Cokoladoto original so go vikaat, vo Dubai ako otvoraat karikiram 9h, 9 i 5 min kupeni se site. Ova ko imitacija najblisku do to, originalo podebelo pogolemo e.. inache drugarot moj dubai zivee i ottamy ni donese.. Inace razbrav deka i vo pp inalo vo diznilend, soberetese i dojdete pp ce ve odnesam.
А малку е една коцка 100 денари? И колкава е коцката? Глупости. Обично не се палам на вакви вирални работи, и на изглед не ми е привлечно. @fbaby @Stark доста благо е чудово? Ако е благо ко шербет ко што се тие ориенталните слатки, тогаш ништо, не е за мене. И онака во покушај сум да откажам скроз благо.
Не знам колкава коцка,знам дека прочитав некаде,дали тука на форумот или на нет не ми текнува. Бидејќи прашав еднаш за истото. Мене ме интересира каков вкус има. Пошто многу сакам баклава со ф'стаци. И често јадам таква од слаткара и затоа ме интересира какво е чоколадото,дали е приближен вкус како баклавата.
Jas ne sum meraklija na mnogu blago.. taka da umereno beshe. Ce vi pratam sostav ako nekoj slikashw od drustvovo..
Не знам за вкусот ама мене стално ми излегуваат спонзорд постови од Дубаи чоколадо и на еден, цело чоколадо го крши, тоа внатре мусот од фстак се растекува со некоја чудна текстура и буквално личи на зелени лајно. И така не ни сакам да пробам
Којзнае дали е сличен вкус, ама чим е од тој тип, плус со ф'стаци, претпоставувам некој таков вкус има, и не верувам уау да е. Интернетот само ги полудува луѓето, ко невидени се, све сакаат да пробаат, све фантастично им е. А баклави, едино тоа јадам од таквите шербетасти десерти, јас и по 10 - на ги здрвував на едно јадење Но не секоја баклава и не од секаде, пребирам така малце поише. Е веќе згадено ми е од толку благо, му откажувам љубов.. Само чисто ме интересираше какви се.
Лекарине или кој и да е на Клиника за дигестивна хирургија на студенти и стажанти им велеле дека они таму нема никогаш жена хирург да вработат. Од истава клиника знам за 10тина случаи каде луѓе во животозагрозувачки состојби ги одбивале за операција оти немало термин, ама ако малку си брцнеш во џепчето, магично ќе искочи и терминот. Свака част на тук понам некој исклучок таму. Другите.. самите се причина што работат сами долги тешки дежурства оти нема кој да ги замени и оти нивни колеги си одат. Неќеле жена...ја не знам срам како не ви е да плачете после по телевизии.
Повеќе од одлично е. 2 коцки -5 евра..... блинк блинк ама и да умрам сеа, нема да жалам ( емоџи шо гали бабачко меше)
Едно од најтрауматизитачките искуства кои што ги имам доживеано во животот е кога како мала гледав како чичко ми со дрвена летва удира куче, кучето толку жално цвилеше, му ја имаше скршено вилицата, и цело тело му беше со крв, кучето умре после неколку дена во тешка агонија и маки не можејќи ни да јаде, и се ова беше затоа што кучето му земало една кокошка и ја удавило затоа што он го хранел само со сув леб и вода цел живот.. Тогаш не сум гледала на ова со толку жалење, не ми било толку траорно, меѓутоа од оваа гледна точка се сеќавам, го гледам тоа мало девојче од 6 години кое гледа такво нешто и не прави ништо, и посакувам да можев да сменам нешто во животот на тоа куче тогаш.. Тогаш не гледав на тоа како на злосторство, со тек на време како што растев, се повеќе и повеќе таа случка во умот ми се врежа како нешто најодвратно кое го имам видено..
Ми недостига времето кога се беше едноставно и немавме "инфлуенсери" шо диктираа мода. Fashion TV, мирисот на весниците , магазините.... Времето кога не ни беа толку информациите достапни, чекавме да дојдеме дома за да гледаме тв, или да пуштеме радио и да си ја снимаме омилената песна....
Станав крводарител Од лице кое до скоро не си ја знаеше крвната група, до првото дарување на крв. За помалку од еден месец. Не беше долго планирано ама мислам дека немаше по идеално време за дарување крв. Се надевам ќе имам уште многу дарувања на крв понатаму.
Дојдов само да си се пожалам дека денов ми е ултрааааа долг, не знам од која причина. Веќе ме боли скелетот од седење на биро, поготово вратот, ме печат очите и поради тоа ми се приспива, всушност дефинитивно ми се спие, немам енергија воопшто моментално, ко да ме голта столчево, малкуцка ме боли и главата, повеќе како притискање осеќам на черепот, шо знам... А уште цел саат има до крај на смена! Ќе ми треба брз и добар pick me up ручек, овој пат е време за некој фестфуд. Може и вафли со шлаг и крем. Уфф, едвај чекам дома да си дојдам.