Недела, 9 часот наутро, надвор мирно и тивко, милина. Излегов цвеќињата на балкон да ги навадам и се изненадив колку е тивко, ниту возило да помине. Ми дојде убаво и си го зедов чајот на балкон да го пијам. Од некаде доаѓа мирис на печени пиперки, ајвар. Полнење батерија и апсорбирање позитивна енергија. Да ги искористиме убавите моменти и денови додека се тука.
Најслатка болка ми е оваа во нозе после надминат личен рекорд за цели 3 минути на трка од 5 километри.
Недела ден како инспирација некои постојано да се жалат и кукаат за сешто и на нас другите кои максимално уживаме во последните топли дни од рана есен ни е ден како инспирација за нови походи. За уживања во спортски активности кои полека ама сигурно не калат и вајаат во сосема нови и подобри личности многу поинакви од што сме биле и многу подалечни од првава категорија луѓе. Сонце печи подолго и потсетувај не колку е убаво кога ти е топличко и наоколу и околу
Само јас немам излеа роднина или познаник што ставил пари на тоа Конти и останал без денар.. Не знам дали да ги жалам луѓево, или да кажам ако им е..
Znachi ima lujge so se izlazhale ama ima i lujge cudo pa tolku sitenje i pravenje pametni, barem.umo da go koristevte za korisni raboti opshto. Ne za nina, opshto niz internetov, mozocnive kelii mi se susha ko ce gi chitam.
Можеш да земеш пари од кликање на филмови..пр јас земав доста добра сума.ама треба да знаеш да играш паметно,без лакомење
Malku zakasneto, ama da mi dojdite na mekici, si gi donese machinjata deneska, inache 3ta generacija machinja vo dvorot se.
Да земеш да си ја стерлизираш мачката, наместо да придонесуваш за зголемување на бројот на улични животни на улица, тоа е одговорност и кон себе и кон животното за кое се грижиш.. Другар што чува мачка, трошоците да неа за песок, храна, ветеринар, му се околу 4000 денари месечно, како мислиш ти да се грижиш за 4 мачки во исто време?
Не знам зашто баш ти мислиш дека знаеш колку финансии има он и колку може да се грижи за мачките. Не е секој стиснат и ги цепидлачи парите. Преслатки се.
Вие изгледа во живото немате некои попаметни работи и ви истекнуваат вакви работи. Како прво имам голем двор, многу поголем од шо можи да замислите. Мајка му редовно вакцинирана, најадена напијана, малите прочистени од глисти и болви. Мојот двор секогаш бил и ќе биди полн со маче и/или куче. А тие таквите шо се засекиравте многу че ви дадам број ако сакате за храна да ми пратите, пошто глем многу ме жали нина и ова другава не знам која е.
Само ги множите животните и после давај ги каде стигнеш или фрли ги на улица да страдаат.. Не тролам, мртва сериозна сум.