Некои работи одат секогаш заедно: Пример: Бурек и јогурт Пита Пастрмајлија и вино Ти, Фемина и јa За човек што не слуша српско, викендов го поминав со Саша на пита и вино. И не згрешив. Топ атмосферата беше. За питата многу нема да зборувам, ама велешани имале добро вино. И тоа е за поздрав. Плус едно во колекцијата. Вака -така ќе си го исполнам винскиот предизвик годинава. Да бев во Кавадарци на нивниот фестивал, уште во Септември ќе беше готов.
Ме претекна пред некој ден колона моторџии .Сите се протнаа на средина помеѓу коли кои возат во спротивна насока.Ем тоа ,ем на полна линија.Па после најмногу гинеле со мотори.Џабе кациги ,опрема,не е дека возат на две тркала,туку до главите шупливи е.
Само во Македонија може криминалец што е пуштен привремено од затвор поради здравствена состојба, а лежи таму поради рекет, да организира гивавеј од пола милион евра.. Парите од рекетот на народот ќе му ги донира сега преку гивавеј? Ее моја жална државо, вака ли правда се тера, наместо да седи во затвор додека не му дојде памет.
Попровиден новинар јас до сега не сум видел, можеби оние од Алфа што се апла ДПМНЕ на чело им пишува. Не знам во кој дел ја спакува? На Ландов му е платено да ја контра од сам старт, макар она имала поенти, истите спонзори ги дели со Боки, всушност Боки му е “спонзор“ со ПР објави и слични работи. Сериозно новинарство е независно и незасегнато со спонзори, еве повлечи паралела со ИРЛ, ИРЛ се непрофитни, немаат комерцијални објави и се финансираат со грантови и донации, Ландов го спонзорираат фирми кои имаа голем збор во тоа што ќе се каже и како. Затоа беше толку млак во интервјуто со Мицкоски, а затоа и се дере на Русковска.
Искрено не сум гледал негов подкаст ама му личи на ловек ни ваму ни таму или ти седи на две столици. Ако збориме за истиот мислам дека тој беше еден од главните што ја критикува Данела и тука одма впечатокот ми се губи штом со дозволува тоа да го збори. Не сум многу запознат, не можам да коментирам многу оти не го знам доволно чоекот.
Па Данела дите ја критикуваат. Баш би ти предложила да изгледаш еден или два. Мислам ќе смениш мислење.
А како со сиот памет очекуваш Данела да ти направи нешто кога твоите ја кочат во совет? Не е таа ,,апсолутен монарх" што би рекла Гордана за да си прави што сака, мора да добие дозвола од советниците што сте ги избрале баш вие на 17 октомври 2021.
Абе тука ли ќе се расправаме, ја кажав сите ја критикуваат не само он. Не гласав тогаш, не бев у мк. Иначе види сеа некој подкаст па да се караме после.