверам прогноза, еј нотификација, чек да видам кој ми пишал, не смеам да ги игнорирам ќе се налутат, чек само да прашам нешто на форум, чек да видам колку чекори сум испешачила, чек да проверам на imdb за една серија, само да запишам нешто во notes да не заборавам, итн, итн, итн, итн. И на крајот од неделата, пак саати поминати зјапајќи во парче пластика.
    Најмногу шо ме нервира е што ми се јавува нагонот на скролување. Читам книга, нешто што најмногу сакам, книга што вистински ми се допаѓа, и повремено ми доаѓа да го земам телефонот и да скролнам. Без никоја посебна причина. И иако се воздржувам, ме нервира фактот дека морам да се воздржувам. Не сакам воопшто да ми се јавува тој нагон. И веќе не ни постирам одамна ништо посебно, не споделувам за приватни ствари, ама не е доволно. Сакам да ја искоренам потребата од соц. мрежи и да престанам да трошам време од животов на нив.
    Бјак веќе, ми се гади од зависноста, жими сè!

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Епа од прва рака инфо. Расипани камиони о тие што ги имаат се крш, брз клима без опрема асална. Јбг тоа е

17. Anie93

Anie93 Популарен член

И во мк ќе ти кажат исто и во приватните ќе дадеш 3 4 илјади за совет. :)

Herrera likes this.
  18. macencef

macencef Популарен член

Se osekam stalno kako rezerva, nekoja koja bi bila poslednata na spisokot za vrska. Mozi jas ne cinam, mozi e do mene

halfasoul likes this.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Денешниве дечишта се сѐ понеподносливи.

20. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Back to School еуфорија= Хари Потер маратон на репертоар.:coffee:

И сега пробувам да ја сфатам успат и еуфоријава со златниот Хари Потер, и уствари ова треба да е поврзано со 4тот дел со "Златното Јајце" или како?