Секогаш да држиш растојание од возило до возило, за било шо дали сообраќајка, прскање на камчиња или како ова вода. Растојанието е нешто најбезбедно. Тој шо удира од позади тој паѓа пред законот зошто не држел растојание, иако вода ти се истурило итн, нема да го видиш, нема да реагираш и ако си го удрел пример ти виновен ќе си. И не се форсирај многу, треба време за да почниш да возиш без страв и паники т.е механички али колку повеќе возиш тоа подобро зошто стекнуваш искуство, рефлекс и наидуваш на секакви ситуации а со тоа и учиш дополнително како да реагираш.
Daa gledam da imam rastojanie za nekoj ako saka da preticuva i da imam za kocenje, inace od sprotivnata lenta ova mi se sluci posto vo tesno bevme so dve lenti kaj so e.. Kako i da e fala ti na sovetite i ohrabruvackio post.
Се случува по обилни врнежи од други возила особено тешкаши дека големи гуми носат и исфрлаат повеќе вода и да ти ја замагли шофершајбната со вода за секунда или при баш во обилни врнежи а да не гледаш пред себе од дождот т.е немаш видливост или пак магла, во таков случај ги пушташ бришачите на голема брзина да избришат брзо а со колата не кочиш туку продолжуваш да возиш со иста брзина само ќе ја намалиш за 10-20% од моменталната шо возиш - никако не запирај кога цела шофершајбна тие преплавена со вода дали од камион од спротива или пороен дожд, зошто ако заприш во таков случај голема е веројатноста од позади да те удри некој зошто и него видливоста муе нарушена и да настани верижен судар.
Znaci instiktivnosta mi beshe dobra, mehanicki, ponadesno zaminav i namaliv brzina i po 2 3 swk brisacite izbrishaa, dobar bev deneska i tatko mi me pofali.
Ми доцни осум дена... Се потам ко гуде, ме кине десен јајник, не трпам срања ко обично... Ко појачање , ма да можда и пласибо си ги носам сите кристали шо ги имам у цицки ( да, таму си ги чувам). Не можам да се најадам денес. За доручек перек и 100грамска чоколада со лешници, мафнати за 10 минути. За ручек стек, компир и патлиџан со кромид салата. Вечера пица со моцарела, лукче, патлиџан и артичоки, и мала кола. Денот го прогласувам за умрено... Барем се надевам... Сепак, има уште време за јадење, па не е ни стемнето надвор...
Добра си бе, одлична си. Јас у пмс последниов пат 9 кришки леб со ручекот изедов ко ништо, одвај прекинав, и пак нејадена доволно бев. За благо па да не зборам. Шо се 100 гр? Ај нека не заебаваат тие што викаат се задоволувале со неколку коцки или еден ред. Не е можно тоа, се лажат самите или трпат за лепота, а у себе живи се јадат што не смеат да пробаат, демек самоконтрола. Ма не ми глуми лудило. Не им верувам. Добро, ај чим ти влетав ко падобранец, у пмс знам дека можно е да се задржува вода, колку кг ставате ако ставате? Јас видов +3 и си викам зарем до толку може?? Откако ми пројде ја видов пак таа тежина која ја имав претходно, без тие 3 кг. Ама нервира многу вака, премногу е тоа, од памет ме вади. Пројде што пројде, нареден ден ич не ми се јадеше и си поминав со релативно малку калории. Еден ден ко говедо ќе се наждереш, друг ден со сила ко да внесуваш, аман.
Аааа, ок тогаш, за тебе оправдано. Тие што не ги боли и што глуматаат, за нив зборам. Ама во множина си кажала
Ако гледаш така, поарно е што ве боли стомак. Си викам шо не бев интолерантна, ќе пропуштам може едно задоволство, ама што ако, моментално е тоа. После пак си незадоволен и онака. Не знам шо дрога ќе беше ова, до толку зависност да ствара. Недела дена највеќе било што сум издржала без. Во пмс секако појачано е.
Неќеш да си интолерантна, веруј ми **** Само што разбрав, починал Џејмс Ерл Џоунс, гласот зад Муфаса и Дарт Вејдер. Наскоро треба да излезе нов филм за Муфаса. Знам дека без гласот на Џоунс, нема да ми биде исто да го гледам
До некни тој педерот не брукаше во Задруга, денеска македонската Миа Калифа.... Бришете ја Македонија од картата, доволно сме обрукани.
Еве мене ми е лошо. Љубител сум на благо ама што е многу многу е. Ако ги распределам тие 100гр во текот на денот ќе ги изедам, ама на едно седнување ми доаѓа одвратно. Без глумење. Ако е колач е веќе друго....
Сега дознав дека ние што сакаме луто всушност сакаме да се повредуваме, нашиот јазик нема тестер за луто, а тоа што го чувствуваме е болка. Во секој случај, лутото е од рајот слезено.
Муфаса ко ќе излези сите ќе го гледаме со грутка во грло. Гласот на Муфаса не е ист без Џејмс Ерл Џоунс.
Можда не се навлечени на ,дрогата,, не дека глуматаат Праи мес-ап со допаминот и слично. Не е до тебе, до шеќерот е. Одговорно тврдам- не постои потреба од благо. Освен ако не си ја создадеш. Да, има денови кога можам да изедам слон. Ама слонот ич не мора да биде чоколаден