Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.677
    Па затоа потенцирав НЕ СИТЕ во мојот пост.
    Има и од овие шо ги збориш, ама поголемиот дел се бог да чува.
    Во мојот град се се знае кога има и шо има, пошо имаме страна за тоа. Беа двајца без тројца да ги стерилизираат животните и толку.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.797
    Spill the tea dear darling, вака досадно иначе, се тоа па тоа. |(
    Ко о чему ку*ве о поштовању. Моралне де.

Пардонирајте на соодветен вокабулар, или како гоТ. *

Ок, си го пишав постот во СДК без Ц, молим лепо и поштено, ај сеа Добра Ноќ! :D:coffee:

Последна измена: 6 октомври 2024
    На Feminka22 и Gosh им се допаѓа ова.
  3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Вртиме сега така низ програмите, и на Сител некое музичко шоу, Ѕвезде гранде или што и да е, не ги пратам... Пее една девојка песна од Смак, Даире.
    Застанав да ја ислушаме. Преубаво ја отпеа, браво, секоја чест. :clap:

Секако, како што очекував, не слушнала за Смак. Сакав да ја зезам, ама се сетив како ми беше мене кога ме зезаа баш за тој бенд. И тоа еден токмак, 30 годишен, а јас уште детиште 18/19 години, во шише ме пикна оти не ги знаев. Како сум можел да се нарекувам рокер, а да не ги знам легендарните Смак. :!:

А тогаш тоа беше бруки и срам така да те фатат да не знаеш некој релативно популарен бенд, бар во рок заедницата. Секако, типот ми даде насоки што да слушам и од тогаш се заљубив во Смак.
    Него му беа омилен бенд и секогаш водеше дискусии како Точак е подобар од нашиот Влатко Стефановски. За мене секогаш беше Патакот подобар. И така. :D

Се имам избрукано уште два пати на тема музика, и никогаш нема да ги заборавам.

Првиот пат беше токму за Леб и Сол, а бев баш она тинејџер 15/6 години. Се возев со таткото на тогашната девојка, и на радио почна "Мамурни Људи". Јас, секако бев слушнал за Леб и Сол, ама им ги знаев само најпознатите песни како "Чувам ноч од будни", "Бистра вода" и "Учи ме мајко карај ме".
    Тогаш ми рече дека срамота било да не ја знам "Мамурни људи" и ми го даде албумот "Као Какао" да го ислушам, и тоа на касета. :wasntme:

Е најлошото брукање ми беше кога отидов во една книжара каде што работеше еден металец, онака со долга коса и брада, како да излегол од Nightwish.
    Во позадина одеше Rooster, а ја не ги знаев Alice in Chains. Го прашав кој се, ме погледна под око и ми рече:
    "Како може да не ги знаеш Alice in Chains? Страшно"

Се сврте, ми даде што треба и промрмори: "Факинг позери, Кобејн генерација."
    Прво доаѓање од школо дома, пуштив компјутер, уклучив Limewire и ја пуштив цела дискографија од Alice in Chains (цела ноќ се спушташе). И од тогаш ми станаа меѓу омилените. Со месеци бев заразен и само нив ги слушав.

Тогаш ептен имаше замарање за музика, кој што слуша, па се делиш на групи, на рокери, на рапери, на скејтери... Па, да влезеш во друштвото на рокерите, треба да се покажеш, те испрашуваат што знаеш, што не знаеш, што слушаш. Ако кажеш дека ти е омилена песна "Nothing else matters" одма позер си. Ако ја знаеш само Wish you were here, a не го слушаш најдобриот албум Meddle, ништо не знаеш. :D

Некои одеа до таму дека ако слушаш Metallica си позер. Вистинските металци слушаат само black и death metal. И ако не ги слушаш. Behemoth и Gorgoroth, не те сметаат за човек. Фала им што не ме сметаа. :)

Не знам денес дали воопшто има такви поделби меѓу децата, ривалство во музиката. Дали фановите на Тејлор Cвифт не те сметаат за доволен фан ако и ги знаеш само популарните песни. :?:
    Или ако си фан на Селена Гомез си позер, а ако слушаш пример Оливиа Родриго си прав фан. :D

Сигурно нема, и на некој начин подобро што нема, затоа што беше крајно глупо да се расправаш за такви работи, и да билдаш репутација врз тоа што слушаш.
    Од друга страна пак, интересно беше што имаше многу да научиш од постарите, и иако ќе ти ролаат очи, и ќе те поднаучеа нешто, а тоа нештото беше квалитетна музика.

Денес да ми дојде некој тинејџер и да ми рече дека слуша рок и сака да навлезе во таа музика, има со часови да му "предавам" и да го "затрупам" со бендови, албуми и песни. Ќе има повеќе материјал од просечен студент на медицина. :D

А, па ако ми дојдат 2-3, School of Rock ќе отворам. :rock:

Одам сега да ја пуштам дискографијата од Смак. Имам "студент" за учење. :lol::wasntme:

На Estranged, Tinaaa, LiquidLuna и 4 други им се допаѓа ова.
  4. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.629
    Овие уште оперираат бе?
    Наместо финансова полиција да ги затвори и мвр да реагира, они уште објави имаат за пари за им се уплаќаат.
    20241006_223113.jpg

5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.629
    Како увиде дека знам се за сите може да ми кажеш? Јас стојам позади секое мое мислење и коментар, се што сум кажала, стојам позади тоа.

6. Deus ex mahina

Deus ex mahina Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    319
    Ако не слушаш Napalm Death, ондак ништо :)

На Billy Idol и Stark им се допаѓа ова.
  7. Keiner

Keiner Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    493
    Аха пази да не ги затворат, ене ги МВР уво ги боли. 90% од цајканите од Кавадарци и Неготино "заработуваа" на Конти. Сега се кријат и ги страм да се кажат дека се во минус, а прегласни беа со убедувањата до пред неполн месец како треба сите да одат на Конти и како јаки пари се праваат...

8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Napalm Death, Cannibal Corpse и Burzum. Тоа е тоа свето тројство.

Gojira, Arch Enemy и Amon Amarth не ти ги рачунаат оти се премногу мелодик. :)

На Deus ex mahina и theowndemon им се допаѓа ова.
  9. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.225
    Допаѓања:
    5.095
    Гледа некој некој наш стример? Во последно почнав да ги гледам Stefan Plays и Angelka и ми тепаат време стварно. Баш би ми било мило некој ако се најде за да си отвориме тема.

10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    22.190

Brutal truth? :?:

На Billy Idol му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Од вториот ешалон се овие. Anthrax се од првиот, ама нив у thrash повише би ги сместил. :)

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    22.190
    На ваков тип музика или така се осетив првио пат другар ми кога ме натера да одам во Bravo во Скопје ама многу налбати имаше...

Јас повеќе сум за Panthera нешто то ми е најхардкор. :D

13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Исто. Никогаш не се пронајдов во тие. Пантера, Сепултура и слични.. тука повлекувам црта. :D

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    190.312
    Колку години си имал ко те носеле во Браво, или колку години постоело Браво? Може па и уште постои?:?: Тоа у буњаковец, така?

15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.570
    Допаѓања:
    14.561
    Емисијава од тие на Гранд продукција е, ама за тие постарите "Никад није касно". Баш пред малку видов коа ги вртеа за да гласале кој да иде даље. Не е девојка, таму се постари обично, околу и над 40. :lol:
    Испеа ок, убаво , ама ништо спектакуларно. :?:

Некад ќе фатам пуштен тв, пратат домашниве. За разлика од ЅГ, има и некои поасални песни што ги пејат луѓево, а не све шабанарија да е како што знаат.

Овие ни јас не сум ги знаела, а песнава, да.

Секоја чест како милиони песни, албуми знаете бе. Не се замарам толку, ако ми е убаво слушам, лабаво онака, можам и да се опседнам, ама вака до толку да навлегувам, не.
    Ова како го слушаат, од секогаш се чудам и кај е убавината што ја наоѓаат? :?: Вајда не се разбирам, ама мене хистерично урлање ми звучи и тоа е сѐ. Не ги хејтам, туку не ги разбирам.

И нас кои обожаваме еве транс можеби исто вака ни се чудат. Јасно ми е дека оваа е неквалитетна музика, не знам зошто уживам толку, ми годи, што поенергична и со побрзи битови, тоа подобро.
    И другиве (не сите) жанрови ги слушам, ги поштувам, а сепак на техното морам да се вратам. :drunk:

Некои од подобрите и квалитетни песни само ради успореноста можат да ми здосадат, криво ми е што е така.
    До темпераментот ли е, не знам, а не сум па некоја енергична толку.
    Или неам вкус ќе испадне. :|

16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.955
    Ме смирват и дестимулират. :D Мозокот веќе ми работи и вриска премногу, па кога удирам со ист интензитет - станва тишина. :D

А ова шо коментираше @Billy Idol ме фати смеа оти имам пример во животов еден (стар) металец шо баш така како шо опиша типично ја дели музиката и дур читав тој ми беше "пред очи". :rofl: И јас оти сум како дупната вреќа и слушам се, ми префрла дека само мал дел било "вистински метал". А-у тантрумот ко ќе ја извам Мајли Сајрус или пак Сабрина Карпентер во заедничката плејлиста. :devil: :devil: :devil: На Метал Дисчарџ ќе ми забранат влез ако продолжам. :rofl:

17. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.570
    Допаѓања:
    14.561
    Браво секоја чест, би скренала на твое место да сум. :rofl:

Е и ова, сѐ како слушате, баш сѐ?

18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.955
    Па да, секое уво е различно, техно/електро пример неќам јас, а сакаш ти и то е нормално да има разлики од чоек до чоек. Инаку далеку од то да се земи буквално кога велиме дека слушаме се, ама работите шо ги сакам и знам да ги слушам често се многу различни. Работи шо пример не слушам би биле помалку. Се сеќавам еднаш седнува гореспоменатиот другар да види шо слушам и во моментот слушав...nordic folk metal. На норвешки. Само ме тапна по гла и си замина. :D
    Друг пат се дивев и пеев sea shanties. :D А и дефинитивно расположението можи да ми скокни од Lamb of God на Chappelle Roan.

Едноставно ако завајбам со нешто, не ми е важно во шо жанр спаѓа.

Додуша електро свинг и џез ми се најдлабоко во срце, мислам дека само таму сакам такви ефекти инкорпорирани во музиката.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    22.190
    Toa beshe negde pred 7 8 godini.
    Ne znam kako se vika, ama bo blizina imase fakultet.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    57.651
    Леле никој не ги знам од овие и срам ме фати, ама како што гледам на гугл сите се накај death metal, шо е ту мач за мене изгледа (ама слободно препорачај ми нешто). :lol: Јас сум повеќе рокер, љубовта за таа музика ми почна од ГТА Сан Андреас, песните на KDST и Radio X кои и ден денес ги слушам. И еден другар на времето ме едуцираше така што од него на пример дознав за Nightwish, а од колегата на работа за Slipknot и Sabaton. Сакам метал каде што можам “да почувствувам емоции“ од песната, да не е ете само „дерење“. :D
    Флексибилна сум меѓу поп, рок и метал, вкусот на музика ми се протега од Тејлор Свифт, Сабрина Карпентер до овие што ги споменав и руските Кино, така да. :D