1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.250
    Допаѓања:
    19.612
    Да де, после ќе кукаат немало кадар, оделе младиве по странство во Мекдоналдс.
    Сменете си ги размислувањата барем вие оти утре само бајачки ќе останат да нѐ лечат по болнициве.
    И не знам кае дневница за келнер 2000+, освен во некои елитни ресторани.

На Adidas888, SummerGirl, Feminka22 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    11.915
    Како се следат војниве ладнокрвно ауууу, језа :worried:
    Се прати, се навива, се гледа сеир, лабавко се коментира..

Шо душа ќе имавте, од што ли ќе бевте напраени се чудам.
    Ниту ве допира, ниту вознемирува, напротив со восхит пратите ситуација..

На SummerGirl, Feniksgirl, hermosa и 8 други им се допаѓа ова.
  3. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    11.845
    Да сменам мислење дека треба младите да работат наместо да безделничат по кафичи и да чекаат на мама и тато? Па никогаш нема да видиш дека некој што работи и студира кука вака како му е се скапо, тоа обично го прават оние што дремат по цел ден на кафиња.. Барем преку лето можат да работат колку да си платат рата за на факултет.. Иначе отпосле видов дека дечково спие по штабови, и е политички определен, и ми стана јасно се.

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    18.180

Vo drzhavna kvota 400.000? Kolku godini ucis ?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.250
    Допаѓања:
    19.612
    Се гледа дека две чисти немате кае проблемот.
    И да работи, шокур е со трошоцине за ресурси?

На SummerGirl, Feminka22, NoirSerpentine и 6 други им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    11.845
    Пак ќе кажам, факултетот не е задолжителен и не мора секој да го има, и согласно со тоа, не мораат сите да студираат ако немаат пари и услови.. А тој што сака ќе најде начин, ќе учи, државата ќе му даде стипендија, ќе стане доктор или инженер.. Што по ѓаволите е она 1200 студенти на Финки, мислиш ние сме Америка, па ни требаат 1200 програмери на годишно ниво само од Финки, башка ФЕИТ, башка УГД, башка академии и останати факулгети.. Дали нашата држава има потреба од 5000+ програмери и ИТ лица на годишно ниво да бидат оспособени? И друго, што мислиш колку од тие ќе останат да работат во Македонија после од кога ќе се оспособат за работа? Државата е во загуба со секој еден млад човек на кого му платила да се образува а он се иселил.. Нас ни треба систем со кој ќе имаме бесплатно високо образование, но луѓето ќе бидат приморани да работат во оваа држава најмалку 5 години, во спротивно треба да си ги платат сите трошоци за студирање..
    Се додека не се воведе тој концепт, високото образование мора да се плаќа.

7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.250
    Допаѓања:
    19.612
    И јас земав стипендија за успех, и плаќав ама од пракса добив од трите подолгото. И пак имавме непотребни трошоци.
    И ене по клиникине се жалат немаме кадааар, ама кога одев аа девојче ова е државна институција. Ама еве ви CV, ако има нешто побарајте ме, ама нее девојче џабе, не оставај, нема да те побара никој. Па уште ти се смеат у фаца си дошол ко морон тука работа да бараш. Епа ај гонете се.
    Да он може нема да студира, ние утре ќе се молиме да студираат кога ќе нема кој да нѐ лечи

На Feminka22, sino.o.oka, Cindy.A99 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.597
    Или моеш новчаник да си купиш, пример... :D

На EmporioIvankov и deasmamas им се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    6.578
    Моено куче вратата ќе им ја отвори и ќе им покаже сефот кај е:rofl:

На LiquidLuna, Stark, Milaaaaaaaaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.597
    Коа ќе видам кој се завршил факултет у Македонија, се гордеам со тоа што не можев да си дозволам да запишам втора година, и да го завршам.

На Rozevata, christinnn, Adidas888 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.167
    Вонреден со високи казни, 200 на казни, 150 на семестри и 50 за курташак.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    3.197
    Замисли да ги вратам деновите, месеците, годините назад. Не би го сменила него, затоа што он ме смени мене. Ми подари свесност, самољубов. Ако секој човек има некоја задача во животот на останатите, он беше моја лекција, јас сум негова казна. А душата е најстрашниот затвор.

На potatoface му/ѝ се допаѓа ова.
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    3.356
    Уште малку срцки...:inlove:[​IMG]

На Rozevata, sweet-cherry, Adidas888 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    3.246
    МРАЗАМ НЕПРАВДИ!!

Не можиш бе ти душо ситна, да градиш среќа, кариера, успех и слава врз туѓа несреќа. Кога тогаш ќе те стигнат солзите на тој шо си го прегазил. Не ќе најде ниту мир ниту уживајте во тоа изобилие на стаклени нозе. И не, не те колнам. Туку се молам, за мој утеха а твое спасение....

И Исус беше неправедно осуден, и тој претрпе неправда... Па тогаш која сум јас да не ја почувствувам таа суровост од овој свет?! Никоја.

Тој рече: Прости им Господи, не знаат што прават! Јас велам: суди праведно Господи, во твои раце ја препуштам правдата!

На Rozevata, Stark, Dominodancing и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mazegin

Mazegin Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    857
    Темава е за дискусии, имам прашање и сакам да поразговараме со некој кој бил во слична ситуација. Секои мислења се добредојдени. :)
    Како би реагирале доколку дознаете од Х особа дека ваша братучедка е бремена? Меѓу кое се слушате со братучедката секоја ден, по саат време муабет на телефон. Станува збор за бременост која е веќе во втор триместар.

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    6.578
    Не би се лутела. Јас сум бремена еве средина на 8ми па на никој не се “фалам” дека сум бремена. Нит па се сликам нит објавувам. Мајка ми има спомнато ако ја прашал некој, ама апла да каже она сама не. Јас барем не гледам ништо лошо, би и честитала искрено.

На sino.o.oka, Mazegin и GirlLove им се допаѓа ова.
  17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.359
    Допаѓања:
    11.845
    Ако имала спонтан абортус предходно, и сега се плаши да кажува на луѓе дека е бремена да не и се деси нешто лошо т.е да не ја урочат.. Не е нешто за кое треба да и се лутиш, она си знае што и како.. Нашиот народ за ова вика, на нероден Петко, капа не му се шие..

18. Mazegin

Mazegin Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    857
    Ама тие кријат. Личноста што кажа за бебето рече не честитувајте додека не ви кажат. Не можеш да им честиташ. Почитувам каква и да му е одлуката, само не можеш да бидеш паметен у ситуацијата.
    Ништо, ќе чекаме да соопштат тогаш.

Погоре членката прокоментирала за спонтан. Во ред е и тоа, ама мислам дека во денешно време не треба спонтан абортус да биде сеуште табу тема и нешто срамно за да се збори. Има многу жени кои минуваат низ истата голгота.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    6.578
    Да ама тој што поминал низ таа голгота знае најубаво како му е, и не секој исто поминува. Затоа може и кријат, сакаат малку повеќе да помине од бременоста па да соопштат ете и на поблиски како тебе. Затоа и мислам дека треба да имаш разбирање.

На Mazegin му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mazegin

Mazegin Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    857
    Ти благодарам на мислењето. Поинаку е кога ќе чуеш мислење од некој кој се наоѓа на другата страна од приказната.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.