Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Нека пуштаат слики источњациве.
    Од 4 сабајле дожд само зареди. Снег претпоставувам горе на повисоко, бар така рекоа метеролозиве.

А за Ск. и загаденоста, еве под што е поклопен градов.
    20241109_161119.jpg
    Секогаш е вакво есенско-зимскиов период.

На SummerGirl и DS10 им се допаѓа ова.
  2. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Леле колку ме нервираат спори личности. Воглавно не есапам кој што како, ама во сообраќај или во движење кога еден само може да помине и некоја се влечка и те кочи, жици ми се спојуваат. Знам не сум нешто нај, најтолерантна, ама гледаш сметаш престрој се или отстапи место по пат. Не туку се влечат и поголем ужас е ако ти застане сред пат. Па надвор не е бре нивна лична сопственост. И манекенкине на модна писта се побрзи од некои...стварно веќе од бавни преку ај да не пишам што ми е, да мора се во некои бош термини да идам.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  3. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    7.237
    Не мора да врни снег или дожд, доволно е вакво време со сивки облачиња само ама со чист и свеж ладен зимски воздух, и Santa Claus may come to town со ирвасите :rain::party::*:

Последна измена: 11 ноември 2024
    На TammiB5, sino.o.oka и DS10 им се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Имајте осет малце за почетниците шо допрва се учат да возат, аман!
    Од таквите како вас шо сте “родени на волан” , ние неуките не можиме да се пуштиме во сообраќај. Колку ќе закасниш некаде ако те кочи почетник шо вози со 40 на час, 2 минути? Имајте обзир малце. Подобро на почеток да возам побавно ама посигурно, отколку да напрам некоја грешка шо можи живот да кошта.
    И да, не секаде има “бавна лента”, често се само две ленти.

На Annath, idktbh, Herrera и 14 други им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.759
    Луѓето немат осет спрема автошколите ти бараш да имаш осет спрема другите возачи.
    Нели некои родат се учени де

На Angie1432, GirlRose, Stark и 4 други им се допаѓа ова.
  6. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    10.785
    Оваа е од оние што само што ќе се уклучи зелено светло на семафор свири. :puke:

На nextredstyle, Angie1432, Tomasa и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Ne moze kaj so e 50 da vozis 30. Ko so ne moze 70
    I sporo vozenje ne e okej. Pravite tenzija. Nekoj ako ne e siguren vo sebe neka ne vlaga odma vo guzvi

На eliesaab и Dalene им се допаѓа ова.
  8. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Тебе треба да те прашаат почетниците кај да возат и во кој период да возат, аха.
    Ете одам на работа ко ќе е најголемата гужва, немам избор да го избегнам тој период замисли. Да не треба да летам по пат а вчера сум се пуштила да возам за да не ве налутам вас “искусните”?

Свирете до утре слободно, вие правите тензија а не “бавните” шофери.

На Annath, IvvaNeo, idktbh и 7 други им се допаѓа ова.
  9. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.972
    Допаѓања:
    7.237
    Не секош значи дека мора да се вози по пропишаната брзина. Сообраќајот е комплексен и секогаш важи правилото "прилагодување на брзината според условите на патот" (без разлика дали е густ сообраќај, временски услови, антропогени проблеми), тоа значи и да е пишано 50 ако нема услов за 50 не смееш да возиш, туку ќе ја прилагодиш брзината според моменталниот услов а кога ќе се појави услов тогаш ќе зголемиш, до тогаш не. Башка има и посебни зони, зона 30, детска зона, зона на смирен сообраќај шо значи и да нема возила и да има услов за поголема брзина, ти не смееш повеќе од 20 или 30, без разлика дали си се брзал/а или не или имало немало коли.

А и тие не сигурните во себе т.е почетниците, за да станат сигурни во себе мора да почнат да возат, да стекнат искуство и да почнат да се соочуваат со секакви предизвици во сообраќајот. А искусните ако им се брза еве и мене пример јас спаѓам во ова категорија, треба си го предвидат времето од напред со оглед на тоа ако се брзаат а притоа знаат дека на Партизанска ќе има гужва, не можи да излезиш 5 до 10 и да стасаш возејќи Формула 1 болид.

Проблем е шо кај нас сообраќајната култура е 0, секој си го гледа своето ако треба и ќе изгази се пред себе. Чекај малце, не си сам/а, има почетници, други моторни возила кои успоруваат и не можат да постигнат брзина за секунда, деца на патот, животни, итн.

На Annath, nextredstyle, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.374
    Ne e za letanje. Da ne kocis soobrakaj brzvrska. Ako ima prostor za 50 se vozi 50, ako tebe ti e strac, vozi na otvoreno, kaj Kale, koa ke si sigurna vozi u najgolemata guzva.

11. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    4.219
    Middle finger preku prozor im vadis i ne se zamarash :lol:
    Смеа настрана управо си, како народ неаме сообраќајна култура и да ако наместо 40 вози 60 ќе стигне минута ипол покасно или 10 ако фати два семафори.
    После нова година ќе почнат камерите шо пари има да се наполни буџетот од искусни шофери

На Annath, Трагедијаупмм и SummerGirl им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.174
    Допаѓања:
    8.764
    Феминке си заборавила како е кога почнуваш да возиш. Не иде тоа така, се пушташ секаде да возиш иначе никогаш нема да научиш. Ние немаме сообраќајна култура, затоа и вака е хаос. Да има, нема ни да приметиш дека некои поспоро возат.

На Waverly Raven, Anyshka и QweenSM им се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.477
    Допаѓања:
    127.133
    Поарно возачот да е бавен и тебе како пешак да те испочитува за да не те прати прерано на оној свет, а себеси во затвор. Отколку да се занесува со своето искуство и да направи фатална грешка.

На Angie1432, Anyshka и GirlLove им се допаѓа ова.
  14. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    Имаме осет, вие не се пронаоѓајте во секое мислење и не туку срипувајте неповикани.
    Муабетот го започна друга членка јас само се надоврзав, ама јасно ми е што е работава, така што нема дополнително да губам време да се објаснувам непотребно.
    Ахам сесре ме погоди :D.
    Иначе не свирам толку ја имам поебано што сега преку пенџре излагам и им се дерам:rofl:
    Мислам колку глупи заклучоци извлекувате и во се се пронаоѓате Бог да чува и брани сте:).

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    33.951
    Незнам зошто ама кога ќе стекнете некое искуство во возењето и одма се ви смета.
    Не заборавајте дека и вие сте биле почетници, сте правеле грешки и сте возеле бавно.
    Ако сте ,,искусен шофер” тоа не ви дава за право да се љутите зошто некој возел 30, а требало 50. Едноставно на некои почетници му треба подолг период за да се опуштат. Вашето трубење нема ништо да помогни, само уште толку паники стварате без потреба.
    Голема работа ако почекате плус 2 минути. Сообраќај е, неможеш сѐ точно да испланираш.

Постов не ми се однесува за Феминка и за другата членка, гледам дискутирате па си дадов свое мислење.

На Bettina23, Annath, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    921
    Леле сега го прочитав ова.
    Ако може некаде да биде објавено ко цитат или твит!!!! :clap::clap::clap::clap:

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.174
    Допаѓања:
    8.764
    Ова е од една професорка, секаде го има на социјалниве мрежи.

18. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    921
    А ми делуваше познато. :rofl: ОК!

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dalene

Dalene Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2024
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    2.459
    За ова си потполно во право, никој не го оспорува ова.
    Исто и за член што пиша за прилагодување на брзина според условите на патот, се си е на место и си стои така.
    Ама не знам како на сите ви се промкнува ова
    За конкретна ситуација пишува членкава која ја започна дискусијата.
    Не пишува за нон-стоп вакви што возат бавно, барем јас така ја разбирам, ама да не се правиме наивни има намерно што се влечкаат(влечка карактери се во се).
    Или земале си прават муабет со моторциклист пријатели си се препознале, гледа зелено и си зборат и зборат и зборат...или застани на сред пат мавни жмигавци и сите нека чекаат.
    За каква сообраќајна култура зборуваме кај нас?
    Сите велите каде брзаш за 2 или колку и таму минути побрзо да се стаса.
    Видете лично јас никаде можеби не брзам, ама брзаат некои кои животи спасуваат, сте помислиле ли на тоа?
    Често се случува ти јавуваат дојдете побрзо и пред работно време итно е и што ти сега ќе се влечкаш затоа што некоја решила да се опушта во најпрометен дел од денот!?.
    Ок и за тоа има начин да поминеш, ама и тоа дополнително ги збунува, ни тоа, ниту свирење за ваквиве имам приметено.
    Остај ги до бескрај нека кочат, вака ќе се доиспаничат дополнително, никој нема никаде навреме да стаса.

На TammiB5 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.399
    Допаѓања:
    9.109
    Не е мое пишаното :D