Тој кој не сака животни не го сметам за човек. А и тој што вели дека ги сака, но не го боли уво кога милениците таргетираат нечија нога. Сакањето не е доволно. Мора да има и претпазливост и одговорност.
Па и за во такси колку што знам треба во транспортер миленикот, зар дозволуваат така куче или маче да седи на седиште? Не знам зошто ова би пречело некому ако си е уредно направено, плус однапред кажуваат кога викаат такси дека се со миленик.. Не гледам причина да не се возат миленици и во јавен превоз ако е се уредно, на пример кучињата со маски на нив и сл. Кај нас многу од луѓево се задоени со омраза против животниве општо, а тие не се ништо виновни, секогаш е до луѓето.
Оти културата ни е лоша ваљда, затоа неќеме кучиња во јавен превоз. Оти чуваат питбули за галкање, оти не собираат измет. Знаеме закони како идат кај нас па ретко и кој ќе му става маска. А недресиран питбул во гужва во автобус е рецепт за катастрофа. Во транспортер да ама големо куче не можеш во транспортер. Само и само кучиња придружници треба да одат секаде на јавно место засега. Ама тие се друго. Нека се донесат закони за чување кучиња, после другите и во јавен превоз може.
Темиве денеска ви се : Uzela si zilet isekla si vene cime da se brijem ne mislis na mene! ! Не сум расположен за црни хроники, се одјавувам.
Иначе распадот на Холивуд го сигнализира распадот (система) на западната цивилизација и се поврзано со неа...Да и Балканот* Ако ви се дискутира за полајт теми ова...
Дали озбилно...од центарот на западната цивилизација, идат најважните одговори на најбитните прашања што не мачат? Од кога се распаѓа, аман више Иначе супер лајт ти е темава, ај лајк ит External factors-war, уште ова немав чуено. Мислев нешто со вонземјани ќе биде, баш гледам чудни зелени светла ноќе овие пар денови
Мислев допамин мени е за активност без нет, а тоа да ти било поврзано со адхд. За малце тема ќе отворев под тој назив.
Ја отворив сезоната за јадење топла палента свежо послужена додека гледаш како испарува и се лади на последниот ден од септември. Ех есен добредојдена си ми.
Darling не ме разбра, во распад е више. Си има се тоа свои успони и падови, фази и стази подеднакво важни впрочем ко и се друго во природата, овој а и сличен муабет веќе имаме правено. И малце полајт (под) тема успат ајде.