Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Сакам да кажам дека "перфектниве" луѓе ме жалат кога ке чујат дека бившиот ми маж се оженил :handshake:
    -" Ајде да си жива и здрава и ти ке си најдеш, не се секирај." |(:drunk:

На SummerGirl, regresija, tinkerbell22 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    И уште нешто да си кажам.
    Им се дивам на некои мајки, жени, девојки, што ги знам лично или преку соц. мрежи.
    Многу ми е мило кога ке гледам дека од некоја лоша ситуација се издигнале и сега се самоуверени, мотивирани, преубави, посветени.
    Просто ми иде да им изнапишам дека некого мотивираат и инспирираат кога се осеќа лошо, тој некој сум јас.:sun:

На bad girl18, tinkerbell22, Skyler и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
  4. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    346
    Јас не објавувам на фб ништо. Глупо ми е да ставам слики. И онака прекинав да сликам. Се е сликано. Кога одам на одмор не сликам. Има веќе подобри слики од моите. А јас само да се појавам на нив ми е глупо. Немам потреба да се фалам дека сум бил некаде. А и сликањето ми го расипува доживувањето. Место да гледам само сликам. По интересно е само да се гледа. А ако сакам пак да го видам местото го има на гугл. Обично сите окулу мене сликаат и тие ми ги испраќаат сликите. Не отварам профили и гледам. Тоа не ме прави среќен дури и лошо се чуствувам после гледање профили. Или ви превод само понекогаш им пишувам на луѓе што прават.
    А реално и ако размислам а размислував во последно време. Пријателите ми се досадни. Освен со жена ми не ми се збори со друг. Ќе кажуваат за нивните животи малку кои им се досадни. За патување нема поента да се збори зошто се пишува на нет подобро и поточно. Општи теми се исто без поента. Ако сакам нешто да дознаат ќе користам четГПТ таму се пишува подетално и поточно од живи луѓе што ќе ти кажат.
    Единствено гледам поента да ги слушам нивните животи и проблеми. Тоа неможам да го дознаам на нет. Тие сакаат да кажуваат за себе и јас слушам. Обично сум добар во слушање и подршка. Но и тоа не ми е баш убаво. Па во последно време мислам дека баш и не ми требаат многу пријатели. Ако имам проблем и совет ми треба користам АИ или психолог. А немам сериозни проблеми сега.

На Ivicka_1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Буквално од разни делови на светот слушам музика, најмногу од Кореја , но љубопитна сум и за другите држави.

Денес со паметот се селиме во Израел :rock::rock::rock:

Ко ќе речат музиката е лек за душата , одма подигнува расположение.

Еврејски не разбирам , ама многу ми е весела песнава :music::music::music::music:

Настрана политики, војни .............насловот на песната во превод е Господ е голем.

Весел ритам , чиста 5-ка :music: човек ќе се изнаигра, ќе се испоти ко на фитнес и ќе си потпевнува :music:

На Milaaaaaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    346
    Јас со децении не ги слушам моите родители. Ако ми речат нешто да правам јас веднаш размислувам за спротивното. Друга генерација се. Тотално ми е гајле што мислат за мојот живот. Се правам дека ги слушам кога зборуваат и жал ми паѓа за нив. Не знам што им направил животот на постарите само знам дека не сум како нив ни ќе бидам. А не се ништо особено лоши моите т.е. се фини.
    Едно знам дека нема да живеат вечно и еден ден ќе ги нема и викам ај некако да ги слушам нивните глупости или се правам дека ги слушам бидејќи се со ограничен рок. После ќе неможе. А има и позитивен ефект подлабоко ќе ми се вреже да не ги повторувам нивните грешки...кои они ги сметаат за "нормално".
    Повеќе сакам млади да слушам. Дел ги прават истите работи како мене но имаат некој нов пристап кој многу ми се допаѓа и го ценам.

На Milaaaaaaaaaa, eliesaab, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Брат, за пред народ се фини, еве лично се познава со моите членката со ник @Bubce38

Ехееее ќе си рече некој, ептен фини, леллее души пукаат од финоќа.

Јас си знам колку се фини.

Тебе ако не ти влијае, мене ме погодува у срце оти е кажано од страна на родител.

Ај битно си олеснивме на душа што не мачи, нема шанса да се сменат, тоа е. Сета среќа далеку од очи.

На Mrs. right, Feminka22, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    346
    Стари не менуваш. Фината е да се напушти сонот дека ти се како другари и пријатели. А зборови се само зборови. Гледам некое фајде да имам од нив а за ценење не ги ценам. Они веруваат во почит тој само го симулирам. Реално и баш не се за тоа.

На eliesaab и Gosh им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    43.765
    @herera, ја знам една Uno Reverse, ти да почнеш за туѓи родители да им збориш...:D

На Herrera и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.538
    Допаѓања:
    43.765
    Omg, so fuckin cute! :hug:

IMG_20240831_132154.jpg IMG_20240831_132213.jpg IMG_20240831_132247.jpg

На MeowMeow, FridaodaMk, Srckata28 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    175.988
    Све во ред .
    Ама последната реченица не ти е била неопходна .
    :(

12. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    346
    Што и да е за најмногу 2-3 години нема да е битно.

На eliesaab и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.460
    Допаѓања:
    25.166
    Секој си има различни критериуми, праг на трпење, одредени граници што нема шанси да дадат други да им ги прекорачуваат пошо имаат зацртано што не е океј и тука нема компромис. Најмногу поради фактот дека животот е краток, жими сè не вреди никој да ти го ремети.
    А луѓе ќе те третираат така како што дозволуваш.
    Скурца ми е тинејџерски возрасни особи со бледи оправдувања за нивното бедно однесување.
    Никој не е совршен, да, ама во одреден момент во животот (ваљда по доволно созревање) ќе ти стане под ниво да се понашаш многу полошо од што уствари можеш и да вложуваш многу помалце од што вистински можеш. А дефинитивно би требало да ти биде под ниво да прифаќаш други луѓе со помалце и полошо, грабачи на повеќе и подобро, колку можат почесто од други луѓе.
    Искористувачи.
    Бљак.

На crimson, Stark, INNERBEAUTY и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.864
    Допаѓања:
    23.754
    Никогаш не сфатив што е финтата со бибер. Го ставам во храната затоа што така е универзално прифатливо. Не сфаќам што додава на вкус. It's just there. :?:

На crimson и Selena01 им се допаѓа ова.
  15. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.337
    Ako stavish malku poveke,ke osetish malku luto

16. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Те го и Септември ни стигна. :coffee::^::)
    September.jpg

На Feminka22, Purpleheart, quattro и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Sawyer

Sawyer Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    3.037
    Животче, има идеални моменти и живееме за тие да ни се случат само неколупати.
    Што ли е останатото, спомен или копнеж…и кога едното или другото ќе почне да бледее тука надежта ќе стапи на сила, ќе го потхрани само едното, се надевам копнежот.

На iloveyou29 и Queenche им се допаѓа ова.
  18. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    963
    Форумов ми прија пред спиење да си читам или да се испукам ако сум нервозна…неможам без фемина…:l:

На Ugly Duckling и MladiotPropast им се допаѓа ова.
  19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.291
    Допаѓања:
    15.697
    Многу ме нервира што машки колеги ако ги додадеш на социјална мрежа или прифатиш мислат дека ги свиѓаш одма(facepalm)

На bad girl18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Timbo

Timbo Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2024
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    123
    провинцијалец