Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.265
    Допаѓања:
    40.199
    Конечно ја најдов перфектната блуза. Сега уште да најдам капа со "Mentally done" и годинава можам да кажам дека е комплетна. :inlove:

На Anie93, MeowMeow, Dalene и 9 други им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Кај ти текна еј:rofl:

3. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Гледам еден филм, плажа, карпи и дежа ву, епа да тоа е таа сакана моја територија. Таму оставија некогаш трага стапалките на моите детски нозе зариени во песокот, но не за долго. Веднаш ги заплиска студената океанска вода во која јас не би била јас ако не се акнав во обид да запливам:lol:, ама од студот завршив наквасена само до колена.
    Спомени, места и драги луѓе, од кои некои нажалост ги нема помеѓу нас живите, но вечно ќе живеат во нашите убави спомени и сеќавања од едно дамнешно минато.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    1.354
    Screenshot_20241102_232853.jpg

На elimkd, Mumoftwo30 и Carpediemm им се допаѓа ова.
  5. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.085
    А јас само сакам мирен живот, да имам убава работа, да имам некој што ме сака, да му родам две женски деца, да имаме викендица во Кучково со голем двор и мал базен и таму да ги поминуваме викендите додека децата трчаат околу нас, да сме здрави, тоа го сакам..

На st-el, Трагедијаупмм, christinnn и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.738
    Допаѓања:
    4.227
    Знајш каква викендица сум нашол уффф
    И тоа не е скапа поклон од мене за свадба ќе ти биде, ќе ја ставиме одма до водопадите у кучково :D IMG_1344.jpeg

Последна измена: 3 ноември 2024
    На eliesaab, SummerGirl, DS10 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.603
    Сакам и способна сум за се две различни фрекцвенции, види нешто околу тоа. :wasntme:

Нине Дабогда Бог те видео, па да те слушаме со твоите желби остварени или не, да ја покреваш боме бааги снижената македонската интелектуална свест и битие феноменално за многугодини. (highfive)

На eliesaab, Трагедијаупмм, Realist1 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.085
    Нема мислам водопади во Кучково..

9. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.612
    Допаѓања:
    21.718
    Има има:D

На Realist1 и Purpleheart им се допаѓа ова.
  10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.612
    Допаѓања:
    21.718
    Васко Саздовски од Македонија што загина во Нови Сад...братов да ти бил генијален ум што работел на примена на информатички технологии во земјоделството. Сам направил робот за производство на стевиа.
    Овде не му било ништо признаено, не можел да се вработи, отишол да работи во Институтот за роботика во Нови Сад. Петокот на 1ви требало да фати воз до Белград, од таму автобус до тука да си ја види фамилијата.

Ти ебам животот гнасен ти ебам.
    Ќе си ја тупиш главата со години да бидеш нешто, и прво твојата земја ќе те ти покаже среден прст оти си премногу за нејзе, оти не може ништо да ти понуди. Ќе најдеш нешто надвор, место каде ќе си го остваруваш кариерниот сон, стотици километри подалеку од своја фамилија. И пак во еден момент, во погрешно време на погрешно место, пак заради нечија неспособност ќе си заминеш од светов засекогаш.
    Вие и понатаму продавајте ми причи дека младите треба да останат да се борат за државата. Продавајте ми приказни дека и мажи и жени биле кукавици оти неќеле војска да одат, оти се плашеле пушка да држат. Наместо да ги учите да уживат во она што нив ги исполнува, им турате во глава своите деца, партнери, фамилии да ги фрлаат во оган за некој што си го прчи у фотеља и ќе им врати баш вака, ќе ги убие со свои раце, ради јебени пари и моќ.

На Annath, Milobebence, Mrs. right и 23 други им се допаѓа ова.
  11. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.517
    Допаѓања:
    5.603
    Најдобриот дел. :l:
    "Help will always be given at Hogwarts to those who deserve it."
    IMG_20241103_130841.jpg

На Mumoftwo30, Feminka22, нина122 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Најзвучно-најубавиот дел од денот ми е кога ќе прашам мами шта радиш или најчесто и велам шо праиш?(не се гордеам баш со употребава на ск.дијалект ама она си е од староседлеците па со неа строго по нејзин јазик:rofl:)
    По јазикот на татко ми, најлитературниот говор, секогаш ми е огромно задоволство и ми ја полни душава со голема гордост кога се обраќам.
    Многу сум благодарна за нив двајцата, затоа што тие двајца ми се мои родители и од нивната љубов произлегов јас, но не само за тоа, за многу нешта, премногу.
    Најмногу на свет ги сакам и отсекогаш ќе биде така, мојата душа знаела каде да дојде на овој земски свет во едни најтопли 4 раце на овој свет:hug:.
    :l:

На Mumoftwo30 и potatoface им се допаѓа ова.
  13. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.085
    Да беше Десанка Максимовиќ жива во својот град ќе напишеше: Било једно на Брдовитом Балкану, чета путника умрла у истом дану...

14. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Имало денес акција за селектирање отпад,што е убава иницијатива иако мене лично не ми е ново. Еве не памтам точно колку години наназад прво фрлам во контејнерот за стакло, па во останатите. Се случувало да ме загледуваат чудно или попреку, не дека фрлам во таков контејнер, туку претежно е празен па кога ќе падне стаклениот отпад кој го пуштам се слуша кршење на стакло и ги штрека наоколу. Ако нека научат ако не гледајќи визуелно што правам, звучно преку кршот дека фрлам и да им текне можеби и нив и тие да прават таква селекција.

На TammiB5 и Sweetymk им се допаѓа ова.
  15. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    807
    Божеее какви ретарди живеат по зградите. Ама стварно |( Комшијата над шо живее корне се дере секој ден не се трпи!
    Човеку доколку не те собира у зграда да живееш пресели се у куќа или пак ако имаш проблеми во бракот разведи се нешо направи никој не е должен да те трпи и да слуша врескање секојдневно :@ Не живеете сами во цела зграда!
    А да и децата со топката секоја вечер шо лупаат, трчаат и врескаат одозгора е земјотрес до 00ч! (facepalm) Не е во ред!

На Cindy.A99, GirlLove и Sweetymk им се допаѓа ова.
  16. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.604
    Допаѓања:
    13.085
    Многу ме мрзи да чистам по дома, или што би рекла мајка ми тебе за ништо не те мрзи, освен за чистење по дома.

17. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Само што се вратив од планина и ми замириса на снег таму. Ми изгледа наскоро за кратко време и снег ќе ми се провлече низ прсти.

На halfasoul му/ѝ се допаѓа ова.
  18. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    504
    Господ кога делил памет ,некој прерипнал ,а тие прерипнатите сите околу мене ....
    Дал да се смејем ил плачем ми е ситуација во задње време ..:rofl:

19. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.973
    Допаѓања:
    7.243
    Топлово време и сонцево овие денови ми даваат некој вајб и чувство како да сме пролет и дека наскоро ќе почни пеколното лето.. :whew: И во момент се враќам во реалноста и ми текнува дека сме месец ноември (студен) и одиме кон зима и кај да е ќе дојди Нова Година и Божиќ.. А да не се жолтиве лисја, исто ко да не е есен.. типична пролет.

На halfasoul, Трагедијаупмм и ForeverME им се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.837
    Допаѓања:
    23.530
    Сфатив дека моето омилено хоби е да правам се да ми е cosy. Всушност, целта во животот ми е да внесувам колку што е можно повеќе удобност и топлина во секој момент. Свеќата во собата и најдебелото ќебе hate to see me coming. :D

На Lella, MissChievous и halfasoul им се допаѓа ова.