Јадам и домашен и купечки ајвар, но домашниот ми е поубав затоа во него е вложен поголем труд. За некого не е малтретирање, туку можност да се помине повеќе време со блиските. Живееме брз и зафатен живот. Имаме ретки прилики за семејни собири. Кога причината за тоа е правење ајвар, вреди да се потрошат саати на него.
Пред некој ден ме импресионираше со тоа што сакаш маж, домајчин и да не работи, ти ќе заработуваш и слично. Ама по се изглеа него ќе му се падни парето и ајваро да го прај, ти само да јадиш.
Фала им на семоќните сили у мене шо и у овие очајни времиња останав читава, слеш неочајна за (фил д блинк по избор) полов орган.... Спојлер: . А да и шо колку толку можам да препознаам патетологии и квази манипулации и се тоа... Воистина!
Па не прај тогаш ти, не се малтретирај и решен проблем. Мене три тегли ајвар ништо не ми значат, посебно па ако треба 500 или 600 денари за една тегла да давам шо на се’ личи а на ајвар домашен не личи. За се’ само да се приговарало. Од кога станавте толку модерни сите наеднаш..
Добро бе не мора да се напрегаме со човеци, со убаво ти кажав, мојов град не е толку цивилизиран и немаме трговски, затоа сите си пазариме во продавничиња од 10 квадрати.
Више никаде ништо не прашувам, ќе ги изматам посебно и каква е таква е. Каква ќе ја направам, таква ќе ја јадам... Ќе се замарам со едни јајца цел ден...
Кај мене во населба само еден маалски дуќан работи. Другите ги затворија откако отворија Кам и Стокомак. А со години работеа дуќаните.