Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    20.043
    Кој малер ме тепа...

На колата ми се скина гума, ЕГР-то го вадев, сето ова ме кошташе околу лепењето и ЕГР 200 евра.. Во животов значи мобилниов го користам скоро 6 години и никогаш не ми паднал, денеска падна се откости екранов.... алал да ми е, што фали уште, од ведро небо клавир да ми падни на гла? (wtf)

На Milobebence и SummerGirl им се допаѓа ова.
  2. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.088
    Починал Зоки Фаци..
    Човек кој секогаш знаеше да не насмее, ќе каже некоја глупост, ама ќе те насмее од душа.. Кога чув за неговата болест, искрено и од срце посакав да се избори со болеста, ама животот е многу непредвидлив, денес не има, утре не..

На Cindy.A99, Dilajla123, DS10 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    1.356
    Бог да го прости

4. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.280
    Допаѓања:
    9.002
    Нашиве „современи“ празници потекнуваат од празниците на древните луѓе.
    Поврзани се со астрономските настани, со движењето на небесните тела (сонцето, венера, разни соѕвездија) и со циклусните промени на нашата планета кои се последица на нејзиното движење.

Фестивалите и маскембалите на пролет, велигден и други празници кои го слават животот, раѓањето на природата, победата на светлината над темнината, животот над смртта и повторното раѓање (воскресението) потекнуваат од прастари прослави на пролетната рамнодневница.
    Еве сега славиме задушница, мексиканците слават Ден на мртвите, католиците Halloween и сл. и сите тие се случуваат кога денот станува пократок поточно на датум кој е на средина помеѓу есенската рамноденица (околу 21 септ) и зимската краткодневница (21 дек). За келтите на пр. тоа било почеток на темната сезона.

Се менуваат имиња, ритуали, култури, ама основата е иста од кога постоел човечкиот вид.

И да, имало и внатрешна симболика во древните празници - трансформација и внатре во човекот и психата.
    Се разбирам бар со тебе за ова - со твојот пост ми се поклопи со некои мои мисли периодов.
    Плус го гледам и документарецот на нетфликс - Аncient apocalypse (1 и 2) и го слушам Graham Hancock по поткасти и сум под импресии :)

Последна измена: 1 ноември 2024
    На INNERBEAUTY, Dilajla123 и Milaaaaaaaaaa им се допаѓа ова.
  5. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.014
    Допаѓања:
    11.043
    Хелоу Ноември :coffee: ,

денес во повеќе покраини слават празник германците ден на светците, денес се оди на гробишта, таков е денот.

На страна празникот, обично не бистрам политики и не следам, но клиповите кои вртат вчера и денес на Јутуб со Апасиев ми се хит.

Уз пат уште едно клипче бонус. :*:

Го закопа на Мицкоски , овој си ќути, го гледа само оти знае дека се е точно.

Уфффф човече, го закопа :o

На Realist1, Feniksgirl и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.269
    Допаѓања:
    40.210
    Нели можеше ЕГР компјутерски да се исклучи, или грешка сум? Зошто го вадеше?

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    20.043
    Pa softwerski go isklucija otkaj sho mu napravija.. prvin me ubeduvashe da go smenime to, polovno da barame, plus 150 evra, ami mu velam po nekoj mesec pa ce javi greska.. ami da.. i so drugar mi pram muabet ( toj pojce se razbira vo ova), aj iskluci go ili izvaj go ( so me dupis vo mozok).

8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.269
    Допаѓања:
    40.210
    И 200 еур ти земаа да го исклучат само? :o
    Еј жими се не се нормални со цениве.

Јас кога го исклучував на Фокусот ми земаа 3500 денари. Механички го отворија, исчистија, имало таму некоја клапна што требало да се блокира, и потоа компјутерски го исклучија да остане отворена цело време.
    2 саати работа се на се.

Иначе нема потреба ниту да го исклучуваш ако немаш проблеми со моторот, во врска да не ти влечи како претходно, да работи побучно, да нема сила.
    Има многу така ги возат. А знае и да се исклучи само од себе кога ќе се прочисти од гасови.
    Има и OBD на Али експрес за 3-4$ ти сам да си го исклучиш, ама пак ќе се уклучи.

9. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    СДК денес прв пат застанав зад волан сама скроз и возев.
    Иако релацијата беше прилично кратка, јас сум горда на себе. И онака периодов ми е крш од психички аспект, ова ќе си го рачунам како мала извојувана победа за денес.

На Annath, neno0o, Selena01 и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    20.043

Malce ja usporuvashe kolava zatoa i go iskluciv. Abe begaj mavtachi i majstorive :)

11. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Ау колку е јака рекламава за 80 години Стопанска Банка, полн погодок, браво:clap:.

На carangigia, Feminka22, Milaaaaaaaaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.867
    Допаѓања:
    8.800
    Знам дека сите сте овде, па да ви препорачам нешто убаво да си читнете денес:

Дали има смисла да се учи пишување со рака? | Емитер

На Annath, M.B. и Dilajla123 им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.616
    Допаѓања:
    21.730
    "Еве земав пилешко филЕ од Веро"

У реду е Славице, знаеме дека е тоа стек и ние сиромасите.

На Mumoftwo30, Purpleheart, SummerGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.026
    Или сувомеснатоно. :wasntme:

На Mumoftwo30, SummerGirl и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Шо се десило вчера пред 1212?

На EmporioIvankov му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    364
    Сакам само да кажам дека иако се осеќам лошо сепак сум многу горда на себе си за се' што имам постигнато до сеа на 21 година.

На carangigia, halfasoul и EmporioIvankov им се допаѓа ова.
  17. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.186
    Денеска (01.11.2024) во 01.30 часот во СВР Скопје, М.М.(20), М.С.(20) и Н.Ч.(22) сите од Скопје пријавиле дека биле физички нападнати пред угостителски објект на подрачјето на Центар. М.М. и М.С. биле физички нападнати од едно лице, а Н.Ч. бил физички нападнат од две лица. Се преземаат мерки за расчистување на случајот.

Ваљда ова.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.616
    Допаѓања:
    21.730
    Да се разбереме, несреќи каде се уриваат згради, покриви, мостови не се несреќи, убиства се.
    Си седиш на клупа на сончев ден, на тебе паѓа бетонска плоча и толку од тебе. Оти некој направил пропуст. Оти спиел на тоа уво дека "не бе, кај ќе се сруши, глеј се држи толку години, не мора ништо да се поправа"
    А прашање на време е кога кај нас ќе се случи нешто слично зашто стари градби со години не ги проверува никој, новите ги градат од алва, а становите во нив чинат ѓавол ипол.
    Ене пред некој ден од барокните згради падна дел, пуна среќа што никого не утепа. ГТЦ исто така се распаѓа дел по дел.

Само барем сега се надевам фамилиите на загинатите ќе добијат правда. Се надевам дека Србине имаат барем помалку утепано судство него кај нас.
    Немам што друго да кажам освен дека е многу глуп животот кога ќе помислиш колку е лесно да те снема.

На MeowMeow, Annath, christinnn и 5 други им се допаѓа ова.
  19. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.088
    Имам посебна почит кон луѓе што никогаш не јадат пилешко во ресторан, и кога вика тоа лесно се прави и дома..

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Abe ova znam
    Mene me interesira detali iminja
    Pricina