Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    22.187
    Не разбираш многу работи и безобразна си, зборуваш за некој друг. Е то да знајш. :D

На Anyshka и eliesaab им се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.629
    Што не разбирам?

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.263
    Е како можеш да кажеш така за членот? Со него да не живееш па знаеш што им прави? Мислам дека тие мачиња живеат поубаво од нас. И зошто да ги дава кај ќе стигне? И ние имавме порано зајчиња, па колку издадовме само за фамилии во кои имаше мали дечиња,абе на радоста и немаше крај. Или пу пу не важи оти овие се мачиња,а за другите животни е друга тема? Нина премногу деградираш се околу тебе. Не знам како уопште живееш така и со кој (facepalm)

На NoirSerpentine, sino.o.oka, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    22.187
    Општо животов, призмата како гледаш на сите нешта. Ако воопшто си реален лик, и не ме масирај во гужви сум.

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ако е веќе дозволени бездомници да се возат у бус. Земете средете ги, или мијте секој ден. Ич гајле не ми е. Не мислам да добијам красти некои. Сори нот сори.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.629
    Јас сметам дека домашните миленици не треба да се множат неконтролирано од причина што и они имаат потреби кој бараат финансии.. Сега ме напаѓате, а онаму во темата за кучиња најгласни сте дека врие од џукели по улици, дека ве апале, тие џукели се производ на неконтролирано множење на домашни миленици, кој што поради неможност да ги чува газдата, станале улични, и после втора или трета генерација, веќе улични кучиња произведуваат нови единки на улични кучиња.. Ајде ако не сите да земеме вака да си ги множиме милениците дома и да не му ја мислиме за нив отпосле.. Тоа што мачката не напаѓа, не значи дека треба да ги има во изобилие на улица..

На staycalm, Ugly Duckling и Gosh им се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    До кога ќе се трпат троловиве на форумов?

На Rozevata, Feminka22, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.800
    Овие што мрчат на твитер за маратонот денес што било блокирано Скопје или дека овие што истрчале 5ка не постигнале ништо во животот...дечки жал ми е за вас. Затоа што очигледно надвор од работата и ебавањето со партнерот дома, вие сте едно ништо. Знаете ли да уживате во живот? Онака еднаш да пуштиш мисли од она што мораш да го мислиш и да одлеташ негде? Во природа, со книга, со филм, со спортување, со некое било какво хоби? Знаете... на митинзи ваљда кога претпоставувам е океј Скопје да е блокирано. :yawn:

Сите денес таму не мораа да трчаат. И во тоа е убавината. Не мораш, ама наоѓаш нешто што те исполнува надвор од она што мораш да го правиш. И се одмеривме спортски и достоинствено кој до каде стигнал. А некои до таму стигнале после месеци, други после години.

Мислам дека толку сме опседнати со политика и корупција и све, што било каков јавен настан и собир што не води кон подобрување кон состојбата во државата го гледаме како губење време и просеравање.
    Знам дека се распаѓаме во сите сфери ама плачење дома нема ништо да смени. Исто како што не менува ни глас за вемеро што ги донесовте во фотељи.:)

Последна измена: 6 октомври 2024
    На Rozevata, TammiB5, LiquidLuna и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.773
    Тоа кажи му го на некој што не сака животни и што ги разнесува по улици, не на некој што сака да си чува дома, па и 10 да се.

На LiquidLuna, NoirSerpentine, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.955
    Не бев последни две недели во позиција да забележвам работи, зошто е тролање дека треба да кастрираме и стерилизираме животни и за нивно добро (ако не се надвор осеќаат нагон и се мачат in heat, женки кои не се плодат ама не се стерилизирани се во ризик за рак на матка итн), ама и за да не се преполнуваме со животни до степен да треба да ги пуштаме на улица?

Роднина кога зеде мачка ја советував да стерилизира оти многу лесно ќе излези од контрола. Не стерилизира. Сега има 15+ мачки. Не зборам за финансии оти можи некој има можност и сака толку мачки да одржува. Нивно право. Ама проблем е кога поќето ќе почнат да завршват на улица пошто едно е да стерилизираш една, едно е две, друго е 10+. Нешто исто како за кучињата шо се инсистира на стерилизација и кастрација треба да се инсистира и кај мачките. Иако знам дека има сопствници шо не ни стигаат до ветеринар за чип и вакцина па да стигнат до вакво инсистирање, а према мене, и чип и вакцина е нешто шо треба да е основна култура ако сакаш да чуваш миленик.

Во секој случај не сфаќам ни зошто би се коментирало под слика со мачиња за стерилизација кога е очигледно среќна вест. Read the room.

@Stark преслатки се малите. Скроз ми се слаба точка и сакам да ги гмечам, нека се здрави и живи и долгоооооо да живеат. Спремај мекици и части, шо е ова несериозност ни една слика со мекици не видов. :D Јас имам мачор, ем му ги секов, ретко ко ќе соберам од улица некое мало можам да му се радвам вака па објавувај слики да живеам преку сликите. :D

На Mumoftwo30 и Stark им се допаѓа ова.
  11. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.263
    А тие што ги размножуваат за да извадат пари од нив ги оправдуваш?

На nextredstyle и bicycle им се допаѓа ова.
  12. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.629
    Ако имаат регистрирана одгледувачница, и пред да ти го продадат животното му имаат вградено чип, и башка се грижеле за животното убаво, зашто да не.. Убаво е кога примерок од една раса, се продолжува со тоа што ќе се парат животни од истата таа раса и ќе се зачуваат сите карактеристики и карактер на таа раса.. Ама секогаш сум за тоа дека треба да се вдоми, а не да се купи, барем додека врие на улица од улични животни, доколку нема да на улица улични животни, тогаш подобро е од регистрирана одгледувачница да се купи..

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.061
    Допаѓања:
    131.090
    Кој ви даде право да го напаѓате @Stark ?
    Не го знаете ниту него, ниту парите во неговиот џеб.
    Ако има, ќе си ги чува. Ако нема доволно, ќе ги подари мачињата на луѓе.
    Членот никаде не спомна фрлање на улица, па да му се сипувате.
    Не му се први миленици. Сигурно знае дека некогаш ќе треба да ја однесе мачката на стерилизирање.
    @Stark Честитки. Убави се.

На LiquidLuna, Feminka22, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ти колку си вдомила?

На christinnn, Feminka22, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  15. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.764
    Многу е бедно да кажеш за член што обожава мачки дека би ги дал каде било и би ги фрлил на улица.
    @Stark многу се убави и мили! Да ти се множат!

На Feminka22, hermosa, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.301
    Допаѓања:
    8.609
    Сакам да кажам
    FB_IMG_1728237061787.jpg

На Rozevata, TammiB5, LiquidLuna и 12 други им се допаѓа ова.
  17. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    43.669
    Поздрав, полтрони.
    Ако пишал член што го мрзите, не значи дека е не у право.

Али сеедно, слободно продолжете да цмиздрите у темине за улични животни дека имало болни и гладни животни на улица, и дека ги труеле и газеле.

Каков народ, таква држава.

На Gentlewoman!, Ugly Duckling и нина122 им се допаѓа ова.
  18. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.263
    Зошто бришете реплики?

19. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    Што луѓе има низ светов еј… бездушни на кило. Језиви сте. И затоа и сте сами.

На Feminka22, quattro и eliesaab им се допаѓа ова.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.677
    Ама признај дека јако му беше тоа со Вискас храната :rofl:
    Иначе, нека му се живи и здрави мачињата на Старк. Домашни, улични, сеедно. Чим ги гледа супер.

Боли мене курац дали треба да ги стерилизираат или не. Во државата има побитни работи шо треба да се исправат а не кучките и мачките.

На LiquidLuna, Anyshka и ForeverME им се допаѓа ова.