Те сфаќам потполно. Искрено, незнам кај живееш и дали твојот град е поголем од мојот, ама во Гевгелија е стварно тапа. Сум била и без пари а сум имала и многу пари тамо и пак исто е било. 3 кафича, една дискотека, безброј казина, и Грција шо ти е блиску. Толку е од Гевгелија џабе и пари и се. Памтам, за нас сон беше да отидеме во Ск да прошетаме низ Дм или Веро . Шутка беше трговски центар за нас . Штета шо ништо не прават и не придонесуваат во помалите градови. Баш читав овие денови дека становите во новите згради биле продадени на албанци. Албанците ги издавале под ќирија на нашите. И како после да не земеш еден пасош и да бегаш?
Малку поголем е нашиот, и на времето броевме 90 илјади, сеа можеби на пола сме. Имавме повеќе кафичи, ама сега се се сведе на коцкарници, замисли ни еден рок бар моментално нема салам во Прилеп.. и да и јас продавам имот и погоди кој има најголем интерес?
Рок бар? Што е тоа? Немаме такви во Гевгелија . Као бевме 15 000 жители ама сега гарант не се толку со иселувањата. Ма сите нека се иселат, нека земат пасоши и нека се иселат, таков беден живот на никој не посакувам.
Море, вие сте биле колку општина Кривогаштани. Арни сте биле за таа популација со кафичите, седи мадро.
Замисли да имаш Реинбоу во вистинскиот живот. Те навреди некој? Те напне? Те дискриминира? Само тагираш Реинбоу и чао. Башка што може да го банира некое време да не џафка по народ.
Сите треба да ја имаме Реинбоу во себе. Да знаеме да банираме и блокираме некој во правото време. Да не дозволуваме да не вреѓаат, понижуваат и потценуваат. Да имаме свои јасни граници и свое јас. Тоа се вика самопочит.
Повеќе мислев на универзална итна правда. Побрза од 'кармата'. Тоа што ти го збориш се сопствени граници.
Спојлер 1. Се произнесов, без гајле. Јас си држам до моето барем. 2. Се замарам, какооо се замарам? Што си пополнувам време со тролови и си играм курот со нив? 3. Досадно е, не сум во Мкд, овде врие од комарци, не се спие, мамето нивно, и си викам ајде да те испочитувам. ❤️ 4. Значи си дупли профил?
Ај доста дудлање госпожа. Биди своја. Да беше машко Реин па да те разберев некако дека сакаш да го имаш во себе. Ова е веќе фаќање врски на форум јавно пред сите. Ама морам да признам, јако добар вдахновен говор
Ја бев скопје лани 6 месеци 50 000 најмалку ако си под кирија. Станот ти е 250 евра сметки струја вода имаш околу 2200-2500 зависи, парно имаш 3000 и месечен билет 1000 ка интернет секако ќе ставиш некој, телефонот значи основен трошок без храна имаш околу 23-4000. Е сеа другото натаму ти е животен стил, храна ако ставиш 100 евра месечно, теретаната беше 2500-3000 ова со теретаниве у скопје стварно незнам шо им е филм ко мислиш и јадење за дома ти праќаат после вежбање Ако имаш твој стан друга е прикаската
Дојде време да одам на родителска. Животов е краток, времето лета. Тука сум за секој момент, благодарна на сè, желна за впивање што повеќе.
Ова воопшто не беше кажано за умилкување, ниту пак беше наменето за Реинбоу, ниту за форумот.. Читај меѓу редови! Зошто воопшто би се умилкувала на јавен анонимен форум, на модератор.... Јесте да живееме во банана држава кај шо фрчат мито, корупција и врски на секој чекор, ама на форум бе... Зарем до толку мозокот ви е програмиран дека секој сака некој да го поткупи...? Ако е така, страшно... Како и да е, не чини толку напнатост петок наутро. Издиши - вдиши, земи кафе и реласкирај се. Остави токсичност. Викенд иди. Уживај!
Ehh na vremeto znaci sum ziveel bagatela zivot, ona plakjashe kirija ( nasha soba imavme, so cimerki- studentki ziveeshe, ehh vremina pamtam ko se zacleniv na forumov i barav soveti ahhahah), a jas frizidero poln always.