Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.362
    Допаѓања:
    190.312
    Фасцинанатно.
    Мислам, откако го затворија Зизитоп пред сто години, не мислев дека некои други кафани може да го надживеат. Освен можда ВанГог. Ама општо, од ко почнаа да затвораат кафани во 12 или 1 со закон, колку и да беше, ноќниот живот на Скопје го прогласивме за умрено.
    Секоја генерација со своите приказни.

Пс. Ко ќе кажам кафана, не мислам таква со певаљки и јадење, просто така си ги викам местата за излегување.

На Realist1 и Stark им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    22.190

Lele , za mene Sk ko pojdov togas mi beshe prejako. A vo Prilep sekos mi e onaka meh, porano aj imavme kaj da pojme, sea se vo obid da izgledaat kako rok jaz bar i nish..

Se prefrliv ma odenje na koncertt, koga imam lufta od vreme i finansiski porajat. Primer neopislivo cuvstvo mi beshe ko bev ma Opeth, iako ne gi slusham chesto..

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    939
    Имав забавна вечер со пријателите и маж ми, баш се опуштив

На Dona11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.092
    Фалаа ти. (fingers)

Сега ја најдов емисијата. Врска немав како се вика емисијата. Еве го настапот, сега го изгледав цел од почеток.

Иии баш добро ја отпеа. Тешка песна е, доста захтевна. А, и гледам зошто сум мислел дека е помлада. Добро се држи за годините. :wasntme:

Иначе за мене беше поголема брука што не ги знаев, пошто тогаш работев поврзано со музика, па као како е можно да не ги знам. Ете, можно е. :D
    Слушни ја: Shumadiski Blues, Ljudi nije fer, Satelit и мојата омилена Blues u parku . Посебни емоции буди песната. :inlove:

И јас не ги слушам. Никогаш не ми се свиѓале. Ниту по thrash-от сум бил. Heavy metal, symphonic нешто, Alternative, Glam и Nu Metal. Другото се рок + некоја punk - rock фаза имав. :D

Од предлог, Gojira се добри. Opeth ги спомна @Stark , се исто топ.

Од power и symphonic metal можам повеќе да ти препорачам оти знам ги сакаш Nightwish.

Sabaton, Blind Guardian, DragonForce не се толку слични. Ама Avantasia, Sonata Artica, Iced Earth, Symphony X. Elysion (овие се Грци), Kamelot, Sirenia, Cradle of Filth, Within Temptation ми се меѓу омилените.

Apocalyptica исто така, сега доаѓаат во Скопје, во Ноември и се мислам да се почастам со билети, да им одам повторно. :inlove:

На Mrs. right, Stark и Amellie13 им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.439
    Допаѓања:
    22.190
    @Billy Idol

Prvata shutka sho sum ja nalravil beshe ma Apocalyptica, i spienje kaj dugar so ne ji dade prekrivac i se pokriv so krpite kaj lebo so mu bea. :rofl:

A najubav koncert barem togas mi beshe Whitesnake vo Sk.

На ArabellaStarfall, Realist1 и Billy Idol им се допаѓа ова.
  6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.156
    Лееее Зизитип! Скроз забораив на тоа место.
    Ама за мене Кастро беше врвот. Ем метал свирки и рап настани, ем стандардните вечери со Пеце и други. Нуклеарката нивна за стотче. :wasntme:
    За мене откога Кастро се затвори, се смени Скопје.
    Иначе уште постои Браво, ама не е тоа тоа ко на времето, само постои.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  7. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.807
    Допаѓања:
    25.968
    Каснам во „дебатата“ за мачките, ама како некој што чува мачки повеќе од 10 години, а сега со стерилизирана мачка, морам да се изјаснам.

Ако зборуваме реално, домашни миленичиња кои редовно се пуштени надвор сами, пожелно е да бидат кастрирани/стерилизирани. Секоја година се создаваат илјадници бездомни животни (особено од машки миленици кои секоја сезона се парат со бездомни), кои да не речам се мачат, умираат по улица изгазени од коли, чекаат некој да ги вдоми и нормално создаваат уште повеќе мали мачиња. Само затоа што не ни се пред нос, не значи дека не ги има.

Да не се убедуваме дека секој си ги чува мачињата и не ги подарува или шта год, оти тоа е лага, не сум видел до сега човек (а нема ни да видам) што чува генерации и генерации на мачиња.

Запрашајте се зошто за вдомување најчесто се бараат машки миленичиња.

Е сега, колку е финансиски достапна стерилизизацијата е веќе друг муабет.

Последна измена: 7 октомври 2024
    На Ugly Duckling, Adidas888 и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.677
    Точно така. Бараат машки миленици за да не се замараат со кастрирање и со потомство, а кога ќе им дојде редот за парење ги пуштат надвор да се "излуфтираат". Затоа и машкото е поскапо од женското.
    Ама џабе прајме тука муабет за тоа, една Турција кога неможе крајот да им го најде на бездомните животни, шо останува за кај нас....

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.629
    Човече, денес дознав дека луѓе кои што ги сметам за многу интелигентни и луѓе кој многу знаат заглавиле на ова Конти, и тоа асално заглавиле со по неколку илјади евра..

10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.800
    Кога сме кај миленици, не се само тие што ги фрлаат на улица.
    Овие што вдомуваат мачки зимаат било какви. Бело, црно, големо, мало, од улица, од рандм место Ама за кучиња морало мопс, морало питбул, хаски, кане корзо и со тоа апла придонесуваат до нелегално парење. Ама сакале они кучиња и сите раси биле исти. Немој да ме јебеш. Па за тоа мопс кутрињата бе, не ви е жал да ги гледате како од едно потрчнување се задишуваат? Па и за шокур ќе ви се питбули и кане корзо за милениче? Сакале кучиња, мрсат муда по интернет, немало врска расата, ама ќе се потепаат за одредена раса.
    Кучиња за професионална намена (полициски, придружни) мора да се од регистрирана одгледувачница, да се знае линијата, сите детали.
    Па и одредени опасни раси треба да ги поседуваш само ако си профи тренер или за службена намена, другите можете и со пудлица да поминете... ако нема веза расата де нели.
    Комшија имам, муж ипол е, шета мало пудле колку ракава. Можете и вие другите.
    Ако ги сакате, ене ви на улица, земете вдомете. А не да јадете бурек како биле греота ама индиректно и сами да поддржувате нелегални бизниси со кучиња.

На MarigoldA, nextredstyle, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.677
    Земаат раси за подоцна да ги парат и да профитираат од нив. Лично знам многу такви луѓе, ете ќе издвојам едни, златни лабрадори чуваа дома, две женски и ги пареа за да вадат пари. Едното им избегало во сезона на парење и се вратила трудна. Родила и кученцата нормално на улица завршија оти никој не ги сакал.

На theowndemon и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.800
    Дури и да ги стерилизираат. Зашто како прво мора да зимаат раси кои се со лошо здравје или опасни без дресура, ама јадат трици сите раси биле исти? И тоа од нелегални одгледувачници.
    Значи не е само земи го, рани го и сакај го највише на свет. Треба да чукнеш малце повеќе главата.

На faye, nextredstyle, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.677
    Еее, абе да беше само земи го рани го и сакај го, арно ќе беше.
    Во помалите места некои зимаат кучиња само за да им го чуват дворот. Битно им е кучето да лае и да биде агресивно, за друго не се замараат. Храна еднаш во 2 3 дена и толку.

На christinnn, theowndemon и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.259
    Допаѓања:
    57.651
    Факт е дека расните кучиња се подложни на повеќе болести бидејќи генетски се слични, но сметам дека ако некој толку сака расно куче треба да е искусен со чување кучиња, т.е. да знае да го истренира добро да ја слуша секоја команда и да го зема стрикно од регистрирана одгледувачница. Но некои греота се што воопшто постојат, како мопсот на пример. :(

Ама па стварно се смешни луѓево што сакаат стриктно расни кучиња, уличните за нив се гнасни џукели и помалку вредни од тие што им се дома мазени пазени. Тие не се вистински љубители во никој случај.
    Дома двете кучиња ни се буквално од улица земени, машкото е мешанец од лабрадор (не чист) а кучката не е никаква раса (додуша таа сама си дојде :lol:). Ама за некои е испод чест да земиш и да шеташ "џукела". :D

На nextredstyle и Adidas888 им се допаѓа ова.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Сакам да кажам се пронајдов у сликата.

Буквално со жешка вода се бањам мислиш ќе кубам кокошка :rofl:

Туку последниве 3 дена само на благо мислам и благо јадам.

Не кажав ништо паметно , одам да се заблажам , мњам :bandit:

На MeowMeow, Mrs. right, Bratot и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ја си кажувам дека ја би чувала само доберман. Ги сакам и галам и обожавам сите кучиња. Да ми поклонат било какво нема да кажам збор. Ама јас да бирам, ќе е доберман. Не пошо е расно, прво пошто се препрепаметни, за мене е најубавиот вид на куче шо може да постои.

Последна измена: 7 октомври 2024
    На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.757
    Допаѓања:
    10.627
    Зашо увек вака се глеа? Зашо? FB_IMG_1728301033108.jpg

На MeowMeow, LiquidLuna, Tinaaa и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    554
    Какви луѓе...
    Го слушам комшијата вика овие што чуваат мачки, нека си ги врзат дома да не ми шетаат по двор и кај мене....
    Бог да чува народов...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.800
    А зашто туѓа мачка да шета во нечив двор?
    На некого не му смета, ама на друг му смета:)
    Замисли работи комшијата во двор, нешто фарба или става хербицид за трева и дојде мачето твое и нешто душнe, пивне и недајбоже се отруе. И кој е крив?
    Не збориме намерно да ги труе значи.

На Feminka22, Adidas888, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    554
    Ништо, ние што имаме мачки, да си ги врземе како кучиња тогаш

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.