Еве јас Па поарно така,значи чувствува некоја одговорност. Не како оваа што и кажало детево дека го силувале и игнорирала . СДК Ние сме ти сите психолоци и психијатри од светот да дојдат и да не посматраат некое време многу ме интересира шо ќе заклучат.
Акцент ставам на ЈАВНА ФУНКЦИЈА. Погрешно се разбираме. А, што ако не си наставник, немаш одговорност, автоматски?
Сдк- Во минатото не окупирале фашисти, а денес сме окупирани од криминалци. Се надевам во блиска иднина и нашиве генерации ќе се избориме за тоа шо го заслужуваме. Учете си ги децата шо празник е денес да не биде после 11 Октомври е слободен/неработен ден.
Борбата и ден денес продолжува. Смрт на фашизмот, слобода на народот. Честит 11 октомври, Македонијо.
Најдов телефон на Партизанска, го уклучив, немаше лозинка.. Вртев на последниот број, дојде жената за 10 минути да си го земе, толку благодарна беше човече што сум и го вратила телефонот, јас не можам да опишам, ми вика да те частам нешто, викам не треба, пари ми даваше, викам не го направив ова за пари, не сакам ништо туѓо јас.. Вика не може, ти мене ме спаси, се ми е во телефонот, и ми даде 1000 денари.. Седам и си мислам, колку малку треба за да ги направиш луѓето среќни, само да бидеш човек, ништо повеќе..
Во денешно време, луксуз е да го изгубиш телефонот. Не поради неговата вредност, туку баш затоа што цел живот ни е во тој телефон. Банкарски сметки, апликации од работа, социјални мрежи, мејлови, слики поврзани со убави спомени. Мене ми е тоа огромен страв. Претходниот телефон го продадов, пред да купам нов. Се ми беше поврзано со мејлот на телефонот, а не си го знаев пасвордот. И требаше се на ново, без да ми се сихронизираат телефоните. На нива ќе копам, одново апликации, мејлови со пасворди не ставам. Муабетот ми е, не е дека си направила малку за човек да биде среќен. Може уредот е ситница, но содржината внатре, барем за мене вреди милиони.
Што фирма има у Куманово што се јавуваат на моб., прво пробуваат на бугарски да замараат, па на англиски?
Леле пред некој ден ми се јавија едни анкети правеле за алкохолни пијалоци вино нешто беше, 50 минути траеше и и реков на крај имаш уште две минути и ти гасам ова малтретирање не анкета па и ми вика на мејл ќе ти пуштам а бе каков мејл жено анкета пет минути не ова ко докторски студии ќе бранам
Овие ги нашмркуваат прво на кока па ги праќаат да зборат Мене истото ми се случува во Германија. Незнам колку пати ми дојдоа дома од еден нов интернет шо го промовират. По пола саат ми зборат, абе ни воздух не зимаат. Ми викат "абе имаш ли интернет дома", им викам "имам" , и почнуваат да брмчат за да се префрлиме на нивниот. Претпоследниот пат им реков дека немаме интернет дома и дека не планираме да ставаме, и пак пола саат ми брмчеа, ми даваа веб страни и броеви за да ги повикаме и да си ставиме интернет. Е последниот пат кога дојдоа, се правев дека сум глупа и дека не разбирам англиски.
Ќути жено, ја па така нај ме нервира, дај ми некоа брошура со линк до сајт ќе си видам ја ако ми одговара добро ако не пак добро, имаш ли интернет имам да у кофа си го чувам и си ја дополнувам хаха оваа ми вика кое вино е најдобро и викам тоа кај мене у бурето шо е такво нема никаде вика како така па така сам си правам Ја незнам како се нафаќаат да ја работат работата ја човек повеќе од пет минути ако го задржам срам ме фаќа
Не се салам бе Мене ќерка ми дојде за ногата ме влечеше и плачеше за да дојдам дома а он уште ми збори на вратата, му викам друже неам време глеаш деца имам, ми вика ама чекај уште ова да ти кажам.... Ме праша на кој јазик зборам, викам на македонски. Вика ааа тоа е југословенски јазик знам јас малку хрватски.... Ми се стемни чоече, уште на македонски да ми преговореше и таман ќе беше. Ќе требаше да го тепам
Се преправам дека се нервирам само да не ми се љутат другите. Инаку немам ниту еден проблем ни ме нервира ништо
Mene ednas doma mi se tutna edna od kaj kuluvame dali zegin, vero ili dm. I velam do Bitola odam i strogo DM Traeshe neshtovo mozi 20 min
Јас така пред 2 години ко останав без работа сегде изаплицирав, и ми се јавува некоја јас чекам повик таа ми зборува за промоција на органски шминки повеќе од пола сат и сериозно незнаев како да и исклучам..