Прочитав денес дека едно k-pop песниче кое ми се врти неколку денови во глава е кавер и компонирано од бугарска поп пејачка, песнава има преку 80 милиони прегледи. Па си реков, браво бе, види ги, у свет ги знаат и по Нина Добрев (The Vampire Diaries). Па си викам, добро бе, нашиве повеќе во Америка и Австралија ги има него ли во Македонија, со децении се таму генерации и генерации, нема ли некој/а таму да направи кариериште како Лупа Дуа или Бебе Реџепова, да влезе во некоја добра продуцентска куќа, да грми на сцена. 2024-та сме, уште Јордан Митев и Гавазова ги пречекуваат по некакви си пекари, прават по неколкумесечни турнеи, шизаат на маса на турбофолк, гнетат похован кромид. Овие овде пак, победа на гранд ѕвезди доживуваат како греми награда. Ептен сме очај срцки.
Ама ств е така срцка, читаш австралиска турнеја, ти мислиш мега концерти на плоштади, тоа во некоја пекара во Волонгонг, Сузе качена на маса ја пее ,,Бум Бум".
Ставај вакви работи во спојлер или предупреди барем. Чичко ти е болен во главата, стока и гнида. Така да му пренесеш кога ќе ти текне уште еднаш на тоа животинче. ГНИДА.
@Herrera да се јави на главна каса, да одговори на неоправданите приговори Збореше имало некое дете од Острелија, убо пеело/свирело нешто Толку ме држи памет, старост
Ако пее по дома или на иста не се важи. Сакам снимка од сцена, публика, спотови, греми награди, по дома пее и Сузана Турунџиева срцка плус и на клавир свири.
Јас би си ја зела дома, и сосе клавирот. После може да си оди, клавирот нека остане Ќе се најдат и други свирачи, пеење не мора
Ко ќе сакам да се осеќам како да лебдам меѓу ѕвезди, ја слушам AURORA. И ете ја слушам и се с т о п и в како шо сум легнала. Мислам дека секој еден мускул ми се релаксира.
За свирачиве на клавир од калибар како што опишуваш за певаЉкиве странЦки, вака на Симонче наш одма ми доаѓа асоцијација на ум (Симон Трпчески). Мене и он и клавирот да ми се по дома не би се жалела
Браво за Србиве, а кај нас бебиња така отидоа и никому ништо.... Секој ден се умира де... И јас што сум чудна. Добра ноќ.
Нема фајде од следење вести прво ептен се негативни новинарите второ на лично ниво 99% од настаните не ме засегаат. А дури и тие што ме засегаат ќе ми ги кажат блиски. А дека може да се влијае на нив како индивидуа обична не може.
Sakam da kazam deka naseto novinarstvo ne e bas kako treba , posebno redovnite vesti na tv sekogas pocnuvaat so najnegativnite temi da ti se zgrozi.
Непопуларно мислење: Гоустинг (во некои случаеви) е од рајот излезен. Ама ама ама, требало да комуницираш, да се објасниш, секој заслужува closure, не било зрело, не било здраво, avoidant било... Држи вода ова, ОСВЕН ако не сте опкружени со нарциси, манипулатори, егоисти и слични патологии. Можеш да пробаш да бидеш the bigger person, ама ќе станеш the bitter person, пошто циклусот на разочарувања ќе се повторува со секој твој обид да се објасниш, да ги оправиш работите, да наидеш на разбирање. Замисли да пробаш со дрво да искомуницираш проблем. Дрвото нема развиено совест да те разбере. Најдобро е да се повлечеш. Некои луѓе се дрва.
Не знам дали е ова вистинска тема за ова, но станав ТЕТКА ја добив мојата прва внука од сестра. Да се враќа секаде ваква радост да си исчекате сите.
Дали само јас сум луда што мислам дека навистина некои работи се претеруваат кај нас и нема смисла? Цеце Николова новинаркава на канал 5 ги нарачува перикиве од али експрес( инфо од прва, најпрва рака) знаев за ова уште кога почна да ги продава ама ај викам 1500, 2000 некако. Ама денес кога видов 6000 за перика од али експрес најпластично синтетичко ѓубре, е навреда за сите фоловерси и граѓани што верно ја следат. Па вистинска коса оригинал перика се наоѓа за 200евра. Посебно што знам дека се од али експрес не е бош информација. Навистина овој народ сака да го лажат, искористуваат дури и кога му е пред носот…
@sleepingbeauty ќе видат тие малку пара и одма бизнисот да врти. Да не грешам душа, ама знам доста жени кои донираат своја коса и каде таа завршува - којзнае. Никако не е, нема достапни информации јасно да се знаат некои работи.