1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.847
    Допаѓања:
    35.546
    Јас ретко се шминкам. Пудра едвај трпам. А и немам потреба да ја користам. Сенка за очи не ми пречи. Ама сакам светли бои. Едвај чекав да ми заврши свадбата и да ја извадам шминката.

А крема ставам секој ден. И серуми.

На Feminka22, st-el и Mrs. right им се допаѓа ова.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.592

Најчесто девојките што мачкаат паштета и бетон, не знаат да се нашминкаат, или пак имаат комплекси со кожата, и сметаат дека така изгледаат поубаво, иако во живо текстурата на кожата изгледа уште полошо.

А за тие као тебе, не пикмиши до толку у случајов, него ли not like the other girls , знаете дека никој не ве тера да се шминкате, така?

Па апропо, не заслужувате ни пофалница, благодарница и државна пензија оти ставате совршен слој на пудра, кој одма го вадите оти бљак, и сте си најубави само со кремче и лабелце за разлика од фасадерките...
    Мех.

На theowndemon, Curious cat, Mumoftwo30 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Anonimnna5

Anonimnna5 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2019
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    225
    Еден период не бев во државава... Вчера сосем случајно среќавам една познаничка, се омажи богато, маж и има фирма, вози џип, купија стан без кредит.... Ја сретнав во мол и викам, ти работиш овде? Ми вика да да... Искрено се зачудив, 10 години не работеше беше и пријавена преку маж и и се, самата ми рече, ќе полудев дома од досада морав да најдам било што и оваа работа ми се погоди, нема ништо поубаво од своја пара и ништо подосадно од тоа да си само дома...
    Сакам да кажам... Браво, не верував дека постои личност која би работела и покрај тоа што немора да работи :)

На Adidas888, marija305, GirlLove и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.122
    Допаѓања:
    11.878
    Хахахахахах :rofl:

Е кај ги навредив непикмиашките лепотици? :makeup:
    Убави си се, и со шминка, и без верувам.

Не негирам оти шминката истакнува тоа што треба, прикрива тоа што не треба, доколку знаеш како. Ќе си продолжат они да се шминкаат уште поише. (fingers) Кој им вика да не. Јас само со најосновното колку без ич, кога треба.

Еве кажувам, ми смета мене лично, не дека бљак е туку ми тежи, неудобно е, како да ти кажам. Плус и не ме ни бива искрено за шминкање, плус неам интерес ете, ниту мерак, па и трпение, а и ме заморува згора на тоа.
    На повеќето девојки и терапевтски им делува, ги опушта тоа средување, тинтрање, ама не сме сите исти.

А пикми нас обично не сметаат, уште па за машко внимание било хахахах, поразлични да сме биле целта ни било :drunk: Кој ги врти мажите, ја си праам што сакам и како ми е убаво мене. Не се ни фејкам. :^) Нервира вака коа се мисли, али тоа е што е.

И си стојам и на тоа дека нежна, суптилна шминка > фасадерската "профи" шминка.
    Мое мислење.

На Billy Idol, st-el, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.791
    Допаѓања:
    48.298
    Ја пудра кога ќе ставам се осеќам ко паштета да сум залепила.. само коректор дефинитивно.
    Да дише кожата.

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.847
    Допаѓања:
    35.546
    Паштета :rofl::rofl::rofl:

Може зависи и од пудрата. Јас еднаш ставив Lux пудра. Од Авон е. Имав примерок од неа. Како цемент да ставив. Се чешав. :x

Не сум јас за шминка. :x

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.058
    Не ти одговара пудрата. Јас ја имам истата и мене ми е супер

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    1.217
    Да се намочам во денот.
    Паднав се истурив како круша на автобуска. Цела се изљуштив,нејсе тројца едвај ме издигаа ко некој багер.. нејсе,во бременост мора да се здробиш,тоа е факт. :drunk::drunk::drunk::drunk::drunk:

На franca и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.353
    Допаѓања:
    11.798
    Кај дечко, најважно ми е да живее сам..

10. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.013
    Допаѓања:
    20.361
    Немој нинче со такви убитачни коментари, ќе ги заболе срце на ергениве тука па ќе ти се качат на глава, оти се знае дека мажот и мајка му во еден пакет одат :rofl:

На christinnn, Mumoftwo30, DS10 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.445
    Допаѓања:
    5.398
    Добро бе зошто крадете фа*инг колички за бебиња?
    .

На MeowMeow и FridaodaMk им се допаѓа ова.
  12. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.162
    Не бе сосем валидно е да не сакаш сам да живееш? Не знам? Јас живеам со моите, и планирам да живеам дур не најдам девојка/жена или многу солидни цимери/цимерки (ова е турбо тешко, затоа што имам високи стандарди за тоа што е чисто). Живеење сам ми беше чиста депресија, сам стануваш, сам јадеш, сам чистиш, сам праиш се, и океј е, првите три недели, ама скурчува тоа секој ден да си сам од сабајле до вечер.
    Јас еве имам проблем компулсивно чистам кога сум под стрес, и јас сам да живеам мислам дека ќе ми отпаднат рацете од чистење, вака има некој да те држи во нормала. Инаку ми се има случено купатилото од 5м2 да го чистам 4 ипол часа затоа што се нервирав и не ми беше доволно “чисто“...
    Леле звучам на дечкото на Fleabag....

На FridaodaMk, Mumoftwo30, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.162
    Кога сме кај СДК
    Сакам да кажам дека ретко кај кого дома пијам вода од чаша, и дека многу замерувам за тоа дали чешмите им се исчистени од бигор (многу ме нервира чешма полузатната од бигор)...

Исто така, не поднесувам луѓе кои имаат само течен сапун дома, мразам течен сапун и купки, сакам само цврст сапун и цврсти сапуни општо, единствен исклучок ми се оние кленсерите за лице што се пењават.

Прашина не ми смета, ниту несредено, единствено валканици ме вадат од кожа, и луѓе кои газат со чевли дома... Јас имам двојна поделба на ходникот и тепих само за кондурите од надвор.

14. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    2.810
    Сакам да кажам дека пробав максимално да укажам дека инвестирање во пиг бачеринг скемови води до губење на средства. Пробав и овде ама очигледно народецов не сака да послуша и да донесе одлука да не инвестира во скемови.
    Мрежата на конти го кошташе македончето околу 4 милиони евра. Некој има ли да ме убеди сеа за сигурна платформа? Наздравје бричење
    @Stark како е другар ти?

Последна измена: 4 октомври 2024
    На Billy Idol, Keiner, Ugly Duckling и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.465
    Допаѓања:
    18.151
    А шо ако то сапунчето шо му е во WC ти го користиш за раце миење, а тој/таа можи газо си го одмиваат на капење? Не те фаќа од то страв?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    465
    Допаѓања:
    1.217
    Епа сигурно ако си го одмиваат нема да им е ставен до течниот сапун за гости..туку на друго место,во туш кабината или над када. Иу ама си "гаден".

17. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.842
    Допаѓања:
    19.583
    Пред некој ден другар ме убедуваше за Контито, му кажав дека звучи ко во некоја секта да влегол. Денес не сакам да му ѕвонам, да не ставам сол на рана ама за некој ден ... :D:D

На Cindy.A99, EmporioIvankov и Realist1 им се допаѓа ова.
  18. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    2.810
    Има уште две сега етерал и дгпт исти ко ова. Немој случајно да се излажете

19. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.842
    Допаѓања:
    19.583
    Пази сеа, и таму имам другар. Му го праќам ова - FB_IMG_1728059721618.jpg
    И ми вика "Па јас затоа не влегов таму".. како да му објаснам дека се е исто срање, различно пакување?
    17395 пати пробав, не слуша.
    Епа сеа.. тоа е.

Тоа дгпт или како и да е, појма неам. Не се разбирам, и ич не верувам во ова. Кој така ти дава пари на денешнинава...

На Cindy.A99 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.171
    Допаѓања:
    2.810
    Е никако на човек можеш да му кажеш неможеш да му туриш со инка одлуката си е негова

На Anyshka, Deus ex mahina и LiquidLuna им се допаѓа ова.