Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    5.219
    Дигната, наперната, напрчена, препотентна, уфилмана, чепатка, у облаци... Во реченица би изгледало овака ,,Шо се занесува оваа толку"... А некаде викаат ,,Ај не ми се занасај". :D

Последна измена: 30 октомври 2024
    На SummerGirl, MissChievous и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  2. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    714
    Не ја сфаќам опседнатоста со 'Халоуин'.
    Ко, не замарајте.
    Гледам млади генерации и на наши простори облечени во костими,
    иако имаме 'Василица' кој е исто пагански празник, но, тој не се слави, зошто?
    Преголемо влијание има Америка на овие простори.

Последна измена: 31 октомври 2024
    На sino.o.oka, Selest, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.351
    Допаѓања:
    13.528
    Недопирлива :wasntme:

На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.435
    Златна Прочка и Василица.
    Ама не :D
    Кај си видела у Америка Митровден да слават?:rofl:

На hermosa, NPN, DS10 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Oriental

Oriental Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    714
    Само иселениците таа работа Бајки. :D

6. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    10.113
    Од каде излезе пејачкава Сенида и кога стана толку популарна? Почнаа да паѓаат женскиве во несвест на нејзината појава. Или јас не сум била во тек со настаните
    Мене ми личи на Цеца во друго паковање Цеца аЛа Росалија. Ама со Цеца знаеш на што си турбо фолк класика, а ова некој тежок кич не знаеш кој жанр на музика го меша со турбо, дали е рап/трап, рок, па и некои грчки мелодии се мешаат. Ужас…

7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    А кога идат да молат за диазепамче и вибрамицин без рецепт, тогаш се душо, срце:D

На GirlRose, Cindy.A99, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    925
    Ако може да се истребат тоа циганите! Во рок од 2 месеци крадат 2 пати точаци во сред центар. На нај прометна улица. Стварно не ми е јасно.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.116
    Допаѓања:
    56.137
    Василица, Прочка, 1ви април, струмички карневал.. не е ова интересно, Хелоуин е. Ништо против празникот, и мене ми е интересен донекаде, но премногу се хајпнува кога многу од генерацииве не си ги знаат сопствените традиции во сопствената држава.

На Cosmic Girl, MeowMeow, NPN и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    290
    Сакам да кажам дека на денот на роденденот се гледа кој ти е пријател кој не. Тие што се среќни за твојот роденден и што прават што е можно повеќе работи за дс ти биде денот убав и твој се вистинските пријатели што ќе бидат среќни за тебе во било кој момент ( се разбира дека секогаш има исклучоци и дека не секогаш е вака ама зборувам барем за 70% пд ситуациите ).
    Имено имам една другарка, секогаш весела, среќна, задоволна со животот и се дружиме едно 10 години, никогаш не сме имале проблем ниту пак сме се скарале нешто посериозно.
    Имено, секогаш кога дојде мојот роденден и кога треба да одиме на излегување тој ден таа е нервозна, арогантна, секогаш и е досадно а да не зборуваме за облеката која ја носи. Секогаш излегува средено, но на мојот ден тоа не изгледа така. Кога треба да се купува поклон го купува обратното. Знае дека мразам виолетова боја - таа ми купила виолетов џемпер. Не носам сребро туку злато и не носам минијатурни обетки - таа ми купила сребрени минијатурни обетки. Кога нормално не ги носам поклоните ме прашува зошто не носам ништо што ми купила.
    Не викам дека треба да се купува Ферари за роденден, велам дека на роденденот се точно гледа кој те знае а кој не, кој те слуша кога збориш и кој е искрено весел за да прослави со тебе било што.
    И во врска со поклоног, разбирам дека сите имаат различен вкус и стил и не секој е добар во одбирање на поклон така да тоа може колку толку да се занемари. Ставот и понашањето е важно.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.088
    Покрај функционална апликација за плаќање на ЈСП, ЈСП издвојува 2 милиони евра за нова апликација, притоа јавниот превоз им е комплетно нефункционален и нема редовни автобуси.. Само како информација, ЈСП во 2019 година искеширала 2.2 милиони евра за истата апликација кога сега ја прогласи како комплетно нефункционална.. Не сакам да кажам кој ја прави новата апликација на ЈСП, имате се во јавни набавки да си проверите, само ќе ви кажам, дека новата апликација не вреди ни 1/8 од парите кој што се за неа дадени, и дека деца од Финки со основно знаење за програмирање би ја направиле за три дена, ни старата не вреди, ни новата..

На Cosmic Girl, NPN и Billy Idol им се допаѓа ова.
  12. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    И ти што и одговараш на тоа?

13. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    290
    Дека не сум имала прилика да го носам тоа што ми го купила.

14. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.114
    Допаѓања:
    26.999
    Daj ti so mi ima doktoro prepisano :^)

На fbaby, SummerGirl и forumce им се допаѓа ова.
  15. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.186
    А се знаеш со ликов или не?

16. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    И искрена си во оговорот или не? Те прашувам бидејќи погоре пиша не ти се допаѓаат подароците па последователно затоа и не би ги носела, нели?
    И сега оваа ти е пријателка тебе 10 години или ти неа 10 еве и 20 години нека е во прашање?
    Ве читам повеќево вака по темиве, абе другарка ми толку години се знаеме, а вака и вака...
    Се тоа е убаво што имате став и свое сопствено мислење, неубавото е (ако станува збор за пријателство навистина) што истото тоа не им го кажете ним, на таканаречените пријателки.
    Мене пријателка ми е личноста со која безрезервно можам да се отворам, да бидам која што сум, да и кажам во лице што мислам за се, вклучително и нејзините постапки, а ако и таа ми е вистинска пријателка за возврат и од неа го очекувам истото искажано кон мене.
    Сите други со кои имам друг вид на корелација ми се само познаници, познанички.
    Сакам да кажам јас лично не би дружела ни 10, 15, 20, 100 години со вакви ликови какви што ги опишувате.
    Има една мудра изрека с ким си такав си, од пријатели, па ако ви се вакви пријателките со тек на време и вие ќе попримите од нивново понашање, а крај краева пријателки се бираат.
    Во секој момент можам да прекинам дружба ако гледам дека другата страна има неразјаснети или неискрени намери кон мене, затоа те прашав што и одговараш, значи исто неискрен одговор и нудиш и сега тоа си е.

На Cosmic Girl, TammiB5 и EmporioIvankov им се допаѓа ова.
  17. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    290
    Со обзир дека и го знам карактерот многу пати кога сум била скроз искрена и сум кажувала скроз искрено ситуацијата завршувала во лутење од нејзина страна. Точно дека ние сме другарки 10 години и точно дека до одреден момент таа ми е била ептен блиска но, ние сме сега 20 години а се знаеме од 10 и нормално ми е дека карактерите ни се менуваат ама не можам јас туку така да се откажам од личност со која сум имала 10 родендени, 10 одмори, 2000 излегувања итн итн…Ќе гледам да дадам шанса и да видам дали е период или е промената за сталмо. Точно дека ова пријателство нема да трае многу и сосема се согласувам со тебе. Оваа промена на карактер е во последните година ипол дена и се помалку и помалку контактираме токму поради овие моменти кои што ги таа има. И скроз ми е нормално декс луѓето растат и дека некогаш не ни одговара тоа “растење” кај некого. Нормална појава, но не ми е нормална појавата на не почитување во било каква прилика.
    Поклоните исто можеме да ги оставиме на страна во оваа ситуација, ѓи наведов чисто како пример за подобро да ја доловам целата ситуација.

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Nemam Nolpaza, da vi dadam Acipan?
    Aj da se konsultiram so doktoro, prvo nego da go prasam. Na svoja raka da ne menam

Ok

На fbaby, SummerGirl и GirlRose им се допаѓа ова.
  19. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Да не е во ред таа појава, ама како ти и покажуваш дека ти пречи непочитувањето незјино кон тебе?
    Не мораш да ми одговориш, чисто размисли си за себе, онака.
    Поклоните и не се и се битни. Не се битни гледано од материјален аспект, туку преку нив потполно ја доловуваш поентата.
    Ама и тоа што те прашува таа зошто, тебе ти дава стартна позиција во која мирно и отворено ќе и објасниш.
    И сега гледаш пак на следно исто прави, па појасно не може да ти биде нели?

20. Stella1111200

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    290
    Инаку за целото понашање на мојот роденден што беше апсолутно катастрофално јас ја прашав и и кажав се што мислам. Поклоните ги изоставувам само. Ако се прашуваш што ми одговорила на прашањето мое за роденденот и нејзиното понашање ми кажа декс и било лошо. Во ни еден момент не кажа дека и е лошо и во ни еден момент не покажа такво понашање. Покажа дрско и безобразно понашање.