Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.584
    Допаѓања:
    14.595
    Ако де, уште си е топло преку ден па и преку ноќ, еве не се дише. Додуша океј е, чим седам без клима, и не се жалам ко снегулкине шо не можат да истрпат.

Воопшто не ме асоцира на есен се уште, ниту на ајвари и зимници праење. До 22 - ри е лето и никако поинаку. Може и да се продолжи летото, ако е убаво времето. Луѓето мислат штом септември чукне на врата и почнува школската година, готово, есен е, ладно е, а везе нема. И шо бе, да не беше поарно у јули, сеа е сто пати подобро. Вакво да може цело лето да е, најдобро би било.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.639
    Што се случи со оној добитникот на лото од Охрид? Никаде го нема уште?
    Мене ме интересира што ќе се случи ако воопшто не се појави, нели треба фондот на државна лотарија да го вратат пак да биде ист, и колку време е законскиот рок за да се пријави за добивката?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    5.191
    Веднаш му одбиваат на подигањето нема шо да пријавува. Ја мислам и потрошени се веќе

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.639
    Јас колку што знам, он се нема уште ни пријавено како добитник.

5. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    2.065
    Допаѓања:
    5.191
    Толку ни даваат да знаеме :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.265
    Допаѓања:
    57.686
    Не се бунам за температурата, ќе заладува и повеќе за недела дена, баш она што ни треба после сите горештини. :) Тука навечер веќе е свежо и не се седи надвор ко сред лето.
    Од септември ментално влегувам во есен. :D Но секогаш ми доаѓа шок намалувањето на денот, овој период некако најмногу се приметува.

На Feminka22, st-el и Mrs. right им се допаѓа ова.
  7. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.244
    Допаѓања:
    7.894
    Наидов на еден пост во група за мајки, каде мајката бара лек за грчеви, затоа што маж и не можел да спие, требал на работа да оди, воедно ја правел дека е неспособна мајка, затоа што не можела да го смири бебето.

Се прашувам, зошто некој што е неспособен да биде родител, се нафаќа да биде татко?! Во ред е, да немаш деца. Навистина. Од такт ме извади. Идиот. Сонот побитен од сопственото бебе. Тоа што самиот си го направил. Јас не знам последен пат, а и маж ми кога сме имале квалитетен сон, одиме двајцата на работа. Не е лесно, ама родители сме, тоа е цената што треба да се плати, за да уживаш во нештото што е најмило и најдраго на свет.

Па и жениве се чудни, зарем не разговараат со своите мажи на тема бебиња, брак, пред да ги остварат, да видат, да опипаат дали ќе биде вол, морон или татко. Огромни одлуки се тоа. И сега, мајкава заглавена со својот недораснат, скапан маж и бебе за кое сама треба да се грижи. Секако е самохрана мајка. Што е поентата да седиш со таков во брак, кога стварно нема поента. Брачна заедница, значи двајцата да учествуваат во обврските. На таков, секој ден ќе му ставам лаксативи, да не спие од проливи. Морон бе.

На tinkerbell22, simoncelicius, MeowMeow и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Сакам да се вратам на 16 години, ама со овој памет! :D

На simoncelicius, hermosa, Wojak и 4 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.764
    Допаѓања:
    40.237
    Јас не прочитав снегулчињата дека се жалат, туку нивните родители кои училе во истите услови

На tinkerbell22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.918
    Допаѓања:
    23.855
    Манчмало левел на глупоќа - сликнав скриншот и пратив на другарка да ѝ покажам кај ми е оштетен екранот.
    Ај ќе си легнам, најубо.

На tinkerbell22, MeowMeow, SummerGirl и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Marley

Marley Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.143
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ве молам помош
    Многу мо е лошо

13. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.764
    Тука сум за разговор.

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.535
    Допаѓања:
    43.755
    Уживај си, ја така пијана на другарка скрин шот и пратив ми го види новиот мобилен што сум си го купила... (tumbleweed)

На tinkerbell22, MeowMeow, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.963
    Колку сум уморна од реториката каде постарите се жалат од помладите ко... буквално до некни бевте млади и се жалеа од вас. Толку ве истрауматизира то шо сега едвај дочекавте да го прајте на друга генерација? Од кога има весници и вести има новости за генерации кои биле "од мочка праени". И после тие генерации растат и го велат истото за наредната генерација. А уствари сме сите едно несовршено човечко суштество со голем его комплекс. Нешто како шо свекрвата ко ќе сподели дека нејзината свекрва била многу полоша со неа и она заслужва сега да малтретира друг јер страдала. Или дека новите генерации не сакале да работат. Извинете, КОЈА генерација сака да работи?
    mnsn09semad91.jpg
    (башка шо не е дека некој неќи да работи, јас се преродив од кога сум работоспособен чоек, обично ова се вели кога неќат да работат за пониски примања и лоши услови)

Секогаш се бара емпатија и разбирање и љубов. Ама ако не давате, со кое право барате? Барем обидете се да разберите. Не мора да разберите целосно.

На Selena01, Cycloastra, Ambitious и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Изгледа само јас не направив погача за Св. Фануриј, цел фб ми е со благи погачи.
    Како и да е, не јадам благ леб. :)

На simoncelicius, hermosa и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    22.211
    Ме изнервира дома, значи одма негативност ама ти прв пат ќе возиш како ќе оди на толку далеку бла бла. Еднаш мора да се тргни. :)

Посакајте ми среќа утре за прв пат стварно ќе возам по Плетвар и ќе одам до Неготино да го посетам брат ми кај шо е сместен..
    Се трудам шо е можно повеќе да го посетувам, срце ми се кини, еден чекор напред два назад, за заминување уште потешко..

;(

На tinkerbell22, christinnn, hermosa и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    343
    Ако се жалат бумери Колку новите генерации се мочка тогаш што ќе кажат претходните за нив. Имале војни, ровови, концентрациони логори, болести, луди диктатори а овие само една транзиција и неколку смешни војни во споредба со претходните.

На theowndemon и Stark им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.916
    А бе ова малдиве, дали знат некој муабет да кажат, бев нешто до канцеларија денес, бре само ц телефон гледаат и допишуваат.

Ти се обидуваш да направиш муабет....тој в телефон се закопал

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.448
    Допаѓања:
    22.211
    Се прашувам некогаш себе си, зошто ги лажи умо да поставуваат прашања такви дрски и безобразни, а притоа се знаеме од мали и ме знае каков човек бев и дека за неполна минута ќе беше натепан? :)

Си идам накај дома, низ чаршија ме сретнува еден школски од основно, немаме никаков контакт, али ме следи и го следам на Инстаграм и Фејсбук.
    После прашањето абее школски како си шо си..

Ми поставува прашање, абе одиш со девојката, не гледам слики?
    (СИ велам во умо, да не згреши малце понашањево), му велам раскинавме пред извесен период...

Ми вели ами знајшшш жениве какви се курви ова она, откај беше бившата твоја, уба женска.

Мене ми прекипи и му реков, слушај не мислиш дека малце претера со муабетиве, дај да свртиме муабети за жена ти? :)
    Следен пат кога ќе ме сретниш ќе разговараме само околу мене и тебе, важи?

И одма на смеа на шала сврти тема. Среќа не истреси уште нешто зелено. :)

На Herrera, hermosa, st-el и 4 други им се допаѓа ова.