Тебе гзот не ти држи 20 минути у автобус, али ти смета деца 7 саати што седат у козерва? Лол. Иначе, на плажа не седиш у затворена просторија 5 на 5 метри, со 40 души шо дишат внатре, без вентилација...
Замисли на неа и треба клима во автобус во кој се возе 1 час, а на децата што седат во школо по 5,6 часа не им треба. Нека умираат они. Некогаш стварно 100 стапа на туѓ грб не болат. И јас сум се возила во накрцан автобус во кој во секој момент може да ти се слоше, и сега треба нејзе да ѝ кажам ништо не ти е, ние како сме се возиле во автобуси без клими, не ти треба клима, приумирај си слободно.
Родители - Нема клима во училните, каква држава, хаос нема да го пуштам детето мое . Греота се да се гушат аааа ууууу.. Исто родители- Дај бе на продужен да идеме, да го мрцвариме у кола детето да чекаме 3 саати на граница, да го бутаме у народ. Да отидеме на секој можен настан, да се гураме у гужви . Аха, ок
Која е поентата да влегуваш во дискусија ако сметаш дека единствениот со „неиспран“ мозок и критичка мисла си ти?
Да ти кажам дека сум најпаметен, дека ти си глуп и да се испукам??? Фала богу. Јас добивам се, ти губиш се.
Бескрајна надеж во човештвото и можноста секој да го користи својот интелектуален капацитет до максимум ваљда. Е сеа друго е шо тоа не е секогаш можно. Да беше ќе беше идила ее.
Еј реално, треба да има клими по училиштава. Јас еве у Август на факултет заглавив имав работа некои два три саати у лаб, и брачо и сестро јас умрев. Абе остаив душа, абе умрев и тоа со отворени прозорци.
Ne go razbiram tqtko mi so praj vo WC saat i 15 min mu brojam oti rece za brzo sum.. a mene beshikata mi strada.
Ех, ама тоа одмор се рачуна, плажа, море, Сонце, надвор си, не цркаваш внатре у училница, па уште да треба да учиш, внимание се бара од тебе, концентрација.. Мачење право е тоа. Не споредувај. Дека е претопло во училниците, е, сите сме го поминале тоа, знаеме. Не сум против подобри услови, треба да има клими. Само и родителиве забегуваат од друга страна и си ги поштуваат двојните стандарди, тоест се водат според нив а, секако нема да го признаат тоа.
Дали луѓево сите глумат некое лудило, а бе само молење, за да излегување никој нема. И сеа се договораме и велам јави ми се за вечер. И еве 21ч дојде, и пишувам, многу била зафатена не можела да ми кажи дека не излегува. Не бе за в еден топ сме сите.
Абе ти многу паметна со била а? Можда моеш на другите да им го прцнеш, мене не моеш со моето. А сега ќе ти кажам зошо. -Автобусот иде со климата ВГРАДЕНА. -Школите не -ја и сите шо користиме ЈСП, такси, ПЛАЌАМЕ за тоа -Школството е бесплатно -Клима под 500€ нема. -Автобус користиме сите 24/7 -У школо кога е жешко се максимуммм месец дена. Ти може сакаш да искочиш пред мене или другиве препаметна, ама математиката не ти е у ред. И секако ПРИОРИТЕТИ.
Еее Феминка, на времето немаше вградени клими во автобусите, си се возевме и си се препотувавме па ништо не ни фали. Ние со клими да не пораснавме? Што е ова сега морало клима во автобус. Шо, на времето не ни беше на нас жешко? Па еве здрави, живи останавме. Два месеци е жешко, ќе помине...
Сдк животов ми е како торнадо.Луѓе од секаде, некои заминаа, некои дојдоа.Некогаш сум добро, некогаш не, среќен, тажен.треба ли ваков да ми е животов.Појма немам.