Od apteka zemjodelska ili tamu soznam veterinarna ima treba da izede malku i posle dvs tri dena umira
Не можам нешто да спијам и кај прочитав ова Греота ставарно, глодари се ама пак е греота Уште така да умре пред твои очи, а ти ладнокрвен @Adidas888 нели ти викаше милениче ви е глувчето? Дури и име му имаше смислено Знам дека проблем се, секако се, пак жал ми е. Да можеше да не се убиваат.
Е богами ова е најпаметно решение. А какво лепило, секундарно ли? Па нема ли тоа да се исуши додека дојде мишот? Абе и мене ми е жал, ама дома ми влегува, не сакам да ми донесе и жената и децата со него.
Купи хумана стапица и пуштете го надвор у некоја шума/парк. Ефективи и ефикаси се. Стапиците што работат на лепак се ужасни затоа што жив ќе остане и без да може да мрдне, де факто ќе треба или ти да го убиеш или да го оставиш да изгладни до смрт.
https://www.weidezaun.info/rattenfalle-lebendfalle-walk-in-durchsichtig.html Ако помнам правилно и ти си ни Ауслендер тука, ова ти е за Германија, барај нешто вакво.
Сакам да кажам дека пак си ја изгубив личната карта....по веќе не знам кој пат, оваа ми беше 6 или 7ма... Срам ми е да се јавам во полиција, а треба и во банка... Да е потрагично, само што ја најдов, пред месец дена, ни толку нема...
Мајка ми еднаш купи такво лепило и муви се лепеа. Нема да се исуши, лепилото е на ленти како оние широките селотејпи. Не знам дали има во Германија едни капсули црвени, од тоа се трујат. Исто има едни бели како локумчиња. Или стапици за глувци, ќе ставиш сиренце и ќе се фати.
Сдк... Дека цела ароганција во светот се собрала во вработените на Телеком. (и А1 исти се) Ги мрзи една обична услуга да ти завршат. Крајно дрски, без желба за работа. Морав на интернет да им покажувам дека тоа што го барам го имаа, затоа што кога ги прашав ми рекоа: "дечко не нудиме таква опција". Па кога ги соочив, тогаш решија да пробаат да ми завршат работа, и тоа не можеа да го завршат без да ја бараат шефицата, која исто не можеше да заврши, па сам си средив. Од друга страна, шефицата, наместо да биде позитивен пример, она крајнооо дрска. Иде еден човек во години да плати сметки, и оваа му се раздра: "ај иди прошетај, сега имам работа, врати се после". "Работата" и беше да оди кафе да пие... Ќе се радувам на денот кога дуполов Телеком - А1 ќе престане кај нас. Маџарскиов 4iG што ќе влага не знам каков ќе биде, ама полошо од ова не може. ДНО ДНА.
Еј зашо бе Били, многу се фини во тој во ГТЦ што е, може не си ги погодил вработените, или смената де. За т.моб. зборам, јас сум задоволна ептен.
Почнувам да верувам дека и токсични (општо кажано) луѓе се потребни у животот, сè додека имаш цврста самодоверба и успеваш да препознаваш кога ти доаѓа премногу. Пошо стварно е битно да имаш контакт со секакви карактери со секакви особини и комплекси, да видиш секакви однесувања и постапки, за да - ТЕ МОТИВИРААТ КАКОВ НИКОГАШ ДА НЕ БИДЕШ. Буквално сè почесто се фаќам себе си како си викам "среќа па не сум таква". Секако, постои шанса и некогаш да грешам, да сум слепа сама кон себе и да не препознаам дека сум на моменти и јас самата токсична на одреден начин, јебига, сите имаме маани. Но од дното на душата, работам на постојана свесност и давам сè од себе да си живеам по позитивните принципи и стандарди што си ги иам поставено. Нејсе, дневна инспирација ми се некои дебилни луѓе.
Еднаш ние земавме стапица за едно многу мало глувче, стававме сиренце, салама, сабајле гледаме изедено, а глувчето го нема. Домашно милениче ни беше.